Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2018 sausio 2d. 14:00

Knygos „Prancūzijos virtuvė“ autorės receptas: moliūgų ir bulvių blynai

Dangira Šimašiutė ir jos kepti blynai
Dangiros Šimašiutės, Vidmanto Balkūno nuotr. / Dangira Šimašiutė ir jos kepti blynai

Labai mėgstu paprastus bulvinius blynus, bet taip pat mėgstu įvairovę. Šįkart bulves sumaišiau su moliūgais ir nepasigailėjau. Saldžiai aromatingi, sotūs ir gardūs blynai praskaidrins net ir labiausiai darganotą žiemos vakarą – ne tik savo skoniu, bet ir saulėta spalva.

Aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet čia taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus juos trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įnoringus svečius.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 800 g moliūgo, be žievės, sutarkuoto burokine tarka (naudojau sviestinį, kriaušės formos, tačiau tiks bet koks);
  • 600 g bulvių, nuskustų, sutarkuotų burokine tarka;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • žiupsnelio muškato riešuto;
  • žiupsnis kajeno pipirų;
  • druskos;
  • 3 valg. šaukšt. moliūgų sėklų;
  • alyvuogių aliejaus kepimui;

patiekimui:

  • grietinės, graikiško jogurto;
  • truputis rūkytos lašišos (nebūtinai).
Dangiros Šimašiutės nuotr./Moliūgų ir bulvių blynai
Dangiros Šimašiutės nuotr./Moliūgų ir bulvių blynai

Gaminimas:

1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.

2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.

3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.

4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.

Dangiros Šimašiutės nuotr./Moliūgų ir bulvių blynai
Dangiros Šimašiutės nuotr./Moliūgų ir bulvių blynai

Dangira Šimašiutė – tinklaraštininkė, aistringa kulinarijos gerbėja, jau 15-a metų gyvenanti saulėtoje Pietų Prancūzijoje. Jos maisto atradimus ir keliones galite sekti tinklaraštyje „Duok druskos“. D.Šimašiutė yra išleidusi ir knygą „Prancūzijos virtuvė“, kurioje – daugiau kaip 100 receptų, supažindinančių su skirtingų regionų Prancūzijos patiekalais.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

„Amnesty International“ kaltinimai: Nigerijos kariai prievartavo iš teroristų gniaužtų išvaduotas moteris

Aktualu

URM: Lietuva pasitiki atliktu tyrimu dėl Malaizijos avialinijų lėktuvo katastrofos

Aktualu

Ar atšauktas D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas reikš naują tarptautinę krizę?

Sportas

Čempionų lygos finalo išvakarėse – J.Kloppo pokštai ir Z.Zidane'o atsakas kritikams

Vardai

Kastytis Kerbedis triukšmingai atšventė 55-ąjį gimtadienį: draugams ir gerbėjams dovanojo koncertą

Pasaulis kišenėje

Kitokia Kuba. Havanos gatvių poetai

24sek

Po pergalės Šarūnas Jasikevičius kritikavo jaunimą ir pokštavo

Šią pilį Prancūzijoje galima laimėti loterijoje už 11 eurų

Interviu Aktualu

Garis Kasparovas: „Išpuolis prieš Sergejų Skripalį buvo didelė Kremliaus klaida“

Vardai

Keksiukų fėja Liucina Rimgailė – apie aistrą motociklams: „Jie padeda pabėgti nuo kasdienybės“

Naujasis atrakcionas leis pajusti „Formulė 1“ lenktynių greitį

Aktualu

Aiškinasi, ar į Lietuvą nepateko puviniu užkrėstų bulvių

24sek

R.Kurtinaitis atsakė į sirgalių kritiką dėl „Žalgirio“ ir išteisino šventusį jaunimą

Kultūra

J.R.R.Tolkieno populiarumo paslaptis

Vardai

Kensingtono rūmai pristatė naują Sasekso hercogienės Meghan herbą

Mokslas.IT

Lūžio taškas: ar greitai vestuves ir žurnalų viršelius fotografuosime telefonu?

Aktualu

Italų pora, pavadinusi sūnų Benito Mussolini, sulaukė šaukimo į teismą

Verslas

Futuristiniai sprendimai miestuose: kalbančios perėjos ir išmanus apšvietimas

Sportas

Lietuvos irkluotojus piktina treneris italas – blogesnės situacijos neatsimena

Deuce

Sugebėjo – teniso legenda I.Nastase suimtas dukart per 6 valandas

Naujienos

Aktualu

„Amnesty International“ kaltinimai: Nigerijos kariai prievartavo iš teroristų gniaužtų išvaduotas moteris

Aktualu

URM: Lietuva pasitiki atliktu tyrimu dėl Malaizijos avialinijų lėktuvo katastrofos

Aktualu

Ar atšauktas D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas reikš naują tarptautinę krizę?

Sportas

Čempionų lygos finalo išvakarėse – J.Kloppo pokštai ir Z.Zidane'o atsakas kritikams

Vardai

Kastytis Kerbedis triukšmingai atšventė 55-ąjį gimtadienį: draugams ir gerbėjams dovanojo koncertą

Pasaulis kišenėje

Kitokia Kuba. Havanos gatvių poetai

24sek

Po pergalės Šarūnas Jasikevičius kritikavo jaunimą ir pokštavo

Šią pilį Prancūzijoje galima laimėti loterijoje už 11 eurų

Interviu Aktualu

Garis Kasparovas: „Išpuolis prieš Sergejų Skripalį buvo didelė Kremliaus klaida“

Vardai

Keksiukų fėja Liucina Rimgailė – apie aistrą motociklams: „Jie padeda pabėgti nuo kasdienybės“

Naujasis atrakcionas leis pajusti „Formulė 1“ lenktynių greitį

Aktualu

Aiškinasi, ar į Lietuvą nepateko puviniu užkrėstų bulvių

24sek

R.Kurtinaitis atsakė į sirgalių kritiką dėl „Žalgirio“ ir išteisino šventusį jaunimą

Kultūra

J.R.R.Tolkieno populiarumo paslaptis

Vardai

Kensingtono rūmai pristatė naują Sasekso hercogienės Meghan herbą

Mokslas.IT

Lūžio taškas: ar greitai vestuves ir žurnalų viršelius fotografuosime telefonu?

Aktualu

Italų pora, pavadinusi sūnų Benito Mussolini, sulaukė šaukimo į teismą

Verslas

Futuristiniai sprendimai miestuose: kalbančios perėjos ir išmanus apšvietimas

Sportas

Lietuvos irkluotojus piktina treneris italas – blogesnės situacijos neatsimena

Deuce

Sugebėjo – teniso legenda I.Nastase suimtas dukart per 6 valandas

Vardai

Žinau, ką renkuosi

Atnaujinkime namus

Video

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Remontas be nervų

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Naujas regėjimas

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką