Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Angelės silpnybė – moliūgai ir pelėsinis sūris: „Sriubų karalienė – moliūgienė, karūna – pelėsinis sūris“

Pasibaigus vasarai, retėjant saulėtoms dienoms, daugiau laiko leidžiant namuose, vitaminais ir maistinėmis medžiagomis apdovanoja rudens daržovės bei vaisiai. Obuoliai, kriaušės, kopūstai, pastarnokai, saldžiosios bulvės, ropės, moliūgai – tokiu gausiu derliumi didžiuojasi 15min skaitytoja Angelė.
Moliūgienė su pelėsiniu sūriu
Moliūgienė su pelėsiniu sūriu / Skaitytojos Angelės nuotr.

„Prieš keletą metų išėjau į užtarnautą poilsį, todėl pagaliau turiu ne tik vietos, bet ir laiko auginti bemaž viską pati. Užsiimu konservavimais, vakavimais. Apsirūpinu žiemai ir save, ir dar vaikų sandėliukuose lentynos lūžta nuo mano „rankdarbių“, – pasakoja Angelė.

Užvis labiausiai senjorę rudenį džiugina moliūgai, todėl nekeista, kad jai niekaip nepavyksta atsivalgyti ir savo firminės moliūgienės.

„Ilgėjant ir šaltėjant vakarams, nenusakomai gera įsisukti į minkštą chalatą, įsitaisyti lauko terasoje, stebėti gamtą, klausytis užburiančių jos garsų, valgant ką nors gardaus ir šildančio. Tad rudenį terasoje moliūgienė man – rudens karalienė, o jos karūna – pelėsinis sūris“, – tikina Angelė.

Skaitytojos Angelės nuotr./Moliūgienė su pelėsiniu sūriu
Skaitytojos Angelės nuotr./Moliūgienė su pelėsiniu sūriu

4 porcijoms reikės:

  • 1 kg moliūgo
  • 1 didelės morkos (arba paprikos)
  • 1 svogūno
  • kelių griežinėlių poro
  • kelių česnako skiltelių
  • 1 sultinio kubelio (Angelė renkasi natūralų)
  • 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
  • 50 g moliūgų sėklų (tinka ir saulėgrąžos) ir graikinių riešutų
  • alyvuogių aliejaus
  • vandens
  • pipirų, druskos

Gaminimas:

Moliūgą nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir supjaustome didesniais gabalais. Dedame į puodą su smulkinta morka (arba paprika), pilame vandens tiek, kad apsemtų daržoves. Sultinio kubelį ištirpiname keliais verdančio vandens šaukštais ir pilame į puodą. Pasūdome ir ant labai lengvos ugnies verdame apie 30 min. – tol, kol daržovės išvirs ir suminkštės.

Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepiname moliūgų sėklas. Trumpai apkepame svogūnus, sudedame porus ir dar kepame keletą minučių.

Supjaustome mėlynąjį pelėsinį sūrį mažais kubeliais.

Išvirus daržovėms, nupilame vandenį, suberiame svogūną, porą, česnaką, blenderiu arba elektriniu grūstuvu susmulkiname išvirusias daržoves. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, įpilame nuo virimo likusio vandens. Pilame į dubenėlius. Apibarstome mėlynuoju pelėsiniu sūriu, palaukiame, kol ištirps. Serviruojame pakepintomis sėklomis ir graikiniais riešutais.

SKANAUS!

Angelės receptas dalyvauja 15min ir „Norfa“ organizuojamame konkurse, kurio pagrindinis prizas – trys gardžių „Rivona“ pieninės gaminamų sūrių rinkiniai. Konkurse sudalyvauti galite ir jūs. Kepkite, gaminkite, aprašykite savo patiekalus ir būtinai nufotografuokite!

Receptus siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki lapkričio 15 d., 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius