Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 15d. 11:18

Kepsninės desertas: ant grotelių kepti zefyriukai su braškėmis ir nektarinais

Desertiniai braškių, nektarinų ir zefyrų vėrinukai, iškepti ant grotelių
123RF.com nuotr. / Desertiniai braškių, nektarinų ir zefyrų vėrinukai ant grotelių

Lietuviams neįprastas kepinys – zefyrai ant laužo, gali tapti puikiu priedu prie rūgštesnių vaisių. Nors braškių sezonas jau prabėgo, ūkininkų turguje dar galite jų rasti. Tad čiupkite pakelį nedidelių zefyrų, kepsninę ar groteles ir iškylaudami vieną vakarą pasigaminkite desertinį „šašlyką“.

Reikės:

  • Didesnės dėžutės braškių
  • 3 nektarinų
  • Pakelio nedidelių zefyrų
  • Medinių iešmelių

KAIP GAMINTI

1. Supjaustykite nektarinus.

2. Paeiliui verkite ant iešmelių nektarinus, braškes ir zefyrus.

3. Dėkite iešmelius tarp grotelių ir laikykite virš ugnies arba klokite į kepsninę. Laikykite, kol rusvai apskrus zefyrai.

Patarimas. Jei turite itin smulkių zefyriukų, pamėginkite jais apibarstyti vaisius ir uogas ir tuomet juos apkepti.

Neprarykite liežuvio!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką