DIENOS RECEPTAS
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko)
Produktai
500 g riebios varškės; 200 ml grietinėlės; 150 g cukraus; 35 g želatinos; 50 g sviesto; pusės citrinos sulčių ir nutarkuotų žievelių; 125 g tarkuoto šokolado; 1/2 arbat. š. vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų.
2. Išlydytą iki vientisos masės sviestą suplakite su cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, sultimis, vaniliniu cukrumi, 50 ml grietinėlės.
3. Varškę pertrinkite per sietelį ir, pildama plonyte srovele, elektriniu plakikliu įmaišykite į ją cukraus plakinį.
4. Želatiną pakaitinkite, kol užvirs, nukelkite nuo viryklės, kiek ataušinkite, įplakite į varškės masę, tada suberkite šokolado trupinius.
5. Likusią grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai šaukštu įmaišykite į varškę.
6. Paruoštą masę krėskite į riestės formos indą ir per naktį palaikykite šaldytuve.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
Autorės nuotr./Pusiau keptas obuolių - varškės pyragas |
Pusiau keptas obuolių - varškės pyragas
Rūtos Plonytės nuotr./Pyragėliai su varške |
Autorės nuotr./Persikai įdaryti varške |
Fotolia nuotr./Keksiukai su varške ir slyvomis |
Keksiukai su varške ir slyvomis
Autorės nuotr./Šokoladinis varškės pyragas |