Dabar populiaru
Publikuota: 2020 lapkričio 17d. 20:40

Argumentą „nemoku kepti tortų“ pamirškite: persikų ir jogurto skanėstui prireiks tik ingredientų ir šaldytuvo

Druska ir pipirai
Daivos Selilės ir Danielės Patapaitės gaivusis atradimas

Melancholiškais rudens ir žiemos vakarais tropikus gali priminti ne vien pernykštės nuotraukos socialiniuose tinkluose. Egzotišką kelionę surengti įmanoma tiesiog nuosavoje virtuvėje. Tereikia leisti joje pakvipti gaivutėliam persikų ir jogurto tortui.

Šis persikų ir jogurto skanėstas – lengvas, primenantis vasarą, gaivus, o svarbiausia – nereikalaujantis titaniškų pastangų.

Pakaks kelių ingredientų ir šaldytuvo, kuriame tortas sustings į visą šeimą pradžiuginsiantį gaivųjį atradimą.

Būtent tokį šįkart ir pristato kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ dalyvės – konditerijos technologė Daiva Selilė ir 15min videožurnalistė Danielė Patapaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Persikų ir jogurto tortas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Persikų ir jogurto tortas

Ingredientai (24 cm torto formai):

  • 200 g sausainių „RIMI BASIC KROKETS“
  • 100 g sviesto „RIMI BASIC“ (82 %)
  • 105 g vandens
  • 1 kg persikų skonio geriamo jogurto „ALPENROSE“
  • 360 g (2 pak.) pusriebės vaškės „RIMI BASIC“ (9 %)
  • 1 skardinės (820g/470g) „RIMI“ persikų puselių lengvame sirupe
  • 100 g cukraus
  • 10 g maistinės želatinos
  • 40 g (2 pak.) maistinės želatinos

Gaminimas:

  • Sausainius elektriniu smulkintuvu susmulkinkite iki trupinių. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainiais. Torto formos su atsegamu šonu apačią išklokite kepimo popieriumi. Į ją sudėkite paruoštus trupinius ir suspauskite (padarykite torto padą). Palikite šaldytuve stingti.
  • Kol stingsta torto padas, pasiruoškite jogurto sluoksnį. Želatiną (40 g) užpilkite šaltu vandeniu (80 g) ir palikite brinkti. Skardinę su persikais atidarykite ir nukoškite. Pasilikite dvi gražias persikų puseles papuošimams. Kitus persikus sumalkite maisto smulkintuvu su varške iki vientisos konsistencijos.
  • Varškę sujunkite su jogurtu ir išmaišykite. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite. Sujunkite su jogurtu ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę supilkite ant pagrindo ir dėkite į šaldytuvą stingti.
  • 10 g želatinos užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Susipjaustykite persikų puseles torto papuošimui. Sudėliokite ant apstingusio jogurto sluoksnio. Želatiną ištirpinkite ir supilkite į persikų skystį. Išmaišykite ir lėtai supilkite ant sudėliotų persikų. Dėkite į šaldytuvą stingti – bent 5 valandoms, dar geriau – visai nakčiai.
  • Ištraukus iš šaldytuvo, torto kraštus apveskite peiliu (apipjaukite), atsekite torto formą ir išimkite.

Skanaus!

Daugiau kulinarinės laidos „Druska ir pipirai“ epizodų bei receptų rasti galite čia.

Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką