-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A. Ivanausko dovana Lietuvai šimtmečio proga – eksperimentai su lietuviškais patiekalais

„Virtuvės mitų griovėjų“ siela Alfas Ivanauskas yra priėmęs daug kulinarinių iššūkių, įgyvendinęs pačias netikėčiausias idėjas, sugriovęs ne vieną virtuvės mitą. Naujausias A.Ivanausko sumanymas – pažiūrėti moderniai į mums visiems gerai pažįstamus ir dažnai tradiciniais vadinamus patiekalus.
Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas / Projekto partnerio nuotr.

A.Ivanauskas pasakoja, kad idėja iš naujo pažiūrėti į lietuvišką virtuvę atėjo viešoje erdvėje vis dažniau linksniuojant Lietuvos valstybingumo atkūrimo jubiliejų. „Kitąmet, 2018-ųjų vasarį, Lietuva švęs 100 metų valstybės atkūrimo jubiliejų. Dažnai minėjimai būna iškilmingi, bet toli nuo paprastų žmonių. Norėjosi, kad ši, mums visiems svarbi, data būtų paminėta kitaip, neaplenkiant nė vienų namų, nė vieno žmogaus, kad visi pasijaustume esantys šios valstybės dalimi“, – mintimis dalijasi kulinaras.

Begalvojant jam išsikristalizavo mintis, kad mus, lietuvius, jungia ne tik vėliava, herbas ar kalba, tačiau ir tokie žemiški dalykai, kaip maistas ir valgymo tradicijos. „Namų stalas pasirodė geriausia vieta paminėti visų bendrą šventę, mūsų šimtmetį – mes gi prie jo, šeimos apsuptyje, sutinkame ir svarbiausias metų šventes – Kalėdas, Velykas. Kodėl ši turėtų būti išimtis?“, – retoriškai klausia A.Ivanauskas.

Ta proga jis nusprendė kiekvieniems namams padovanoti gardžią dovaną – tai, ką moka geriausiai: atnaujinti tradicinius lietuviškus patiekalus. Visą spalio mėnesį portale 15min.lt Alfas skelbs „Šimtmečio receptus“ – naujas tradicinių patiekalų versijas. Kulinaras praskleidžia paslapties šydą ir mini, kad skaitytojai bei maisto gaminimo entuziastai čia gali tikėtis rasti ir pamėgtos baltosios mišrainės, ir balandėlių receptų, kur mėsą pakeitė žuvis, o tradicinį majonezą – krienų majonezas.

„Tradicinei lietuviškai virtuvei norėjosi suteikti daugiau spalvų ir skonio – juk per ilgą laiką tokie tapome ir mes: vis labiau atviresni naujovėms, neatrastiems skoniams ir potyriams, bet vis dar besiremiantys šaknimis į šimtus metų siekiančią istoriją. Tradicijų atnaujinimas – didžiulis iššūkis, kuris reikalauja ne tik gerbti palikimą, bet ir įsiklausyti į naujųjų laikų dvasią“, – sako A.Ivanauskas.

Kad receptai išvystų dienos šviesą, reikėjo ne tik entuziazmo, drąsos ir žinių, bet ir palaikymo. Didžiausiu palaikytoju tapo projekto partnerė, buitinės technikos atstovė AEG, kurios virtuvės ekspertiškumas ir inovatyvi įranga leido naujai pažvelgti į maisto gamybą namuose, išbandyti ir mėgautis netikėtais kulinariniais atradimais. Idėją palaikė ir portalas 15min.lt, kuriame skaitytojai galės rasti Alfo eksperimentus virtuvėje.

„Mes kasdien valgome ir bendraujame prie stalo – kodėl to nepavertus nuolatine švente ir priminimu, kieno dalis mes esame?“ – klausia Alfas ir ragina taip įprasminti visiems mums svarbią šventę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius