-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ragauti ir bendrauti kviečia „Benedikto turguje“ vyksiantis festivalis „Alümbas“

Ruduo – derliaus nuėmimo metas, kada norisi pasidžiaugti užderėjusiomis gėrybėmis bei vėstančius orus sušildyti susibūrimais ir bendravimu. „Visame pasaulyje rugsėjo – spalio mėnesiais vyksta daugybė festivalių, kurie pakviečia susipažinti su naujai sukurtais gamintojų produktais ir mėgautis geru maistu. „Benedikto turgus“ šiemet vilniečius bei sostinės svečius kviečia į pirmąjį „kraftinio“ alaus festivalį „Alümbas“, kuriame bus ir neragautų naujienų, ir dar nepažintų gamintojų“, – sako „Benedikto turgaus“ direktorė Jolita Krickė.
Benedikto turguje atidarytas vasaros sezonas: grilis, degustacijos ir piknikas
Benedikto turgus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Festivalio idėja yra supažindinti žmones su jaunais ir moderniais aludariais, kurie atsidarė neseniai ir juos dar labai retai kur galima sutikti. Patekti į didelius barus bei restoranus jiems gana sudėtinga, tad mes sugalvojome juos suburti ir supažindinti žmones su kitokiu gėrimu, negu jis yra prieinamas plačiajai auditorijai“, – teigia vienas iš festivalio organizatorių, parduotuvės „Maukas“ ir baro „Prohibicija“ bendrasavininkas Paulius Agintas. Vilniaus senamiestyje atidaryto baro, kuris pirmasis Lietuvoje pasiūlė tik „kraftinį“ alų, įkūrėjas sako norintis paremti mažuosius šalies gamintojus ir parodyti nematomą alaus pasaulio pusę.

Nors ruduo daugeliui alaus mėgėjų asocijuojasi su Vokietijoje vykstančiu „Oktoberfestu“, P.Aginto teigimu, „Alümbas“ bus visiškai skirtingas renginys. „Vokietijoje tai yra šventė, kur alus yra geriamas, o mūsų šventėje alus bus ragaujamas. Tuo jis kitoks nei dauguma alaus festivalių. Mes norime atsiriboti nuo tokių švenčių, kuriose yra labai daug vartojama vien dėl to, kad vartotum. Kviečiame bendrauti, aptarti su draugais naujienas, susipažinti su pačiais aludariais, sužinoti kiekvieno alaus kilmės istoriją“, – renginio kitoniškumą įvardija organizatorius.

Pašnekovo teigimu, taurės renginyje bus degustacinės, tad žmonės turės galimybę paragauti daug skirtingų alaus rūšių ir pastebėti, kad tai labai nevienalytis gėrimas, jo skonis gali laviruoti nuo rūgštaus iki saldaus, nuo kartaus iki sūraus.

Anot kito festivalio organizatoriaus – Vilniaus centre įsikūrusio bravoro „Kuro aparatūra“ direktoriaus Tado Vaitkaus, gaminant „kraftinį“ alų, daug eksperimentuojama ir skonines gėrimo savybes nulemia ingredientai, kurie gali būti labai netikėti – burokai, čili pipirai, agurkai, kokosai.

Įvairių šio gėrimo rūšių rūšių bus galima paragauti spalio 6 d., šeštadienį „Benedikto turguje“, kur dalyvaus visi lietuviško „kraftinio“ alaus lyderiai, o užkąsti kvies čia įsikūrę „Burger Street“, „Pizza del Gatto“, „Borsch’t“, „Mr. Fox“, „Kalimera“ bei prie festivalio prisijungę maisto vagonėliai „Ajomama“ ir „Rebel Ninja“. Na, o turgaus prekeiviai bus pasiruošę pasidalinti savo užaugintomis bei pagamintomis gėrybėmis.

Renginio pradžia 12:00 val., pabaiga – 18:00 val.

Intensyvias diskusijas ir šeštadieninį šurmulį įrėmins „Lencas & Marulis Soundsystem“. Legendinis Vilniaus duetas festivaliuke kvies aplankyti Pietų Amerikos užkampius, saulėtus Brazilijos paplūdimius bei klaidžias favelas, Maroko miestų medinos kiemus – labirintus ar net Bolivudo kino filmavimo aikšteles. Cumbia, Oriental, Tropical ritmai nukels jus už jūrų marių, tad vėsu tikrai nebus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius