-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: trispalvis vedybų planuotojos Kristinos Vanagienės tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Trispalvis tortas
Trispalvis tortas / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg „President“ varškės pyragams;
  • 35 g miltų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 1 puodelio „Red velvet“ pyrago trupinių;
  • pusė pakelio sviesto (82 proc. riebumo);
  • 2 valg. šaukšt. kokoso drožlių;
  • žalių maistinių dažų;
  • kepimo miltelių.

sviestinėms gėlėms:

  • 200 g sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. ciberžolės;
  • 1 indelis (400 g) kondensuoto pieno.

Iškepkite biskvitą:

1. „Red velvet“ (arba raudonojo aksomo) trupinius sumaišykite su pašildytu sviestu ir sukrėskite į sviestiniu popieriumi išklotą 24 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais, išlyginkite bei kepkite 10 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Iškepus, leiskite atvėsti.

Paruoškite varškės masę:

1. „President“ varškę, 4 trynius, 2 šaukštus žalių maistinių dažų, šaukštelį kepimo miltelių ir miltus išmaišykite.

2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į masę. Visi produktai turėtų būti kambario temperatūros – taip išvengsite suskeldėjimo, sukritimo ir nelygaus iškilimo.

3. Kepkite iki 220 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 min., tuomet sumažinkite temperatūrą iki 100 °C ir kepkite dar valandą.

Pagaminkite kremą:

1. Plaktuvu 10 min. plakite kambario temperatūros sviestą su kondensuotu pienu. Likus plakti 1 minutę, įmaišykite ciberžolę.

2. Kremą dėkite į konditerinį maišelį su antgaliu ir formuokite tai, kas išeina geriausiai: rožes, bijūnus, kremo kepurėles. Fantazijai ir estetiniam skoniui ribų nėra! Projektui pristatytam tortui gėlės buvo pagamintos ant kepimo popieriaus, tuomet pašaldytos šaldiklyje ir uždėtos ant torto šiek tiek sušalusios. Taip jos neprarado formos ir išlaikė puikią tekstūrą. Tokiu atveju tiekiant į stalą, reikėtų leisti gėlėms šiek tiek suminkštėti kambario temperatūroje.

3. Tortas skaniausias bent 12 val. palaikytas šaldytuve!

Asmeninio albumo nuotr./Trispalvis tortas
Asmeninio albumo nuotr./Trispalvis tortas

Torto receptu pasidalijusi Kristina – vestuvių planuotoja. Šioms šventėms ir jų dalyviams tikrai būtų patikęs specialiai pramogoms XIX a. Druskininkuose įrengtas pastatas – kurhausas su koncertų, teatro ir pokylių salėmis, biblioteka ir skaitykla, estrada lauko koncertams ir galerija pasivaikščiojimams. Deja, pastatas sudegė per I-ąjį pasaulinį karą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius