Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 16d. 16:41

Itališki suktinukai su sūriu, dešra ir salotomis

Vidos ir Juozo receptas: itališki suktinukai
123RF.com nuotr. / Vidos ir Juozo receptas: itališki suktinukai

Suktinukai – vieni paprasčiausiai paruošiamų užkandžių vykstant į gamtą ar stovyklauti. Galite lengvai pasigaminti norimą kiekį, o įdarui rinktis vis kitokius mėgstamos mėsos, sūrio ir daržovių derinius. Šįkart praktiškieji Vida ir Juozas dalinasi savo atrastu itališkų suktinukų receptu – šis užkandis ir sotus, ir greitai pagaminamas.

Reikės:

  • 2 tortilijų
  • salami (ar kitos jūsų mėgstamos) dešros
  • 5 riekelių mėgstamo kieto sūrio
  • romaninių salotų gūžės
  • kelių pomidorų

Užtepui:

  • Pakelio tepamo sūrio be priedų
  • Žiupsnelio džiuvėsėlių
  • Ketvirtadalio puodelio tarkuoto parmezano

Kaip gaminti?

Pirmiausia sumaišykite visus užtepui reikalingus ingredientus dubenyje. Ištepkite pagamintu užtepu tortiliją per visą jos plotą. Turėtumėte panaudoti maždaug trečdalį pasigaminto mišinio. Tortilijos viduryje vieną šalia kitos klokite dešros riekeles – per visą plotą.

Tuomet viską uždenkite romaninės salotos lapais. Ant jų klokite kelias riekes sūrio. Galiausiai viską apibarstykite pjaustyto supjaustyto pomidoro gabaliukais. Tuomet suvyniokite tortiliją, ir dėkite į šaldytuvą maždaug vienai valandai. Ištraukę aštriu peiliu supjaustykite tortiliją į nedidelius suktinukus.

P.S. Nepamirškite suktinukų recepto ir žiemą – jie gali tapti puikiu šventinio stalo patiekalu.

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką