Dabar populiaru
Publikuota: 2020 liepos 6d. 10:23

„#agnėsketo... ir kiti receptai“: Agnės vasaros patiekalų TOP 5

Agnė Grigaliūnienė „#agnėsketo... ir kiti receptai“
Knygos viršelis / Agnė Grigaliūnienė „#agnėsketo... ir kiti receptai“

Labas, KARALIŠKAS pirmadienis. Vasara jau įsibėgėjusi. Net jei po Joninių užklysta mintis, kad dienos ir vėl trumpyn – kaip ne visai tikra lietuvaitė nepasiduodu liūdesiui ir džiaugiuosi kiekviena vasaros akimirka.

Dar su komanda mokame ir pailsėti, todėl šiandien nesidalinsime nauju receptu, o priminsime visus jau Jums padovanotus. Ir priminsime ne šiaip sau. Šiandien Jums paruošėme mūsų receptų vasaros topą. Dalinuosi receptais esančiais mano knygoje ir jau naujais.

Linkiu gražios šventinės dienos, naujų atradimų ir smagių improvizacijų virtuvėje ir kuo daugiau džiaugsmo kasdienybėje.

Klasikinis avokado ir lašišos užkandis – pirmas, nes gaiviausias!

Roberto Daskevičiaus nuotr./#Agnėsketo – Klasikinis avocado ir lašišos užkandis
Roberto Daskevičiaus nuotr./#Agnėsketo – Klasikinis avocado ir lašišos užkandis

2 porcijos

100 g šviežios lašišos filė

½ žaliosios citrinos

1 sunokęs avokadas

½ aitriosios paprikos

keli kalendrų lapeliai

druskos, šviežiai maltų pipirų

šlakelis alyvuogių aliejaus

Lašišą smulkiai supjaustome, dedame į dubenėlį, pasūdome, apšlakstome alyvuogių aliejumi, įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių ir apie 5 minutes pamarinuojame.

Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą, vietoje jo pridedame marinuotos lašišos.

Įdarytus avokadus sudedame į lėkštę, apibarstome smulkinta aitriąja paprika ir kalendrų lapeliais, jei trūksta, pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais.

Keto vafliai su šonine – skanėstas mylimiems vaikams

Roberto Daskevičiaus nuotr./Keto vafliai su šonine
Roberto Daskevičiaus nuotr./Keto vafliai su šonine

4 porcijos

100 g sviesto

3 kiaušiniai

300 g migdolų miltų

2 šaukštai 30 proc. grietinės

150 ml vandens arba pieno

1 šaukštas kepimo miltelių

100 g šoninės juostelių

1 šaukštas stevijų sirupo

žiupsnelis druskos

šlakelis alyvuogių aliejaus

Mažame puode ištirpiname sviestą. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

Viename dubenyje trynius išplakame su stevijų sirupu, supilame ištirpintą sviestą, dedame grietinės, pilame vandens arba pieno ir, viską gerai išmaišę, įmaišome miltus su kepimo milteliais.

Kitame dubenėlyje elektriniu plaktuvu iki standžių putų išplakame baltymus, juos irgi atsargiai įmaišome į vaflių tešlą. Ji turi būti pakankamai tiršta – kaip grietinė. Jei rezultatas netenkina, konsistenciją pareguliuojame papildomu vandens arba miltų kiekiu. Dedame tešlos į vaflių keptuvę ir kepame, kol vaflis gražiai apskrunda.

Kol kepa vafliai, įkaitiname keptuvę ir paskrudiname šoninę.

Patiekiame vaflius su šonine.

Aštrios vištienos salotos – vasariškas patiekalas be sąžinės graužimo

Asmeninio albumo nuotr./„#agnėsketo...ir kiti receptai“: Aštrios vištienos salotos
Asmeninio albumo nuotr./„#agnėsketo...ir kiti receptai“: Aštrios vištienos salotos

4 porcijos

400 g vištienos vidinės filė

1 paprika

3 vidutinio dydžio pomidorai

200 g. kornišonų

200 g. marinuotos paprikos

1 čili pipiras arba jelapenas

1 v/š majonezo

Vištienos vidinę filė apibarstome mėgstamais prieskoniais ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų̨, sudedame vištieną̨ ir pakepame ant vidutinės kaitros 6–8 minutes, kol gardžiai paruduoja. Apkeptą vištieną̨ perkeliame į dubenėlį. Tuomet supjaustome pomidorus bei papriką panašaus dydžio kaip vištienos gabalėliai. Daržoves bei vištieną sumaišome su supjaustytomis marinuotomis paprikomis bei kornišonais. Į salotas įmaišome šaukštą majonezo, puošiame smulkintu čili pipiriuku arba jelapenu.

Keto chaffles (keto sūrio vafliai) – meilės išraiška keto mėgėjams ir ne tik

Asmeninio albumo nuotr./Keto chaffles – Keto sūrio vafliai
Asmeninio albumo nuotr./Keto chaffles – Keto sūrio vafliai

2 porcijos

100 g. tarkuoto mocarelos sūrio

100 g. tepamojo sūrio „Philadephia“

100 g. tarkuoto čederio sūrio

1 didelis kiaušinis

2 v/š migdolų miltų

Žiupsnis kepimo miltelių

Šaukštas mėgstamo saldiklio

5-6 braškės

Mėtos lapelių papuošimui

Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Gerai įkaitinę vaflių kepyklę papurkškite arba patepkite ją aliejumi. Dėkite du šaukštus gautos masės į kepyklę ir uždengę kepkite 3-4 minutes kol gardžiai apskrus. Vaflį patiekite su šviežiomis braškėmis ir mėtos lapeliais. Vaflius taip pat galite valgyti su įvairiais jums patinkančiais priedais – pusryčiams su kiaušiniu, pietums su rūkyta dešra ir sūriu, ar su pomidorų salsa.

Mocarelos ir uogų salotos – neturintiems laiko, bet norintiems pasimėgauti vasara

Roberto Daskevičiaus nuotr./„#agnėsketo...ir kiti receptai“ Mocarelos ir uogų salotos
Roberto Daskevičiaus nuotr./„#agnėsketo...ir kiti receptai“ Mocarelos ir uogų salotos

2 porcijos

2 saujos braškių

1 sauja šviežių aviečių

300 g (du rutuliukai) mocarelos

kelios mėtų šakelių viršūnėlės

ypač gryno alyvuogių aliejaus

žiupsnelis kokybiškos druskos

Braškes supjaustome ketvirčiais. Pasiruošiame dvi lėkštes, į kiekvieną dedame braškių, aviečių, ant viršaus – mocarelos rutuliuką.

Pagardiname šias gaivias salotas šlakeliu ypač gryno alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu kokybiškos druskos.

Puošiame šviežiomis mėtomis – jos suteiks puikaus aromato ir papildys salotas maloniu gaiviu skoniu.

Kitą savaitę susitinkame čia pat!

O iki tol susitinkame „Instagram“ ir „Facebook“.

Su meile maistui ir gyvenimui,

Agnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis
Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką