Dabar populiaru
Publikuota: 2018 sausio 11d. 15:50

Atsinaujino sostinės restoranas „Dublis“: nuo šiol siūlys visos dienos meniu

Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“
Restorano archyvo nuotr. / Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“

Po trumpos pertraukos Vilniuje, Trakų gatvėje, duris atvėrė atsinaujinęs restoranas „Dublis“, kuris nuo šiol siūlys visos dienos meniu. Restorano svečiai galės rinktis iš skirtingų pusryčių pasiūlymų ir gurmaniškų sumuštinių meniu, o pietums ir vakarienei bus siūlomas „a la carte“ meniu. Naujieji „Dublio“ patiekalai sukurti kartu su garsaus danų virtuvės šefo Clauso Meyerio komanda, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tapome demokratiškesni. Šiandien restoranai visame pasaulyje siekia būti arčiau savo klientų, arčiau produktų tiekėjų, arčiau tos vietos, kurioje jie veikia. Mūsų siekis – plėtoti vietinę maisto kultūrą ir išnaudoti tuos unikalius dalykus, kurių nerasite niekur kitur pasaulyje. Tuo pačiu metu norime restorano svečiams suteikti galimybę mėgautis aukšto lygio virtuvės patiekalais ištisą dieną, todėl nuo šiol užsukę į restoraną bet kuriuo dienos metu jie ras atitinkamam metui skirtą meniu“, – teigia restorano „Dublis“ bendrasavininkis Nielsas Peteris Pretzmannas.

Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas
Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas

Teigiama, jog nuo šiol „Dublis“ duris atvers nuo ankstyvo ryto ir dienos pradžioje į restoraną užsukusiems svečiams siūlys rinktis iš pusryčių meniu, kuriame yra klasikinių pusryčių, taip pat „Dublio“ ir new nordic pusryčių pasiūlymai. Pageidaujant, bus galima pasirinkti ir atskirus pusryčių patiekalus bei pusrytinius skanėstus, įskaitant prancūzišką ragelį, bandelę su cinamonu ar traškią duonelę knækbrød su sūrio kremu.

Restorano archyvo nuotr./Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“
Restorano archyvo nuotr./Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“

Dar viena restorano naujovė – skandinaviško stiliaus sumuštiniai smørrebrød, kuriuos dienos metu bus galima užsisakyti iš „Dublio“ sumuštinių baro. Pasirinkimui siūloma net keliolika skirtingų gurmaniškų sumuštinių su rūkyta lašiša, sūdyta jautiena, kiaulienos nugarine, marinuota silke ir kitais produktais.

Vėlesniu dienos metu į restoraną užsukę svečiai galės rinktis ir iš įprasto a la carte meniu, kuriame galima rasti šaltų užkandžių, sriubų, karštų patiekalų ir desertų. Taip pat bus galima pasirinkti iš kelių virtuvės šefo atrinktų ir suderintų patiekalų, prie kurių „Dublio“ komanda padės užsisakyti pageidaujamą gėrimo rūšį.

Restorano archyvo nuotr./Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“
Restorano archyvo nuotr./Maistas atsinaujinusiame restorane „Dublis“
Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas
Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas

Šie restorano „Dublis“ pokyčiai susiję su praėjusių metų rudenį paskelbta partneryste su C.Meyeriu ir jo komanda. Tuo metu šalies sostinėje viešėjęs garsus virtuvės šefas teigė, kad jo tikslas prisidėti kuriant tokį restoraną, kuris padėtų skleistis vietos virtuvei ir formuotų lietuvišką kulinarinę kultūrą.

Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ virtuvėje
Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ virtuvėje

Naujoji restorano „Dublis“ veiklos kryptis paremta prieš gerą dešimtmetį progresyvių Danijos virtuvės šefų, tarp kurių buvo C.Meyeris ir tuometis jo partneris restorano „Noma“ įkūrėjas René Redzepi, suformuluotu Naujuoju Šiaurės šalių virtuvės manifestu (New Nordic Food Manifesto).

Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas
Restorano archyvo nuotr./Atsinaujinusio restorano „Dublis“ meniu pristatymas

Pagrindiniai new nordic manifesto akcentai – šviežias, sveikas ir autentiškas maistas, kurio skiriamasis bruožas yra vietiniai, atitinkamą sezoną atspindintys produktai. Būtent šie principai padėjo Šiaurės šalių virtuvėms pelnyti pripažinimą visame pasaulyje.

Restoranas „Dublis“ dvejus metus iš eilės patenka į geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtuką.

Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Paliko Helsinkį: gėdingu elgesiu kaltinamam D.Trumpui priminta – Rusija nėra sąjungininkė

Aktualu

JAV sulaikyta Rusijos agentė dėl pasikėsinimo kištis į JAV politiką

Sportas

Trylika FIFA 2018 įdomybių: ką sužinojome per šį čempionatą

Gyvenimas

Martynui nustatytas akies vėžys: mama nebegali žiūrėti, kaip sūnus kankinasi

Vardai

Po 8 metų pertraukos grįžę legendiniai „A-ha“ koncertavo Trakuose, bet dėkojo Vilniui

Gyvenimas

Netikėčiausios vestuvių tendencijos: sodybos primirštos – eilė atėjo muziejams

Kultūra

Vilniaus savivaldybė neatmeta, kad Reformatų parko atnaujinimo projektas dar gali būti keičiamas

Gyvenimas

Ką daryti, kad po atostogų nereikėtų atostogų

Įspūdingi terasiniai laukai Guidžou provincijoje Kinijoje

Vardai

„Midsummer Vilnius“ skelbia startą: įkvėpti gaivaus kultūros gūsio atvyko būrys žinomų veidų

Sportas

Emocingas C.Ronaldo: „Mano amžiaus žaidėjai įprastai keliauja į Katarą ar Kiniją“

Vardai

Pagrobtos manekenės Chloe Ayling istorija: ištrūko tik privertusi savo pagrobėją ją įsimylėti

Dirbančių mamų byla: kaip apginta teisė į mokamas nėštumo ir gimdymo atostogas

Aktualu

Žvejybos pataisos kelia aistras: žvejai mėgėjai ir verslininkai kone kibo į atlapus

Vardai

Socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino išsiskyrė su mylimuoju Jonu Misevičiumi

Kultūra

Panelės Smilos kūrėjas Peteris Høegas: „Aš negaliu būti moterimi, bet galiu sukurti iliuziją“

Pasaulis kišenėje

Po plaukimo baidare maudžia rankas, pečius ir skauda nugarą? Patarimai jums

Vardai

A.Mamontovas su orkestru pradėjo miesto festivalį: minia užgulė Valdovų rūmų kiemą

„Vieni vartai“: naujasis futbolo karalius ir triumfuojantis Paryžius

24sek

Lietuvos jaunimo rinktinė įveikė britus, bet gavo ispanus

Naujienos

Aktualu

Paliko Helsinkį: gėdingu elgesiu kaltinamam D.Trumpui priminta – Rusija nėra sąjungininkė

Aktualu

JAV sulaikyta Rusijos agentė dėl pasikėsinimo kištis į JAV politiką

Sportas

Trylika FIFA 2018 įdomybių: ką sužinojome per šį čempionatą

Gyvenimas

Martynui nustatytas akies vėžys: mama nebegali žiūrėti, kaip sūnus kankinasi

Vardai

Po 8 metų pertraukos grįžę legendiniai „A-ha“ koncertavo Trakuose, bet dėkojo Vilniui

Gyvenimas

Netikėčiausios vestuvių tendencijos: sodybos primirštos – eilė atėjo muziejams

Kultūra

Vilniaus savivaldybė neatmeta, kad Reformatų parko atnaujinimo projektas dar gali būti keičiamas

Gyvenimas

Ką daryti, kad po atostogų nereikėtų atostogų

Įspūdingi terasiniai laukai Guidžou provincijoje Kinijoje

Vardai

„Midsummer Vilnius“ skelbia startą: įkvėpti gaivaus kultūros gūsio atvyko būrys žinomų veidų

Sportas

Emocingas C.Ronaldo: „Mano amžiaus žaidėjai įprastai keliauja į Katarą ar Kiniją“

Vardai

Pagrobtos manekenės Chloe Ayling istorija: ištrūko tik privertusi savo pagrobėją ją įsimylėti

Dirbančių mamų byla: kaip apginta teisė į mokamas nėštumo ir gimdymo atostogas

Aktualu

Žvejybos pataisos kelia aistras: žvejai mėgėjai ir verslininkai kone kibo į atlapus

Vardai

Socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino išsiskyrė su mylimuoju Jonu Misevičiumi

Kultūra

Panelės Smilos kūrėjas Peteris Høegas: „Aš negaliu būti moterimi, bet galiu sukurti iliuziją“

Pasaulis kišenėje

Po plaukimo baidare maudžia rankas, pečius ir skauda nugarą? Patarimai jums

Vardai

A.Mamontovas su orkestru pradėjo miesto festivalį: minia užgulė Valdovų rūmų kiemą

„Vieni vartai“: naujasis futbolo karalius ir triumfuojantis Paryžius

24sek

Lietuvos jaunimo rinktinė įveikė britus, bet gavo ispanus

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Sveikata

Svajonių virtuvė

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką