-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienio žvaigždžių reakcija į gaisrus Australijoje: liepsnas gesina milijoninėmis aukomis

Katastrofiškus padarinius paliekantys krūmynų gaisrai ir toliau sparčiai plinta Australijoje. Ugnies liežuviai savo kelyje naikina ne tik gamtą, bet ir gyvūnus, žmonių turtą. Ne paslaptis, kad Australijoje gyvena ar iš šio žemyno yra kilusi ne viena garsi Holivudo žvaigždė. Siekdamos išgelbėti savo ir kitų namus, jos aukoja šimtus tūkstančių dolerių gaisrus gesinančioms ir jų padarinius tvarkančioms organizacijoms.
Rebel Wilson, Chrisas Hemsworthas, Iggy Azalea
Rebel Wilson, Chrisas Hemsworthas, Iggy Azalea / „Instagram“ nuotr.

Australų aktorius ir populiaraus serialo „Stranger Things“ žvaigždė Dacre’as Montgomery sukūrė aukoms rinkti skirtą paskyrą. Į ją per pirmąsias 24 valandas sukapsėjo daugiau nei 180 tūkst. dolerių, rašo „Daily Mail“, o šiuo metu jau surinkta daugiau nei ketvirtis milijono dolerių.

Prie lėšų, taip reikalingų miškų gaisrams gesinti, aktorius prisidėti skatina ir savo gerbėjus bei sekėjus, kurių vien instagrame jis turi daugiau nei 6 mln.

Nelikti abejingais šiai problemai prašo ir kitos garsenybės, socialiniuose tinkluose paskelbdamos apie savo įnašą. Štai atlikėja Pink skyrė 500 tūkst. dolerių vietinėms ugniagesių savanorių pajėgoms. Tiek pat iš savo kišenės kovojantiems su Australijoje viską savo kelyje praryjančiais ugnies liežuviais paaukojo aktorė Nicole Kidman ir Keithas Urbanas. Dar puse milijono dolerių prisidėjo ir milijardierius, barų baronu vadinamas Justinas Hemmesas.

Tuo tarpu aktorius ir fantastinių filmų žvaigždė Chrisas Hemsworthas, tikriausiai įkvėptas Pink ir kolegės N.Kidman, gaisrų gesinimui paaukojo net 1 mln. dolerių. Apie tai jis pranešė instagrame pasidalydamas vaizdo įrašu: „Kaip ir jūs, noriu padėti kovoti prieš gaisrus čia, Australijoje. Mano šeima ir aš prie to prisidedame milijonu dolerių. Galbūt ir jūs galėsite prisidėti“, – rašė Ch.Hemsworthas.

Fantastinį personažą Torą įkūnijusio Ch.Hemswortho pėdomis seka ir socialinių tinklų žvaigždė Kylie Jenner. Ji taip pat paaukojo 1 mln. dolerių, praneša Etonline.com.

Kad žmonės dar labiau atkreiptų dėmesį į, iš pirmo žvilgsnio atrodo, toli, bet iš tiesų visai čia pat siaučiančią katastrofą, garsenybės, tokios kaip Leonardo DiCaprio, Paris Hilton, Kendall Jenner, Iggy Azalea ir kitos, dalijasi nuotraukomis iš ugnies nusiaubtų regionų, kur įamžinti sužaloti gyvūnai, sunaikinta gamta, o jaunasis krepšininkas LaMelo Ballas regionui, kuriam labiausiai to reikia, pažadėjo paaukoti vieno mėnesio atlyginimą. Nėra žinoma, kokią tikslią sumą atseikės krepšininkas, bet, kaip teigia TMZ, Nacionalinė krepšinio lyga 18-mečiui už sezoną sumokės maždaug 70 tūkst. dolerių.

Nors pasinaudojant socialiniais tinklais šiais laikais galima pasiekti labai daug, aktorė Rebel Wilson sugalvojo kiek kitokį būdą, kaip surinkti pinigų gaisrams Australijoje gesinti – paskelbė aukcioną pietums su ja jos viloje Sidnėjuje.

Kaip rašo „Daily Mail“, iš pradžių R.Wilson galvojo nugalėtoju paskelbti tik vieną didžiausią sumą pasiūliusį asmenį, kuris į susitikimą su aktore galės pasiimti dar vieną žmogų, tačiau paaiškėjus, kad daugiausiai pinigų – po 50 tūkst. dolerių – pasiūlė net du žmonės, nugalėtojais aktorė paskelbė juos abu. Žinoma, jų už pietus su aktore sumokėti pinigai atiteks atitinkamoms organizacijoms Australijoje.

„Būsite pirmieji pakrikštiję mano valgomojo stalą. Namuose ką tik baigtas remontas“, – sakė R.Wilson.

Sudėjus visas minėtas ir ne žvaigždžių aukas gaunasi išties nemaža suma. Tačiau niekas neprilygs vienai australų komikei, kuri feisbuke sukūrė kampaniją, sumušusią visus rekordus.

37-erių komikė Celeste Barber pasinaudodama tarptautiniu populiarumu feisbuke pranešė sukūrusi aukoms kovai su Australijoje siaučiančiais krūmynų gaisrais skirtą paskyrą. Puslapio nuoroda pasidalijus socialiniame tinkle, į ją sparčiai pradėjo plūsti aukos – vienu metu, kaip rašo „Daily Mail“, per minutę būdavo paaukojama po 10 tūkst. dolerių.

Šiuo metu beveik 1,2 mln. žmonių iš viso pasaulio padėjo surinkti beveik 32 mln. dolerių. Rodos, tai ne galutinė suma, nes ji vis nesiliauja didėjusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius