-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: jaunosios želė tortų meistrės Gabijos Viltrakytės tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Gėlėmis dekoruotas želė tortas
Gėlėmis dekoruotas želė tortas / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai

skaidriam sluoksniui:

  • 1 l vandens;
  • 100 g išbrinkintos želatinos;
  • cukraus, pagal skonį;
  • citrinos sulčių; pagal skonį.

gėlėms:

  • 50 ml karšto pieno;
  • 13 g išbrinkintos želatinos;
  • maistinių dažų.

apatiniam 1-am sluoksniui:

  • spalvotos želė, paruoštos pagal instrukciją ant pakelio.

apatiniam 2-am sluoksniui:

  • 150 ml jogurto;
  • 25 g išbrinkintos želatinos.

Pagaminkite skaidrų sluoksnį:

1. Želatiną kaitinkite kol ištirps.

2. Į karštą vandenį sudėkite cukrų, citrinos sultis.

3. Želatiną sumaišykite su paruoštu vandens mišiniu.

4. Masę supilkite į indą ir palikite bent 7 valandoms.

Paruoškite mišinį gėlėms:

1. Karštą pieną sumaišykite su maistiniais dažais ir pašildyta želatina.

Pagaminkite apatinius torto sluoksnius:

1. Pirmam sluoksniui paruoškite spalvotą želė pagal instrukciją ant pakelio.

2. Antram sluoksniui želatiną pašildykite ir sumaišykite su jogurtu.

Surinkite tortą:

1. Švirkštą su adata pripildykite gėlėms skirtu ruošiniu. Į sustingusį skaidrų sluoksnį „smeikite“ adatą ir formuokite gėles.

2. Ant suformuotų gėlių pilkite pirmą sluoksnį.

3. Pirmam sluoksniui sustingus, pilkite antrą sluoksnį.

4. Pagamintą tortą palikite inde per naktį.

5. Išimkite tortą iš indo ir patiekite.

Asmeninio albumo nuotr./Gėlėmis dekoruotas želė tortas
Asmeninio albumo nuotr./Gėlėmis dekoruotas želė tortas

Šiam įspūdingam želė tortui būtinas vanduo. Įspūdingas jo kiekis – 2500 kubinių metrų – telpa į Druskininkų vandens parko baseinus. Tokį patį geriamojo vandens kiekį suvartoja Druskininkų miesto gyventojai ir svečiai per parą. Į 10 000 standartinių vonių telpantis baseinuose esantis vanduo išleidžiamas per 12 valandų, tačiau baseinai pildomi ir pašildomi šešiskart lėčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius