Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2020 lapkričio 3d. 19:00

Kol dar gausu gėrybių, pasigaminkite įdomių sirupų ir panaudokite juos kokteiliams

Kokteiliai su naminiai sirupais
Mariaus Vizbaro nuotr. / Kokteiliai su naminiai sirupais
Nors prasidėjo paskutinis rudens mėnuo, šiemet šaltukas neskuba, tad daugelis vis dar turime nemažai šviežių gėrybių. Yra žmonių, visai neseniai nuėmusių aviečių, moliūgų ar svarainių derlių, vis dar turinčių šviežių prieskoninių žolelių. Ar žinojote, jog iš jų galima pasigaminti rudeniškų gėrimų ir sirupų, kurie tiks ir kam nors pavaišinti, ir patiems šaltą rudens vakarą pasigardžiuoti? Išbandykite!

Pasitelkus fantaziją įprastus kokteilius galima pateikti netradiciniu būdu ir taip nustebinti namiškius ar svečius. Tai puikiai moka būsimieji padavėjai-barmenai iš Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro. Jie kviečia išbandyti ir naujus receptus, ir paeksperimentuoti su kokteilių pateikimo būdais.

Moliūgų sirupas

Kaip gaminti?

  1. Moliūgas supjaustomas kubeliais, jie užberiami cukrumi ir paliekami vėsioje vietoje 24 val.
  2. Po to nukošiamas išsiskyręs sirupas, įpilama šiek tiek vandens ir pagal poreikį dedama cukraus, 6–8 gvazdikėliai ir verdama ant nedidelės kaitros apie 10 min. Tada dedama tarkuoto muskato, cinamono ir šviežiai tarkuoto imbiero. Viskas verdama ant nedidelės kaitros dar apie 20 min.

Kokteilis moliūge

Ingredientai:

  • 30 ml moliūgų sirupo;
  • 30 ml mangų sulčių;
  • 10 ml obuolių sulčių;
  • 10 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių.

Viską gerai sumaišome ir patiekiame.

Mariaus Vizbaro nuotr. /Kokteilis moliūge
Mariaus Vizbaro nuotr. /Kokteilis moliūge

Aviečių sirupas

Kaip gaminti?

  1. Avietės dedamos į puodą ir kaitinamos apie 10 min., kol visiškai išsiskiria sultys. Palaukiame, kol pravės, ir tada išsunkiame.
  2. Į išsunktas sultis pilame vandens ir dedame cukraus. Verdame apie 30 min. ant nedidelės ugnies.

Mėtų sirupas

Kaip gaminti?

  1. Susmulkintas mėtas užpilame nedideliu kiekiu vandens ir kaitiname apie 10–15 min. Tada paliekame 2–3 paras šaldytuve.
  2. Kruopščiai nusunkiame mėtas, į skystį pilame šiek tiek vandens, dedame cukraus ir verdame ant nedidelės ugnies apie 30 min.

Kokteilis kaukolėje

Ingredientai:

  • 30 ml aviečių sirupo;
  • 20 ml mėtų sirupo;
  • 40 ml spanguolių sulčių;
  • 10 ml svarainių sirupo ir imbiero šviežių sulčių mišinio (pagal norimą aštrumą);
  • 10 ml šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių.

Viską gerai išmaišome ir patiekiame.

Aviečių ir bazilikų sirupas

Kaip gaminti?

  1. Avietės dedamos į puodą ir kaitinamos apie 10 min., kol visiškai išsiskiria sultys. Laukiame, kol pravės, ir tada išsunkiame.
  2. Į išsunktas sultis pilame vandens ir dedame cukraus. Verdame apie 20 min. ant nedidelės ugnies, tada dedame baziliko ir verdame dar apie 10 min.
Mariaus Vizbaro nuotr. /Kokteilis, patiektas kaukolės formos inde
Mariaus Vizbaro nuotr. /Kokteilis, patiektas kaukolės formos inde

Kokteilis ledo burbule

Ingredientai:

  • 20 ml aviečių ir baziliko sirupo;
  • 10 ml medaus sirupo;
  • 30 ml spanguolių sulčių;
  • 10 ml žaliųjų citrinų sulčių.

Viską gerai sumaišome ir patiekiame.

Mariaus Vizbaro nuotr. /Kokteilis, patiektas ledo burbule
Mariaus Vizbaro nuotr. /Kokteilis, patiektas ledo burbule

Svarainių sirupas

Kaip gaminti?

  1. Svarainius sutarkuojame, užpilame cukrumi ir paliekame parai.
  2. Kitą dieną kruopščiai nusunkiame, pilame šiek tiek vandens ir verdame ant nedidelės ugnies apie 30 min.

Kokteilis lemputėje

  • 30 ml svarainių sirupo;
  • 50 ml apelsinų sulčių;
  • 30 ml ananasų sulčių;
  • 15 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių;
  • silpnai gazuoto mineralinio vandens (30–60 ml).

Viską gerai sumaišome ir patiekiame.

Mariaus Vizbaro nuotr. /Kokteilis lemputėje
Mariaus Vizbaro nuotr. /Kokteilis lemputėje

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Tausokime maistą kartu

Susigrąžink gyvenimo spalvas

Video

14:52
00:26
00:21

Esports namai

Kiekvienas gali

Maistas

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką