Dabar populiaru
Publikuota: 2014 gruodžio 10d. 16:28

Ji24.lt receptų pasiūlymai – gardžiosios kepenėlės

Viščiukų kepenėlės su obuoliais
Fotolia nuotr. / Viščiukų kepenėlės su obuoliais

Jei norite sveikos ir gardžios vakarienės, portalas Ji24.lt siūlo šį vakarą pasigaminti kepenėlių.

Jas pasidaryti galite labai įvairiai – pagardinti įvairiomis daržovėmis ar tiesiog obuoliais, išsikepti kepenėlių apkepėlę ar pasidaryti gardų kepenėlių užkandį su apelsinais ir svogūnais. O galbūt susiviliosite makaronais su kepenėlėmis?

Metas išsirinkti receptą!

Receptai
Receptas: Gardžiosios kepenėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 11
Kaip gaminti

1. Nuplaukite vištienos kepenėles.

2. Į atskirą plokščią indą įberkite miltų, žiupsnelio druskos ir sumaišykite. Kiekvieną kepenėlę apvoliokite miltuose.

3. Įkaitusioje keptuvėje kepkite kepenėles alyvuogių aliejuje. Kai miltų sluoksnis įgaus rudą atspalvį, užpilkite giros. Uždenkite keptuvę dangčiu ir apie 20 min. kepkite.  

Ingredientai
Vištų kepenėlės: 1.00 kg
Miltai: 1.00 st. (kvietiniai)
Druska: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (75-100 ml)
Gira: tradicinė salyklo 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kepenėlių apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.0 / 12
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kepenėles užpilkite pienu ir pusvalandį mirkykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite porą minučių. Sudėkite kepenėles ir maišydama kepinkite dar 4 minutes.

3. Išdėliokite į porcijos dydžio nepridegančius kepimo indelius, ant viršaus užberkite smulkintų virtų bulvių. Salierą, pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, virtą kumpį – juostelėmis.

4. Produktus po lygiai susluoksniuokite į indelius su kepenėlėmis ir bulvėmis, pabarstykite druska, maltais pipirais, Provanso žolelėmis. 

5. Apšlakstykite grietinėle ir apie 5–7 minutes kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukusi užberkite tarkuoto sūrio ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys.  

Ingredientai
Vištų kepenėlės: 300.00 g
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt.
Pievagrybiai: 8.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Kumpis: 3.00 riekės (virtas vištienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 4.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Grietinėlė: 1.00 puodelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištų kepenėlės su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 45
Kaip gaminti
  1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Perdėkite į puodą.
  2. Kol kepa kepenėlės, susmulkinkite saldžiąsias paprikas ir svogūnus. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite paprikas, svogūnus, mažas morkytes ir maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite į puodą.
  3. Į 100 ml vandens įdėkite miltus, pomidorų padažą, išmaišykite ir supilkite į puodą. Uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Tuo metu nuvarvinkite kukurūzus ir suberkite į puodą. Maišydami kaitinkite 3 minutes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Vištų kepenėlės: 1.00 kg
Kukurūzai: 1.00 vnt. (skardinė)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžios)
Morkos: 150.00 g (mažosios)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Viščiukų kepenėlės su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.5 / 22
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Obuolius supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaustykite sėklalizdžius.

3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir trumpai apkepkite kepenėles iš abiejų pusių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Gilioje keptuvėje storu dugnu trumpai pakepkite svogūnų griežinėlius. Kai svogūnų gabalėliai taps perregimi, ant viršaus išdėliokite obuolius, ant jų – keptas kepenėles.

5. Įpilkite verdančio vandens, kad obuoliai būtų beveik apsemti. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., kol suminkštės obuoliai. Tik neleiskite jiems sukristi.

6. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.

 

Ingredientai
Vištų kepenėlės: 800.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Kaip gaminti

1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite.

2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti.

3. Likusią dalį sviesto ištirpinkite kitoje keptuvėje ir jame pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną.

4. Masę pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir Provanso žolelėmis. Tada supilkite brendį, pakaitinkite, kol užvirs, ir atvėsinkite.

5. Atvėsintas kepenėles suverskite į plastikinį dubenį, sukrėskite padažą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

6. Pasiruoškite apelsinų ir svogūnų padažą: apelsino žievelę smulkiai nutarkuokite, o iš vaisiaus išspauskite sultis. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite tarkuotą imbierą, apelsinų žieveles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir apie 5 min. pakaitinkite, tada supilkite apelsinų sultis, sojų padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.

7. Į norimą formą krėskite truputį pašteto, tada užpilkite atvėsinto svogūnų ir apelsinų padažo, ant viršaus vėl krėskite pašteto ir paskirstykite likusį padažą.

8. Tokį užkandį tiekite supjaustytą gabalėliais su baltos duonos skrebučiu.

Ingredientai
Kalakutiena: 300.00 g (kalakutų kepenėlių - paštetui)
Sviestas: 200.00 g (150 g paštetui ir 50 g aptepui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 paštetui ir 1 aptepui)
Brendis (paštetui) 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų, pagal skonį - paštetui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - paštetui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (aptepui)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (aptepui)
Imbieras: 10.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies - aptepui)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (aptepui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronai su kepenėlėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 8
Kaip gaminti

1. Kepenėles supjaustykite 1 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis. 

2. Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Kitą apelsiną nulupkite ir išskirstykite skiltelėmis.

3. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Tada sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius ir virkite dar 2–3 min.

4. Kol makaronai su brokoliais verda, didelėje keptuvėje (kad kepenėles būtų galima sudėti vienu sluoksniu) įkaitinkite šaukštą aliejaus, 1 min. pakepinkite sugrūstus česnakus ir smulkintas aitriąsias paprikas, sudėkite kepenėlių juosteles ir vartydami kepkite dar kelias minutes.

5. Kai kepenėlės gražiai apskrus, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, vyną ir 1 min. patroškinkite. Kiaurasamčiu išgriebkite kepenėlių juosteles, o likusį padažą neuždengtoje keptuvėje kaitinkite, kol maždaug pusė skysčio išgaruos. Tada supilkite actą, sudėkite sviestą, apelsinų skilteles ir dar 1 min. pakaitinkite. Prieš nukeldami nuo ugnies padažą pagardinkite pipirais ir, jei reikia, pasūdykite.

6. Išvirusius makaronus ir brokolius nukoškite, sumaišykite su kepenėlėmis, padažu ir tuoj pat patiekite.

Patarimas. Šį patiekalą galima gaminti ir su vištų kepenėlėmis (jos pigesnės, bet sausesnės už veršelių kepenėles). Į troškinamas vištų kepenėles įpilkite dvigubai daugiau apelsinų sulčių ir įberkite žiupsnelį cukraus.

Ingredientai
Veršiena: 300.00 g (veršelių kepenėlių)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Makaronai: 400.00 g
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 30.00 g (ankštis)
Vynas: 4.00 valg. š. (baltojo sauso)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Daugiau portalo Ji24.lt receptų rasite čia.

Temos: 2 Receptai Vakarienė
Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Interviu Sportas

Tarp rusų ir turkų pažadų įstrigęs V.Lekevičius prakalbo apie atsisveikinimą su „Atlantu“

Aktualu

Rasistinę užuominą paleidusi europarlamentarė Laima Andrikienė spruko į krūmus: minčių kyla įvairių

Aktualu

Pensininkus užrūstinusi Rusijos valdžia atkakliai stumia pensijų reformos buldozerį

Aktualu

Edwardas Lucasas: D.Trumpo diplomatinis vojažas verčia susimąstyti apie priemones Vakarams apsaugoti

Aktualu

Vilniaus pataisos namuose telefonų negavę kaliniai bandė kelti maištą

24sek

Kodėl „Vytautas“ išgaravo iš Prienų klubo pavadinimo?

Aktualu

Tenenių seniūnės namuose – naminukės fabrikėlis: Šilalės meras lieps pasiaiškinti

Gyvenimas

Gyvena trijų sodybų kaime iš 157 eurų pensijos ir nesiskundžia

Pasaulis kišenėje

Išrikiavo geriausias pasaulio avialinijas: iš TOP20 Lietuvoje skrydžius vykdo trys

Vardai

Policija prašo pagalbos: į tėvynę grįžusi prapuolė buvusi „Olialia pupytė“ Sandra Grafinina

Tobias Asser darbuose – žvilgsnis į kosmosą ir žmonių paliktus pėdsakus jame

Aktualu

Sostinėje gyvenantį ekvadorietį mušę vyrai šaukė „Lietuva – lietuviams!“

Verslas

Jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas: apie algas Klaipėdos uoste geriau nekalbėti

Aktualu

Lietuvis respublikonas S.Anužis teisinasi dėl nuotraukos su įtariama rusų šnipe

24sek

Šarūnas Jasikevičius surado kuo pakeisti Darių Songailą

Vardai

Gatvėje smurtavusiai bokso čempionei K.Kazarian – teismo smūgiai: apribota laisvė, priteista žala

Vardai

Gerbėjų įvertintas I.Kazlauskaitės ir Ironvyto himnas antrąkart atidarė Palangos 1006 km lenktynes

Pasaulis kišenėje

Lietuvių rytas JAV: į namus įsmukę trys meškiukai iškraustė šaldytuvą

Verslas

„Sodra“ tuština gyventojų sąskaitas: skolą už PSD gali nuskaityti be asmeninio perspėjimo

Verslas

Palangos kantrybė trūko – apribojo naktinę alkoholio prekybą „Laukinių vakarų salūne“

Naujienos

Interviu Sportas

Tarp rusų ir turkų pažadų įstrigęs V.Lekevičius prakalbo apie atsisveikinimą su „Atlantu“

Aktualu

Rasistinę užuominą paleidusi europarlamentarė Laima Andrikienė spruko į krūmus: minčių kyla įvairių

Aktualu

Pensininkus užrūstinusi Rusijos valdžia atkakliai stumia pensijų reformos buldozerį

Aktualu

Edwardas Lucasas: D.Trumpo diplomatinis vojažas verčia susimąstyti apie priemones Vakarams apsaugoti

Aktualu

Vilniaus pataisos namuose telefonų negavę kaliniai bandė kelti maištą

24sek

Kodėl „Vytautas“ išgaravo iš Prienų klubo pavadinimo?

Aktualu

Tenenių seniūnės namuose – naminukės fabrikėlis: Šilalės meras lieps pasiaiškinti

Gyvenimas

Gyvena trijų sodybų kaime iš 157 eurų pensijos ir nesiskundžia

Pasaulis kišenėje

Išrikiavo geriausias pasaulio avialinijas: iš TOP20 Lietuvoje skrydžius vykdo trys

Vardai

Policija prašo pagalbos: į tėvynę grįžusi prapuolė buvusi „Olialia pupytė“ Sandra Grafinina

Tobias Asser darbuose – žvilgsnis į kosmosą ir žmonių paliktus pėdsakus jame

Aktualu

Sostinėje gyvenantį ekvadorietį mušę vyrai šaukė „Lietuva – lietuviams!“

Verslas

Jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas: apie algas Klaipėdos uoste geriau nekalbėti

Aktualu

Lietuvis respublikonas S.Anužis teisinasi dėl nuotraukos su įtariama rusų šnipe

24sek

Šarūnas Jasikevičius surado kuo pakeisti Darių Songailą

Vardai

Gatvėje smurtavusiai bokso čempionei K.Kazarian – teismo smūgiai: apribota laisvė, priteista žala

Vardai

Gerbėjų įvertintas I.Kazlauskaitės ir Ironvyto himnas antrąkart atidarė Palangos 1006 km lenktynes

Pasaulis kišenėje

Lietuvių rytas JAV: į namus įsmukę trys meškiukai iškraustė šaldytuvą

Verslas

„Sodra“ tuština gyventojų sąskaitas: skolą už PSD gali nuskaityti be asmeninio perspėjimo

Verslas

Palangos kantrybė trūko – apribojo naktinę alkoholio prekybą „Laukinių vakarų salūne“

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką