-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams

Vis sparčiau artėjant Velykoms, dažniau pagalvojame, kokiomis naujovėmis šįkart praturtinti šventinį stalą. Ieškome produktų ir gaminių, kurie paįvairintų šią kasmetinę šeimos šventę. Vieną iš savųjų atradimų pristato tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorė Ieva Greičiūnaitė. Galbūt sveikos, maistingos užtepėlės receptas sudomins ir jus?
Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams
Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams / Asmeninio archyvo nuotr.

„Užtepėlė, kurios idėją aptikau visai netikėtai, tiks ir kaip užkandis Velykų stalui, ir bet kurią kitą dieną puikiai pasitarnaus maistingų pusryčių amplua“, – teigė I.Greičiūnaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams
Asmeninio archyvo nuotr./Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams

Ypatinga pavasarinė tinklaraštininkės užtepėlė gaminama iš varškės, sviestinių pupelių ir keptų česnakų.

„Galima šaukštais kabinti su daržovėmis, lazdelėmis arba tepti ant duonos, gardinti keptais pievagrybiais, čiobreliais ir turėti turbinius sumuštinius. Būtent taip savo pavasarinę užtepėlę aš ir valgau. Pabandžiau kartą su saulėje džiovintais pomidorais – fantastika!

Asmeninio archyvo nuotr./Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams
Asmeninio archyvo nuotr./Ievos turbo derinys: varškės ir keptų česnakų užtepėlė – sveikiems maistingiems pusryčiams

Na o varškę, kaip ir visus kitus pieno produktus, renkuosi „DVARO“, nes kiti tiesiog jau nelabai ir atsiranda mano virtuvėje. Nuoširdžiausios rekomendacijos iš mano pusės jums – būtent ją naudoti šiame recepte“, – pabrėžė tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorė.

Varškės, sviestinių pupelių ir keptų česnakų užtepėlė

Ingredientai:

  • 250 g „DVARO“ varškės (9 % riebumo)
  • 1 skardinė sviestinių pupelių
  • 2 česnako galvos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. obuolių acto
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis pipirų

Gaminimas:

  1. Nupjauname česnako viršūnėlę (tik tiek, kad česnakas „neišsiskėstų“)
  2. Česnaką apšlakstome alyvuogių aliejumi, įvyniojame į foliją ir kepame orkaitėje (200°C temperatūroje) 45 min. Iškepusiam česnakui leidžiame pravėsti.
  3. Į maisto smulkintuvą dedame varškę, pupeles, aliejų, actą, prieskonius ir išspaudžiame visą česnako viduje susidariusią pastą.
  4. Smulkiname iki vientisos masės, paragaudami tikriname, ar netrūksta druskos, ir tepame ant duonos. Arba dedame į šaldytuvą ir skanaujame vėliau.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius