Dabar populiaru
Publikuota: 2017 spalio 27d. 18:10

Kaip skaniai paruošti jautienos liežuvį: 3 receptai

Jautienos liežuvis
123RF.com nuotr. / Jautienos liežuvis

Daugelis galvoja, kad jautienos liežuvį paruošti yra aukštasis pilotažas. Tačiau tai mitas. Tiesa, jį virti reikia pakankamai ilgai – 2-3 valandas, bet susiplanavus laiką tai neturėtų būti problema. Kadangi dabar šį skanų ir labai naudingą produktą galima įsigyti su akcija, kviečiame išmėginti naujus receptus.

Jeigu liežuvį ketinate patiekti kaip šaltą užkandį, praverstų jį pamarinuoti bent per naktį, tuomet jis prisigertų prieskonių ir būtų gardesnis. Bet jei neturite laiko – ne bėda.

Kaip išvirti liežuvį: pagrindinis receptas

123RF.com nuotr./Jautienos liežuvis
123RF.com nuotr./Jautienos liežuvis

Reikės:

  • 1 jaučio liežuvio – jis gali sverti nuo 1 iki 2 kilogramų,
  • 1 didelio svogūno,
  • 6 skiltelių česnako,
  • 1 lauro lapelio,
  • žiupsnelio juodųjų pipirų žirnelių,
  • 2 valg. š. druskos,
  • kelių saliero stiebelių.

Gaminimas:

Liežuvį nuplaukite, dėkite į puodą su šaltu vandeniu, suberkite visus prieskonius ir virkite 2-3 valandas.

Išvirusį liežuvį iš karto įmerkite į šaltą vandenį, į kurį galite įmesti ledukų, jei turite. Atšalęs liežuvis greitai ir gražiai nusilups. Išvirtą liežuvį galima panaudoti daugeliui patiekalų – patiekti su majonezu arba karštu padažu, dėti ant sumuštinių, pagaminti troškinį arba paruošti meksikietiškus užkandžius tacos.

Liežuvis su grietinėlės ir garstyčių padažu

123RF.com nuotr./Jautienos liežuvis
123RF.com nuotr./Jautienos liežuvis

Padažui reikės:

  • 1 žalio svogūnėlio su laiškais,
  • 2 valg. š. sviesto,
  • 1,5 valg. š. viso grūdo miltų,
  • ¼ stiklinės grietinėlės,
  • 2 valg. š. Dižono garstyčių,
  • 1 valg. š. krienų,
  • žiupsnelio susmulkintų petražolių,
  • žiupsnelio susmulkintų krapų,
  • ½ arb. š. citrinos sulčių.

Gaminimas:

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame susmulkintą svogūną su laiškais. Suberkite miltus ir išmaišykite, dar minutę pakepinkite ir supilkite grietinėlę. Gerai išmaišykite ir dar pakaitinkite, kol padažas sutirštės.

Sudėkite likusius ingredientus – garstyčias, krienus, citrinos sultis, krapus ir petražoles. Pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite su riekelėmis supjaustytu šiltu liežuviu.

Liežuvio troškinys su pomidorais

Reikės:

  • 1 liežuvio, išvirto aukščiau aprašytu būdu,
  • 2 valg. š. sviesto,
  • 1 vidutinio raudonojo svogūno,
  • 6 skiltelių česnako,
  • 2 vidutinio dydžio arba 5 vyšninių pomidorų,
  • 2 jalapeno pipirų,
  • žiupsnelio raudonėlio lapelių.

Gaminimas:

Liežuvį išvirkite aukščiau aprašytu būdu. Sultinio neišpilkite, jo reikės troškiniui.

Keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą ir pakepinkite susmulkintą svogūną. Kai svogūnas bus gražiai apskrudęs, suberkite susmulkintą česnaką ir patroškinkite pora minučių. Galiausiai sudėkite pomidorus bei jalapeno pipirus ir dar pakepinkite dvi minutes.

Sudėkite gabaliukais supjaustytą liežuvį ir supilkite stiklinę sultinio. Patroškinkite 8 minutes, pagardinkite raudonėliu. Patiekite su ryžiais.

Meksikietiški paplotėliai su liežuviu

123RF.com nuotr./Tacos
123RF.com nuotr./Tacos

Reikės:

Gaminimas:

Liežuvį išvirkite aukščiau nurodytu būdu ir nulupę supjaustykite mažais kubeliais.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite liežuvį.

Ant paplotėlių dėkite liežuvio, smulkintų pomidorų, salierų, svogūnų, petražolių, fermentinį sūrį. Patiekite su meksikietišku padažu.

Skanaus!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

04:06
09:17

Gera keliauti kartu

Ko reikia šiuolaikiniam pirkėjui?

Sveikata

Mamos prieš meningokoką

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką