-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kavos festivalyje – šimtmečius skaičiuojantys kavos ruošimo įrankiai

Tarp daugybės šių metų kavos festivalio „Vilnius Coffee Festival“ siūlomų naujienų, modernių skonių ir šiandieninių tendencijų malonūs potyriai laukia ir tradicijų mėgėjų. Mėgstantieji ilgesnius gėrimo ritualus turės galimybę paskanauti tradicinės neapolietiškos kavos, paruoštos „Cuccuma“ kavinuku.
„Cuccuma“ kavinukas
„Cuccuma“ kavinukas / Organizatorių nuotr.

Prekės ženklo „Kimbo“ stende renginio lankytojai taip pat turi galimybę pasivaišinti tradiciniais itališkais būdais paruošta kava.

Turbūt nesuklysime sakydami, kad apie „Cuccuma“ kavinuką retas kuris esate girdėjęs. O iš tiesų tai jau bene 200 metų skaičiuojantis kavos ruošimo prietaisas, kurį ir šiandien galima išvysti italų senolių virtuvėse. Beje, siekiant atgaivinti senąsias kavos ruošimo tradicijas, supažindinti su jomis kuo daugiau žmonių, išsaugant šią italų kultūros atmintį, „Cuccuma“ kavinuku pagamintos kavos galima paskanauti ir Italijos kavinėse.

La cucumma, la cuccumella, arba neapolietiškas kavinukas, yra vienas seniausių prietaisų itališkai kavai ruošti. Italai jį vadina napoletana, neapoliečiai – cuccumella. Nors šie kavinukai sukurti Prancūzijoje, jie neįtikėtinai greitai paplito visoje Italijoje, ypač Neapolyje. Čia šis kavinukas tapo tikra ikona, o kavos ruošimo menas (šalia kitų italų virtuvės bei muzikos šedevrų), anksčiau buvęs išskirtinai aristokratų privilegija, virto kasdieniu visų malonumu.

Organizatorių nuotr. /Kavos festivalis
Organizatorių nuotr. /Kavos festivalis

„Cuccuma“ kavinuku paruošta kava yra gerokai stipresnė bei intensyvesnio skonio, nei paruošta kitu aparatu ar prietaisu, naudojant filtrą. Šį virduliuką sudaro trys dalys: vandens talpa su rankenėle, cilindro formos filtras kavai ir kavos talpa su snapeliu ir rankenėle. Italai žino, kad virti kavą „Cuccuma“ kavinuke – ne tik paprasta, bet ir smagu.

Kaip pasakojo „Kimbo“ atstovė Jurgita Vaitiekė, namų sąlygomis dažniausiai itališkai kavai virti naudojamas tradicinis kavinukas – garsusis Bialetti moka, kuris dar vadinamas macchinetta arba caffettiera. Mokos kavinukų būna įvairaus dydžio: vienam, dviem, trims, keturiems ar dešimčiai kavos puodelių. Italijoje tas pats kavos virduliukas paprastai perduodamas iš kartos į kartą kaip šeimos relikvija.

123RF.com nuotr./Kavinukas
123RF.com nuotr./Kavinukas

Tiek su tradiciniais, tiek su pačiais moderniausiais kavos ruošimo būdais, madingais skoniais ir jų ekspertais galima pabendrauti visą savaitgalį Vilniuje vyksiančiame didžiausiame Baltijos šalyse kavos festivalyje „Vilnius Coffee Festival“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius