Dabar populiaru
Publikuota: 2021 sausio 13d. 19:00

„Itsmevelina“ receptas: blyneliai su Pekino antimi ir daržovėmis

Blyneliai su Pekino antimi ir daržovėmis
Tinklaraštininkės nuotr. / Blyneliai su Pekino antimi ir daržovėmis

Blyneliai su Pekino antimi yra vienas skaniausių patiekalų, kurio neatsisakyčiau valgyti kiekvieną dieną. Man jie yra tobulo skonio, todėl pabandžiau viską atkurti namie. Kadangi neturėjau galimybės nusipirkti Hoisin padažo, jį pasigaminau pati (tačiau tikrai galima įsigyti ir prekybos centruose).

Ingrdientai:

  • apie 500 g anties filė su oda;
  • 0,5 ilgavaisio agurko;
  • poro;
  • druskos ir pipirų (anties filė);
  • Hoisin padažo.

Jei neturite pirktinio Hoisin padažo, jį galima pasidaryti ir namuose.

  • 2 valg. šaukšt. riešutų sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • aštraus padažo pagal skonį (aš naudojau „Hot Pepper Sauce“);
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 2 arbat. šaukšt. obuolių acto;
  • 0,5 arbat. šaukšt. česnakų miltelių (arba vienos smulkiai sutarkuotos skiltelės).
Tinklaraštininkės nuotr. /Hoisin padažo ingredientai
Tinklaraštininkės nuotr. /Hoisin padažo ingredientai

pipirų blyneliams:

  • 240 g miltų;
  • 220 ml karšto vandens;
  • 1 valg. šaušt. sezamų ar kitokio aliejaus.

Gaminimas:

Ruošiame antieną:

1. Anties filė ištrinkite druska ir pipirais. Kepkite iki 180 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, uždengę folija apie 40 minučių.

2. Praėjus šiam laikui, nuimkite foliją, įjunkite grilio režimą ir kepkite dar apie 10 min., kol odelė gardžiai apskrus.

Ruošiame Hoisin padažą (jei neturite pirktinio):

Visus ingredientus sudėkite į elektrinį maisto trintuvą ir sutrinkite iki glotnios masės.

Gaminame blynelius:

1. Užvirkite vandenį ir suberkite į jį miltus. Viską išmaišykite šaukštu. Leiskite tešlai pastovėti apie 8 minutes (kol atvės ir galėsite rankomis ją minkyti).

2. Minkykite tešlą, kol taps glotni. Pridėkite miltų ar vandens, jei trūksta. Tešla neturi būti labai lipni. Suformavę tešlos rutuliuką, jį uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Blynelių tešla
Tinklaraštininkės nuotr. /Blynelių tešla

3. „Pailsėjusią“ tešlą padalykite į 18 gabaliukų ir formuokite rutuliukus.

4. Imkite po vieną rutuliuką ir suplokite, o tada patepkite aliejumi. Ant aliejumi patepto gabaliuko uždėkite kitą suplotą gabaliuką ir juos iškočiokite.

Tinklaraštininkės nuotr. /Formuojame blynelius
Tinklaraštininkės nuotr. /Formuojame blynelius
Tinklaraštininkės nuotr. /Formuojame blynelius
Tinklaraštininkės nuotr. /Formuojame blynelius

5. Dėkite po vieną blynelį į sausą, įkaitintą keptuvę. Apkepkite juos iš abiejų pusių.

Tinklaraštininkės nuotr. /Iškočiotas blynelis
Tinklaraštininkės nuotr. /Iškočiotas blynelis

6. Kol blynelis dar šiltas, atskirkite jį į dvi dalis.

Tinklaraštininkės nuotr. /Atskiriame 2 iškeptus blynelius
Tinklaraštininkės nuotr. /Atskiriame 2 iškeptus blynelius

7. Šį procesą kartokite su likusiais tešlos gabaliukais.

Formuojame blynelius:

Iškepus blyneliams, tepkite ant jų Hoisin padažo, dėkite pjaustytos antienos filė gabaliukus, pjaustytus agurkus bei poro šiaudelius.

Tinklaraštininkės nuotr. /Blyneliai su Pekino antimi ir daržovėmis
Tinklaraštininkės nuotr. /Blyneliai su Pekino antimi ir daržovėmis

Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.

Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame itsmevelina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiškai su „Norfa“

Laimė jaustis saugiai

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką