Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Valgomas menas: stulbinantys japono „karpiniai“ iš vaisių ir daržovių

Japono išpjaustyti ridikėliai
©Instagram/gakugakugakugakugaku1 nuotr. / Japono išpjaustyti ridikėliai
Šaltinis: 15min
1
A A

Ko gero, restorane kada nors esate gavę patiekalą, papuoštą kokia nors susukta morkos drožle ar išradingiau susmulkintais vaisių gabalėliais. Tačiau tai, ką kuria vienas japonų menininkas, atima žadą.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Japonai net turi įvardijimą maisto išpjaustymo technikai – mukimono. Tačiau menininkas iš šios šalies, pasivadinęs Gaku, kuria kvapą gniaužiančias dekoracijas, įrodančias, jog žmogaus fantazijai ir rankų miklumui nėra ribų.

Juolab kad skirtingai nuo popieriaus karpinių ar medžio drožinių, su vaisiais ar daržovėmis reikia dirbti labai mikliai, nes nuo oksidacijos jie labai greitai juoduoja.

Naudodamas tik specialų peilį menininkas išpjausto pasirinktą vaisių ar daržovę vos per kelias minutes. Savo trumpalaikiuose meno kūriniuose jis dažnai naudoja tradicinius japonų ornamentikos motyvus, kurie pinasi vienas su kitu ir sudaro neįtikėtinus raštus.

Pasakodamas apie tai, kaip jam tai pavyksta, kūrėjas sako, kad puikus vaisius pjaustymo treniruotėms jam yra bananas, nes jis pigus ir lengvai pjaustomas.

O paprašytas patikslinti, kas vėliau – išpjausčius ir nufotografavus – nutinka su jo menu, jis atsako lakoniškai – kūrinys tiesiog suvalgomas, o ką gi daugiau daryti su vaisiumi ar daržove?

Pasigėrėkite japono darbais!

???????????? 男は龍が好きなのだ! #カービング

A post shared by 岳 (@gakugakugakugakugaku1) on

A post shared by 岳 (@gakugakugakugakugaku1) on

基本ですねー

A post shared by 岳 (@gakugakugakugakugaku1) on

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 2 Menas Japonija
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką