Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgomas menas: stulbinantys japono „karpiniai“ iš vaisių ir daržovių

Ko gero, restorane kada nors esate gavę patiekalą, papuoštą kokia nors susukta morkos drožle ar išradingiau susmulkintais vaisių gabalėliais. Tačiau tai, ką kuria vienas japonų menininkas, atima žadą.
Japono išpjaustyti ridikėliai
Japono išpjaustyti ridikėliai / ©Instagram/gakugakugakugakugaku1 nuotr.
Temos: 2 Menas Japonija

Japonai net turi įvardijimą maisto išpjaustymo technikai – mukimono. Tačiau menininkas iš šios šalies, pasivadinęs Gaku, kuria kvapą gniaužiančias dekoracijas, įrodančias, jog žmogaus fantazijai ir rankų miklumui nėra ribų.

Juolab kad skirtingai nuo popieriaus karpinių ar medžio drožinių, su vaisiais ar daržovėmis reikia dirbti labai mikliai, nes nuo oksidacijos jie labai greitai juoduoja.

Naudodamas tik specialų peilį menininkas išpjausto pasirinktą vaisių ar daržovę vos per kelias minutes. Savo trumpalaikiuose meno kūriniuose jis dažnai naudoja tradicinius japonų ornamentikos motyvus, kurie pinasi vienas su kitu ir sudaro neįtikėtinus raštus.

Pasakodamas apie tai, kaip jam tai pavyksta, kūrėjas sako, kad puikus vaisius pjaustymo treniruotėms jam yra bananas, nes jis pigus ir lengvai pjaustomas.

O paprašytas patikslinti, kas vėliau – išpjausčius ir nufotografavus – nutinka su jo menu, jis atsako lakoniškai – kūrinys tiesiog suvalgomas, o ką gi daugiau daryti su vaisiumi ar daržove?

Pasigėrėkite japono darbais!

???????????? 男は龍が好きなのだ! #カービング

A post shared by 岳 (@gakugakugakugakugaku1) on

A post shared by 岳 (@gakugakugakugakugaku1) on

基本ですねー

A post shared by 岳 (@gakugakugakugakugaku1) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius