Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Autentiškos „Iki“ picos stebina skoniu ir kaina

Pica – vienas tų patiekalų, kurį mėgsta daugelis. Gaminant ją lengva improvizuoti, naudoti mėgstamus ingredientus ir padažus. Visgi, norint be vargo pasigaminti burnoje tirpstančią picą, reikia žinoti, kaip tinkamai pasigaminti tešlą ir kokioje temperatūroje kepti. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad autentiškų ką tik iškeptų picų galima įsigyti ir „Iki“ parduotuvėse, o pirkėjai šia naujove itin domisi.
Pica
Pica / Palink nuotr.

Autentiškos „Iki“ picos

„Įvairiausių pasaulio virtuvių maistas populiarus ir tarp lietuvių. Pastebime, kad pirkėjai noriai perka ir Viduržemio jūros šalims būdingus produktus. Būtent dėl šios priežasties esame paruošę gausų jų asortimentą: nuo įvairiausių rūšių itališkų makaronų iki sūrių, kumpių ar padažų, kurie puikiai tinka ir picoms gaminti. Šviežiai keptų picų galima įsigyti ir „Iki“ parduotuvėse, pavyzdžiui, neseniai atnaujintoje „IKI Vilnius“ parduotuvėje ir „IKI Vėtrungė“ parduotuvėje Klaipėdoje šviežios picos specialioje krosnyje iškepamos vos per 7 minutes. Be to, picų siūlome už prieinamą kainą: nuo 3,99 Eur“, – teigia V. Budrienė.

„Iki“ atstovė Vilma Juodkazienė pasakoja, kad pica, kaip ir kiti itališki patiekalai, gaminama iš aukščiausios rūšies produktų: mocarelos sūrio, naminio šviežių pomidorų padažo. Italai picas gardina ir įvairiausių rūšių virtais arba vytintais kumpiais, dešromis ar dešrelėmis, alyvuogėmis, artišokais, grybais, daržovėmis ir žalumynais.

Kaip teigia V. Juodkazienė, vienas svarbiausių šio patiekalo elementų – tešla.

„Pagaminti picos tešlai reikia vos kelių itin paprastų ingredientų: vandens, aukščiausios rūšies miltų, druskos, cukraus, mielių ir gero alyvuogių aliejaus. Tuomet juos sumaišyti ir gerai išminkyti rankomis bei palikti bent pusvalandžiui, kad iškiltų“, – pabrėžia „Iki“ atstovė.

Pasak V. Juodkazienės, „Iki“ parduotuvėse picas kepa profesionalus picų kepėjas. Čia yra įrengtos specialios elektrinės krosnys su 14 mm storio akmens padu, kepamos net 8 rūšių plonapadės picos. Siekiant išlaikyti geriausią skonį, jos kepamos optimalaus dydžio, visą parduotuvės darbo laiką, išskyrus ankstyvas ir vėlyvas parduotuvės darbo valandas. Todėl mėgstamą picą lengvai išsirinkti galima ir pietums, ir gardžiai vakarienei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius