-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų Lietuvoje: 28 vieta – „Velvetti“ Druskininkuose

Stabiliai auganti maisto kultūra Lietuvoje, vis dažniau pastebimas restoranų individualumas ir kylanti kokybė šiemet jau antrus metus iš eilės Gero maisto akademiją paskatino sudaryti 30 geriausių šalies restoranų sąrašą. Nuo birželio 2-osios kasdien (išskyrus sekmadienį) portale 15min bus atskleidžiamas geriausių restoranų 2017 m. reitingas, o birželio 29-ąją specialiame renginyje paaiškės penki aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai. 

Restoranas „Velvetti“
Restoranas „Velvetti“ / „Gediminas Gražys Photography“ nuotr.

Šį kol kas vienintelį tokio masto restoranų reitingavimą Lietuvoje inicijuoja „Švyturys“ – prekės ženklas, kuris vis labiau gilinasi į maisto ir gėrimų derinimo kultūrą ir nebijo eksperimentuoti.

Į „30 geriausių restoranų“ projektą panašūs vertinimai vyksta ir pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis. Ta proga buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 maisto industrijos profesionalų.

Pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, akademijos nariai įvertino Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgė į aptarnavimo kokybę, gėrimų kortą ir aplinką.

Taigi, susumavus Gero maisto akademijos narių balsus, projekto trisdešimtukas šiemet išsiplėtė iki Druskininkų, o ten balsuojančiųjų dėmesį labiausiai patraukė 28 vietą užėmę sąžiningai ruošto maisto namai pavadinimu „Velvetti“.

  • Šefai Snieguolė Žižienė ir Remigijus Žižys
  • Vadovai Snieguolė Žižienė ir Remigijus Žižys
  • Virtuvės tipas šeimos restoranas
  • Darbo laikas I–VII (10:00–22:00)
  • Adresas Vilniaus al. 16, Druskininkai
  • Atidarymo metai 2012 m.

Sužinoję apie patekimą į šių metų sąrašą, restorano šeimininkai Snieguolė ir Remigijus labai apsidžiaugė ir netgi pradėjo fantazuoti, kaip restorane įamžins šį įvykį. Galbūt angelui, kuris sėdi ant restorano stogo užmaus marškinėlius su 28 numeriu? Tai tik viena iš jų rokenroliškų idėjų... Kaip patys šeimininkai sako, rokenrolas juos lydi nuo pat pirmos pažinties dienos.

IDĖJA. Snieguolė ir Remigijus kartu yra jau 20 metų. Darnumas šeimoje, pasiteisinęs verslo tandemas ir meilė geram, kokybiškam maistui atvedė porą iki šeimos restorano idėjos. Tačiau viskas prasidėjo su šiek tiek mažesnėmis ambicijomis.

Vilniečiai, įsigiję buvusias banko patalpas viename populiariausių šalies kurortų, nusprendė jose virti geriausią kavą mieste ir palepinti savo lankytojus pasaulio desertais. Tai jiedu darė kaip tik išmanė geriausiai, lankytojai juos gyrė, tad net patys nepastebėjo, kaip, bet netrukus Žižiai pradėjo gilintis ne tik į kavas ir konditeriją...

Rokenrolas, kaip patys sako, Snieguolę ir Remigijų lydi nuo pat pirmosios pažinties dienos ir netgi po 20 metų kartu jis jų nepaleidžia. Tiesa, daugiausia rokenrolo pastaruoju metu pora patiria kartu sukdamasi virtuvėje ir eksperimentuodama su regioninės virtuvės skoniais.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./„Velvetti“ šeimininkai R. ir S.Žižiai
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./„Velvetti“ šeimininkai R. ir S.Žižiai

UŽKANDINĖ IR RESTORANAS. Dieną, t.y. po gausių pusryčių iki ankstyvo vakaro, „Velvetti“ veikia kaip užkandinė, kurioje galima gauti lengvo, skanaus ir kokybiško maisto. Dienos pasiūlymai daugiausia subalansuoti sveikatintis nusprendusiems lankytojams. Užtat vakarui restorano virtuvė pasilieka kur kas daugiau kūrybinės laisvės ir patiekalų variacijomis stebina kur kas dažniau.

Didelė dalis valgiaraštyje esančių patiekalų (mėsos, žuvies, sūrio, grybų) yra ruošiami krosnyje, ant ugnies, tad visuose juose jaučiamas dūmo kvapas. Kita dalis patiekalų patiekiama šviežiai pagauta, nuskinta arba išvirta. Daug dėmesio sudarant šių metų valgiaraštį Remigijus skyrė pačių brandintos mėsos patiekalams. Vakarienei besibaigiant galima dar kartą save nustebinti paragaujant išieškotų „Velvetti“ desertų, o dabar ir naminių dilgėlių ledų.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Velvetti“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Velvetti“

ŠEFAI. Šeimininkė Snieguolė sukasi virtuvėje ruošdama žuvies patiekalus, šaltus užkandžius ir desertus, o Remigijaus „arkliukas“ – mėsos ruošimas, krosnyje keptų patiekalų kūrimas ir gėrimų meniu. Jiems padeda trys virėjai.

INGREDIENTAI. Kurdami šeimos restoraną, pora kaip įmanydama nusprendė palaikyti mažesnius ūkius, tad jų tiekėjais tapo daugiausia Dzūkijoje veikiantys ūkininkai. Pavyzdžiui, „Velvetti“ valgiaraštyje visuomet yra patiekalų su aviena, kurią gauna iš ūkininko Gregorijaus, o iš ponios Aldonos restoranas pasipildo moliūgų atsargomis. Braškininkas Vytas atveža ne tik uogų, bet ir dilgėlių minėtiems dilgėlių ledams. Taip pat Snieguolė ir Remigijus puikiai pažįsta Druskininkų turgavietėje prekiaujančias močiutes.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Sausai brandintos jautienos kulninė
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Sausai brandintos jautienos kulninė

ĮDOMU. Restorano teritorijoje „Velvetti“ šeimininkai organizuoja sūrių turgelį. Daugiausia tai yra Druskininkuose ar miesto apylinkėse pagal prancūziškas technologijas gaminamas aukštos kokybės sūris iš vietinių žalmargių pieno.

INTERJERAS. Labai seniai dabartinėje restorano teritorijoje veikė knygynas, o vėliau vienas po kito čia atsidarė ir užsidarė daugybė skirtingų bankų. Snieguolė juokiasi, kad „Velvetti“ kavinė turbūt yra viena saugiausių ne tik Druskininkuose, bet visoje Lietuvoje. Anksčiau ten, kur yra restorano virtuvė, buvo pinigų saugykla. Tiesa, sunkias metalines duris Remigijus pašalino, tačiau sienų storis išliko įspūdingas – daugiau nei metras iš visų pusių.

Restorano interjerą šeimininkai kūrė savo rankomis, tačiau idėją sudėliojo su architektų pagalba. Modernus art deco stilius geriausiai tiko prie Žižių šeimos restorano vizijos.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Velvetti“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr./Restoranas „Velvetti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius