Dabar populiaru
Publikuota: 2018 sausio 26d. 16:33

3 gardžios vištienos receptai sočiam savaitgaliui

Vištiena
123RF.com nuotr. / Vištiena

Žiemą norisi valgyti sočiau, o kai pradeda skraidyti gripo bacilos - ir aštriau. Siūlome 3 ypatingai gardžios ir kvapnios vištienos receptus, kuri patenkins net ir pačių didžiausių gurmanų skonį.

Primename, kad vištienos su akcija šiuo metu galite įsigyti prekybos centruose „Norfa“.

Vištiena su medumi ir brokoliais

123RF.com nuotr./Vištiena
123RF.com nuotr./Vištiena

Reikės:

  • 8 vištienos blauzdelių,
  • druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • trupučio alyvuogių aliejaus,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 1 svogūno,
  • ½ stiklinės sauso baltojo vyno,
  • 1 stiklinės vištienos sultinio,
  • ¼ stiklinės česnakinio čili padažo,
  • 1 valg. š. sojos padažo,
  • ½ stiklinės medaus,
  • 1 brokolio,
  • saujos petražolių.

Gaminimas:

Vištieną nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite vištieną, kol odelė gražiai apskrus, tada vištieną perdėkite į lėkštę.

Sumažinkite kaitrą ir į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką bei svogūną ir kepkite 1 minutę.

Į keptuvę supilkite vyną, sojos padažą, sudėkite medų ir čili padažą. Gerai išmaišykite ir atgal į keptuvę su padažu odele į viršų sudėkite vištieną. Į tarpelius sukaišiokite žiedynėliais suskirstytus brokolius. Uždenkite ir troškinkite, kol vištiena suminkštės, maždaug 20 minučių.

Vištiena su raudonuoju kariu

123RF.com nuotr./Vištiena
123RF.com nuotr./Vištiena

Reikės:

  • 1 kg vištienos blauzdelių,
  • 3 valg. š. aliejaus,
  • 2 svogūnėlių su laiškais,
  • 4 skiltelių česnako,
  • pundelio citrinžolės,
  • 1 valg. š. tarkuoto imbiero,
  • žiupsnelio čili pipirų,
  • 2 valg. š. sojos padažo,
  • 1 valg. š. žuvų padažo,
  • 1 arb. š. malto kumino,
  • 1 arb. š. maltos kalendros,
  • 1 arb. š. šviežiai tarkuoto muskato riešuto,
  • ½ arb. š. saldžiosios paprikos miltelių,
  • ½ arb. š. maltos ciberžolės,
  • 1 st. nesaldinto kokoso pieno,
  • laimo žievelės.

Gaminimas:

Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejus ir pakepinkite vištieną, kol gražiai apskrus. Perdėkite ant popierinių rankšluosčių į lėkštę, kad susigertų riebalų perteklius.

Supilkite likusį šaukštą aliejaus į keptuvę ir maždaug 3 minutes pakepinkite susmulkintus svogūnėlius, česnaką, citrinžolę ir imbierą. Suberkite prieskonius - papriką, čili pipiriukus, kalendrą, muskato riešutą, ciberžolę bei sojos ir žuvų padažą. Gerai išmaišykite ir pakaitinkite 3 minutes, tada supilkite kokoso pieną.

Viską supilkite į smulkintuvą ir suplakite iki vientisos masės. Supilkite atgal į keptuvę, sudėkite vištieną, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol vištiena bus gatava, maždaug 20 minučių. Nuimkite dangtį ir dar pakaitinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 5 minutes. Pagardinkite druska, perdėkite į gilų dubenį ir patiekite, papuošę tarkuota laimo žievele.

Vištienos troškinys su kajeno prieskoniais

123RF.com nuotr./Vištiena
123RF.com nuotr./Vištiena

Reikės:

  • 12 vištienos blauzdelių,
  • 4-5 arb. š. Kajeno pipirų prieskonių mišinio,
  • 1 st. nevirtų ryžių,
  • 2 ir ¼ st. vištienos sultinio,
  • 1 saldžiosios paprikos,
  • saujos smulkintos kalendros lapelių.

Prieskonių mišiniui reikės:

  • 1 arb. š. druskos,
  • 1 arb. š. džiovinto česnako miltelių,
  • 1,5 arb. š. paprikos miltelių,
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • ½ arb. š. džiovintų svogūnų,
  • ½ arb. š.kajeno pipirų,
  • ½ arb. š. raudonėlio,
  • žiupsnelio raudonosios paprikos dribsnių.

Gaminimas:

Vištieną gausiai iš abiejų pusių apibarstykite kajeno prieskonių mišiniu. Įkaitintą keptuvę apšlakstykite aliejumi ir apkepinkite vištieną iš abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.

Į keptuvę suverkite ryžius, susmulkintą papriką, supilkite vištienos sultinį ir dar 2-3 arb. š. prieskonių mišinio. Išmaišykite ir ant viršaus išdėliokite apkepintą vištieną. Uždenkite ir troškinkite 20-25 minutes, kol ryžiai sugers visą skystį, o vištiena bus minkšta.

Apibarstykite smulkinta kalendra ir patiekite.

Skanaus!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

03:17
07:15

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką