Taip pat skaitykite: Vakarienė iš ryžių: mišrainės, sriubos, karštieji patiekalai
Nusiteikime rimtai veiklai – paruoškime kiaulienos kepsnį taip, kad valgant net ausys krutėtų. Renkamės iš Ji24.lt receptų ir kimbame į darbą.
- Visus marinato ingredientus sumaišykite.
- Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis.
- Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves.
- Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40 min., tada išimkite iš maišo ir iš abiejų pusių dar pakepkite po ~ 20 min. ir nuolat (kas 5~7 minutes) laistykite ją susidariusiomis sultimis.
- Prie tokios mėsos puikiai tinka rytietiškas padažas.
Pagaminsite per 1 val. 30 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių.
- Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
- Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
- Kitą dieną padėkite kiaulieną ant folija išklotos kepimo skardos ir, uždengę mėsą folija, apie 30 min. kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C, kepkite dar apie 1,5 valandos. Jei kepimo skarda išdžiūva, įpilkite šiek tiek vandens.
- Jei norite kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 min. paskrudinkite, kol kepsnys paruduos. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais.
- Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų čatniu. Skanaus!
- Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE!
Šventinis kepsnys
- Kiaulienos nugarinėje padarykite „kišenę“, įpilkite šaukštą sojos padažo.
- Supjaustykite šiaudeliais saulėje džiovintus pomidorus ir slyvas.
- Slyvas ir pomidorus įdėkite į „kišenę“.
- Smeigtukais ją „užsiūkite“. 2 šaukštais sojos padažu suvilgykite visą mėsą.
- Į kepimo indą įdėkite folijos lakštą, į jį įpilkite šaukštą aliejaus, įdėkite kepsnį ir užlankstykite kraštus.
- Kepkite 1 val. įkaitintoje orkaitėje iki 200 C. Tada praverkite folgą ir kepkite apie 10 min., kol apskrus.
- Orkaitėje įkaitintoje iki 180C kepkite obuolius.
- Kepsnį tiekite su bulvėmis, keptais obuoliais ir spanguolių padažu.
Receptą atsiuntė Jūratė Sarapovienė
- Mėsą pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno gabaliuko išspauskite šiek tiek česnako.
- Visus kepsnius sudėkite į dubenį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, apipilkite vynu ir marinuokite bent parą šaldytuve.
- Užmarinuotus kepsnius suvyniokite į foliją, prieš tai juos gausiai apibarstykite pjaustytais svogūnais (kepant svogūnai išleis savo sultis ir mėsa taps minkšta ir sultinga) ir kepkite ~45 min 200 laipsnių orkaitėje.
- Po to foliją nuvyniokite, svogūnus nuimkite ir mėsa dar keletą minučių paskrudinkite.
- Padažui: Grietinėlę supilkite į puodą ir šiek tiek pakaitinkite, į ją įmaišykite pomidorų padažo, druskos, pipirų, išspauskite česnako.
- Į padažą įmaišykite porą šaukštų miltų, kad jis įgautų tinkamą konsistenciją, dar minutėlę pavirkite padažą nukelkite nuo ugnies ir jau galite tiekti (padažas būtinai tiekiamas karštas).
Pagaminsite per 1 val. 30 min neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką – juostelėmis, o česnaką sutraiškykite. Kiaulienos gabaliukus šiek tiek pamuškite, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, suberkite svogūnus ir česnakus. Kepkite 5 minutes, maišydami, kad nepridegtų. Kepsnius apverskite, suberkite paprikas, uždenkite ir kepkite dar 5–8 minutes. Sudėkite mėsą su daržovėmis į lėkštę ir uždenkite, kad neatvėstų.
- Į keptuvę supilkite „Vorčesterio“ padažą, vandenį arba sultinį, vyną, suberkite čiobrelius. Kaitinkite, kol šiek tiek sutirštės. Į keptuvę vėl sudėkite mėsą su daržovėmis, išmaišykite ir dar kepkite apie minutę.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Kiaulienos išpjovas perpjaukite pusiau, kiekvieną gabalėlį išilgai supjaustykite į tris dalis, tik nenupjaukite iki galo. Supinkite kasytes, o galus sutvirtinkite dantų krapštukais.
- Dubenėlyje gerai išmaišykite medų, aliejų, garstyčias, citrinų sultis ir pipirus, sudėkite paruoštas kasytes, apvoliokite marinate ir palikite 5 minutėms pastovėti.
- Kasytes apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 3 minutes su šlakeliu aliejaus, perdėkite į kepimo indą ir dar 10 minučių kepkite 190 laipsnių orkaitėje. Tiekite su šviežiomis salotomis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.
2. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir 10 min. patroškinkite.
3. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir tuoj pat apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais ir kartu su obuolių skiltelėmis pakepinkite su likusiais taukais.
4. Į džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą įtieskite tešlos lakštą, ant jos dėkite mėsą, patepkite kiaušinio baltymu, sudėkite obuolių ir pievagrybių mišinį. Tešlos kraštais uždenkite visą kepsnį ir gerai užspaudykite, kad neliktų tarpų. Viršų patepkite kiaušinio tryniu.
5. Kepkite kepsnį 200`C karštumo orkaitėje apie 50 min. Beje, kepsnys skanus ir karštas, ir šaltas. Prie jo labai tinka krienų padažas.
1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm dydžio gabaliukais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių.
2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepkite.
3.Morkas stambiai sutarkuokite ir apkepkite.
4.Į kepimo formą įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite apkeptus kiaulienos gabalėlius. Ant mėsos dėkite sluoksnį apkeptų svogūnų, paskui – morkų. Ant viršaus užpilkite majonezo ir apie 20 min. viską kepkite orkaitėje.
1. Kiaulienos gabalėlius nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite į kepimo formą, aptepkite garstyčiomis.
2. Paskui užtepkite džiūvėsėlių, sumaišytų su aliejumi, citrinos žievelėmis, druska ir pipirais. Masę lengvai paspauskite. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus.
Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“
1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite kepsniams, išmuškite, apibarstykite mėgstamais prieskoniais.
2. Į keptuvę sudėkite pjaustytus žiedinius kopūstus, sutarkuotą morką ir patroškinkite daržovių sultinyje.
3. Kai daržovės bus minkštos, sudėkite jas į indą.
4. Toliau keptuvėje kepkite džiūvėsėliuose apvoliotą mėsą. Kai viena pusė apkeps, apverskite ir ant viršaus sudėkite troškintas daržoves bei užberkite tarkuoto sūrio. Uždenkite dangtį ir kepkite, kol kepsniai apskrus.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Garstyčias sumaišykite su kmynais, pipirais ir mairūnais.
2. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite, įtrinkite prieskoniais, druska. Morkas, svogūnus, česnakus stambiai supjaustykite.
3. Troškintuve įkaitinkite aliejų, sumeskite smulkintus svogūnus, morkas ir vis pamaišydama kepkite kelias minutes, pabaigoje suberkite česnaką ir dar minutę pakepinkite.
4. Mėsą uždėkite ant daržovių ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros. Kepkite apie valandą vis pašlakstydama alumi ir sultiniu. Paskui temperatūrą padidinkite iki 200°C ir kepkite dar pusvalandį. Išimtą uždenkite folija ir palaikykite 10 minučių. Kepant išsiskyrusiais sultis supilkite į puodelį ir ant viryklės trumpai pavirkite.
5. Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, įmaišykite į padažą ir šiek tiek pavirkite. Padažą perkoškite per sietelį, paskaninkite druska ir pipirais. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir tiekite su daržovėmis bei padažu.
1. Plastikiniame maišelyje sumaišykite marinato produktus, sudėkite mėsą ir 2 val. palaikykite šaldytuve.
2. Sumaišykite glajaus produktus. Kepkite mėsą ant grotelių, kelis kartus patepkite glajumi, baigdama kepti pabarstykite druska.
3. Tiekite su pomidorų padažu ir ant grotelių keptais baklažanais arba cukinijomis.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
1. Pirmiausia paruoškite marinatą: česnakus susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, sojų padažu, klevų sirupu, ananasų sultimis ir nurodytais prieskoniais.
2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtinkite druska ir pipirais, dėkite į sandarią rankovę, užpilkite marinatu ir vis pavartydama marinuokite apie parą.
3. Iš marinato ištrauktą mėsą trumpai, bet ant didelės ugnies pakepinkite keptuvėje – užsitrauks mėsos poros ir kepant neišbėgs sultys, tada dėkite į karščiui atsparią riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
4. Žirnelius ir šparagines pupeles atšildykite, trumpai pakaitinkite virš garų ir sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis bei prieskoniais.
5. Kepsnį tiekite supjausčiusi gabalėliais su mėgstamu padažu ir troškintomis daržovėmis.
Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).