Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2018 vasario 28d. 12:30

Vieni užsidaro, kitiems optimizmo pakanka: veganus ir jiems prijaučiančius kviečia naujas bistro „Rosehip“

Veganiško bistro „Rosehip“ atidarymas
Luko Balandžio / 15min nuotr. / Veganiško bistro „Rosehip“ atidarymas

Lietuvos restoranų rinkoje kaita milžiniška, tik, tradiciškai, apie naujų vietų atsidarymą pranešama uždarais vakarais su žvaigždėmis ar be jų, o štai paskutinės vakarienės prieš užsidarant iki šiol niekas neorganizavo. Antradienio vakarą pristatyta nauja veganišką meniu siūlysianti vieta sostinės senamiestyje – rožiniais tonais šviečiantis veganiškas bistro „Rosehip“.

Vienų vietų žlugimą, o kitų atsiradimą minime neatsitiktinai. Pastaruoju metu viena po kitos duris užvėrė net kelios skirtingo lygio ir koncepcijų veganiškos vietos sostinėje – restoranai „Alive“, „Vegan Rawhouse“, baras „Kaimynai“.

Nors veganų bendruomenė, teigiama, Lietuvoje auga, tačiau, panašu, iki šiol retai išskirtinai jiems skirtai vietai pavyko išsilaikyti ilgesnį laiką. Kiek geriau sekasi vegetariškiems restoranams – tarp jų jau galima skaičiuoti senbuvius. Kita vertus, galima kiek ciniškai vertinti, jog konkurentų užsidarymas naujoms vietoms tik į naudą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Veganiško bistro „Rosehip“ atidarymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Veganiško bistro „Rosehip“ atidarymas

Naująjį veganišką bistro visai netoli Vilniaus arkikatedros, Barboros Radvilaitės gatvėje, atidarė aistringa veganiško maisto mėgėja, jam skirtą tinklaraštį rašanti Gintautė Elena Kuraitė.

Tam tikra prasme ji tęsia šeimynine veganiško maisto verslo liniją – merginos sesers šeimai priklauso kavinė ir veganiškų desertų kepyklėlė „Chaika“. Ji sostinės senamiestyje veikia jau keletą metų, o ten ruošiamų desertų traukia ir visavalgiai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gintautė Elena Kuraitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gintautė Elena Kuraitė

Ko įdomaus galima tikėtis naujajame bistro? Atidarymo vakare čia pateikti keli patiekalai, atspindintys būsimą meniu – kaip užkandis pasiūlyta užkandėlė su veganiško sūrio užtepu ir rūkytomis morkomis (šį skonį iš tiesų suteikia pagardinimas rūkytos paprikos milteliais) kurias nesunkiai supainiotum su rūkyta žuvimi – paprastas, net kiek naminis, tačiau skanus derinys. Antruoju patiekalu tapo veganiškos „Cezario“ salotos, kuriose vištienos gabalėlius atstojo tofu, o viską į vieną gamą sujungė veganiškas padažas.

Pagrindiniu ir didžiausiu pagal apimtį patiekalu tapo veganiškas burgeris, kuriame mėsą pakeitė specialiai apdorotas duonmedžio vaisius, savo struktūra išties primenantis plėšytą kiaulieną. Desertui patiekta iš kokosų pieno ruošta populiarioji „Panna Cotta“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Veganiškas užkandis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Veganiškas užkandis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Veganiškas burgeris
Luko Balandžio / 15min nuotr./Veganiškas burgeris

Paklausta, ar drąsu atidaryti naują vietą, kai panašios jų neišgyvena itin ilgai, G.E.Kuraitė teigė labai tikinti savo projektu ir, žinoma, yra nusiteikusi optimistiškai. Pasak jos, visai neilgai trukus bistro žada pasiūlyti ir dienos pietus, ir įdomesnių pasirinkimų vakaro pasisėdėjimui, čia laukiami ir veganai, ir visavalgiai, kurie tiesiog panorės paragauti kitokio, galbūt iki šiol neragauto maisto.

Paklausta apie patiekalų kainas, bistro šeimininkė teigė, jog jos bus vidutinės, mat ingredientai naudojami kuo kokybiškesni, užkandis atsieis 4,5–5 eurus, salotos – apie 5 eurus, veganiškas burgeris – apie 7 eurus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Veganiško bistro „Rosehip“ atidarymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Veganiško bistro „Rosehip“ atidarymas

Bistro „Rosehip“ įrengtas paprastai, tačiau stilingai – kai kurioms kitoms veganiško maisto vietoms būdingo „pasidaryk pats“ stiliaus interjero čia nerasi.

Nedidelėje pagrindinėje bistro „Rosehip“ patalpoje, kurioje didesnės erdvės įspūdį kuria per visą sieną įrengti veidrodžiai, telpa 5 staliukai, dar keli jų išdėlioti pirmojoje patalpoje, kurioje pasitinka ir baras. Pagrindiniu restorano puošybiniu elementu tapo neoninė rožine spalva šviečianti iškaba „Rosehip“, jau minėtieji veidrodžiai, neįkyrią šviesą skleidžiantys šviestuvai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Veganiško bistro „Rosehip“ atidarymas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Veganiško bistro „Rosehip“ atidarymas
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas: „Kas būtų pagalvojęs, kad trys milijonai stos prieš sovietinę imperiją ir sugebės nugalėti?“

Kultūra

Paskaitykite: Romualdo Požerskio 1965–1983 metų dienoraštis

Aktualu

Eidintuose kaimynus iššaudęs ir nusišovęs vyras paleido keletą šūvių ir į pareigūnus

Sportas

Košmariškai klydęs „Liverpool“ vartų sargas prašo atleidimo: „Mano klaidos kainavo titulą“

Vardai

10 km pirma atbėgusi V.Žusinaitė gavo ne tik medalį: jai pasipiršo baidarininkas R.Nekriošius

Savaitės Lietuvos įvykiai – 15min fotografų kadruose (2018 m. gegužės 21 d.-27 d.)

Izraelis – trijų jūrų skalaujama turisto svajonė

Aktualu

Auga kitaip: miško darželio Smiltynėje auklėtiniai žaislams neturi laiko

Gyvenimas

Dzūkės Zita ir Agota: iki kito kaimo miškų basomis traukdavo visai ne dėl grybų

Pasaulis kišenėje

Kitokia Kuba. Moliūgų fermeriai ir rusiški džinsai

Aktualu

Nepaisant Briuselio perspėjimų, Seimas neketina leisti užsieniečiams kurti partijų

Aktualu

Sigitas Tamkevičius: Sekmadienio evangelija. Triasmenio Dievo pažinimas yra didžiausia dovana

Pasaulis kišenėje

Kaip nepasiklysti Turkijos „viskas įskaičiuota“ bufetuose: ko čia verta ragauti

Gyvenimas

20 supermaisto produktų, kuriuos turėtų vartoti vyresni nei 50 metų žmonės

Vardai

Meghan Markle link altoriaus lydėjo 10 mažamečių: kokia jų gero elgesio paslaptis?

Aktualu

Viršuliškių gatvėje girtas vairavęs vyras apgadino savo ir dar keturis automobilius

Gyvenimas

Savo atradimais medikus šokiruojantis P.Claytonas: trys maistinės medžiagos gali mus išgelbėti nuo daugelio ligų ir senėjimo

Sportas

J.Kloppas neslėpė kartėlio, Zizou kalbėjo apie įspūdingą savo karjeros pradžią: „Ji dar tik prasidėjo“

Aktualu

Į atsargą išleistiems kariams – daugiau galimybių įsidarbinti

Aktualu

Dvejus metus Venesueloje kalintas amerikietis grįžo į JAV

Naujienos

Aktualu

Pulkininkas leitenantas Eugenijus Lastauskas: „Kas būtų pagalvojęs, kad trys milijonai stos prieš sovietinę imperiją ir sugebės nugalėti?“

Kultūra

Paskaitykite: Romualdo Požerskio 1965–1983 metų dienoraštis

Aktualu

Eidintuose kaimynus iššaudęs ir nusišovęs vyras paleido keletą šūvių ir į pareigūnus

Sportas

Košmariškai klydęs „Liverpool“ vartų sargas prašo atleidimo: „Mano klaidos kainavo titulą“

Vardai

10 km pirma atbėgusi V.Žusinaitė gavo ne tik medalį: jai pasipiršo baidarininkas R.Nekriošius

Savaitės Lietuvos įvykiai – 15min fotografų kadruose (2018 m. gegužės 21 d.-27 d.)

Izraelis – trijų jūrų skalaujama turisto svajonė

Aktualu

Auga kitaip: miško darželio Smiltynėje auklėtiniai žaislams neturi laiko

Gyvenimas

Dzūkės Zita ir Agota: iki kito kaimo miškų basomis traukdavo visai ne dėl grybų

Pasaulis kišenėje

Kitokia Kuba. Moliūgų fermeriai ir rusiški džinsai

Aktualu

Nepaisant Briuselio perspėjimų, Seimas neketina leisti užsieniečiams kurti partijų

Aktualu

Sigitas Tamkevičius: Sekmadienio evangelija. Triasmenio Dievo pažinimas yra didžiausia dovana

Pasaulis kišenėje

Kaip nepasiklysti Turkijos „viskas įskaičiuota“ bufetuose: ko čia verta ragauti

Gyvenimas

20 supermaisto produktų, kuriuos turėtų vartoti vyresni nei 50 metų žmonės

Vardai

Meghan Markle link altoriaus lydėjo 10 mažamečių: kokia jų gero elgesio paslaptis?

Aktualu

Viršuliškių gatvėje girtas vairavęs vyras apgadino savo ir dar keturis automobilius

Gyvenimas

Savo atradimais medikus šokiruojantis P.Claytonas: trys maistinės medžiagos gali mus išgelbėti nuo daugelio ligų ir senėjimo

Sportas

J.Kloppas neslėpė kartėlio, Zizou kalbėjo apie įspūdingą savo karjeros pradžią: „Ji dar tik prasidėjo“

Aktualu

Į atsargą išleistiems kariams – daugiau galimybių įsidarbinti

Aktualu

Dvejus metus Venesueloje kalintas amerikietis grįžo į JAV

Vardai

Žinau, ką renkuosi

Atnaujinkime namus

Video

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Remontas be nervų

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Naujas regėjimas

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką