Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gegužės 18d. 10:00

Desertas per kelias minutes: grilyje kepti bananai su maskarponės kremu

Kepami bananai
Vida Press nuotr. / Kepami bananai

Prie bananų duonos ir keksiukų su bananais įpratome, dažnas juos kepa, tad galima išbandyti naują receptą. Jis vasariškas ir visiškai paprastas, o grilyje keptų bananų skonį stebėtinai gerai papildo lengvas kremas. Būtinai išbandykite, jei jau kursite grilį dešrelėms, mėsainiams ar kitiems skanėstams.

Ingredientai (4 asm.):

  • 8 nedideli bananai;
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus pudros;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1 valg. šaukšt. romo (jei neturite, nenaudokite, tačiau su romu desertas kyla į visiškai kitą lygmenį).

Gaminimas:

1. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną ir romą, sudėkite ir maskarponės sūrį, labai gerai viską išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kol bus paruošti bananai.

2. Nenuluptus bananus dėkite ant grilio ir kepkite ant intensyvios ugnies 8–12 min. Geriau, jei kepant neatsitrauktumėte nuo ugnies ir bananus nuolat vartytumėte. Jie bus iškepę, kai visa žievė pajuos ir jausite, jog bananas viduje suminkštėjo.

3. Patiekite bananus lėkštėje nenuluptus, tik gerokai įpjovę odą (kad matytųsi iškepęs vaisius) ir uždėję po didelį šaukštą kremo.

Pasiūlymas Nr. 1: Jei norite daugiau skonio, vos tik bananams iškepus, kol dar karšti, prapjaukite žievę ir ant minkštimo uždėkite smulkinto juodojo šokolado – tegul jis išsilydo. O tada patiekite, kaip aprašyta anksčiau.

Pasiūlymas Nr. 2: Jei neturite maskarponės sūrio, galite patiekti bananus su ledais, nebus taip subtilu ir netikėta, tačiau derinys taip pat išeis puikus.

Vida Press nuotr./Kepti bananai
Vida Press nuotr./Kepti bananai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

07:22
06:20

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Mamos prieš meningokoką

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką