Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 21d. 19:00

Aronijų ir kriaušių pagardas – idealus ir prie sūrio, ir prie mėsos

Aronijos ir jų džemas
Vida Press nuotr. / Aronijos ir jų džemas

Kiek aitrios ir ne itin itin skanios, ypač, kol nesunokusios, senais laikais aronijos puikiai nuspalvindavo močiučių ruošiamus kompotus – vos saujelė uogų ir skystis tampa gražiai rausvas. Tačiau šios uogos – ne tik „pagalbinės darbininkės“. Siūlome iš jų ir kriaušių išsivirti pikantiško pagardo, kurio skanausite ir su sūriu, ir su mėsa, ir su kuo tik sugalvosite.

Ingredientai:

  • 1 kg sunokusių aronijų;
  • 400 g cukraus;
  • 600 g kietų kriaušių;
  • 6–7 gvazdikėliai.

Gaminimas:

1. Uogas nuskabykite nuo šakelių, perrinkite ir supilkite į puodą. Užpilkite verdančiu vandeniu, o po 5 min nusunkite.

2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite riekelėmis.

3. Iš cukraus ir 500 ml vandens išvirkite sirupą, sudėkite į jį kriaušių gabaliukus ir pavirkite 10 min. ant nedidelės ugnies.

4. Į sirupą su kriaušėmis berkite aronijas, gvazdikėlius ir virkite dar 20 min.

5. Gautą tyrę supilkite į paruoštus nedidelius stiklainėlius, palaukite, kol atvės ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje vietoje, geriausiai, šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Kviečiame anties

Video

02:18
02:03
01:30

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką