Dabar populiaru
Publikuota: 2017 rugpjūčio 11d. 14:00

„Miško žvėrys“ receptas: nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas
Miskozverys.lt nuotr. / Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Kai cukraus pilna daugumoje maisto produktų, kartais norisi pasimėgauti rūgščiomis uogomis ir skoniais. Vasariškai lengvas ir savo spalva žavintis nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas yra labiau rūgštus nei saldus ir itin lengvai bei greitai pagaminamas. Juoduosius serbentus galite keisti raudonaisiais ar baltaisiais serbentais, avietėmis, vyšniomis ar mėlynomis slyvomis. Kokias uogas bepasirinktumėte, tortas visus sužavės savo ryškia spalva.

Ingredientai (10 porcijų):

Torto pagrindui:

  • 180 g birių sausainių;
  • 4 valg. šaukšt. (lazdynų) riešutų sviesto;
  • 1 valg. šaukšt. citrinų kremo (lemon curd), galima keisti riešutų sviestu;
  • 1 arbat. šaukšt. vandens, galima keisti citrinų sultimis.

putėsiams:

  • 400 g juodųjų serbentų;
  • 4 valg. šaukšt. medaus (arba daugiau – pagal skonį);
  • želatinos (sustingdyti 1 litrą skysčio);
  • 400 g natūralaus graikiško jogurto;
  • 200 ml plakamosios grietinėlės.

Gaminimas:

1. Kepimo formos nuimamais kraštais dugną ištieskite kepimo popieriumi. Jei norite lengviau išimti tortą iš formos, galite kepimo popieriumi ištiesti ir formos šonus.

2. Elektriniame maisto kombaine sumalkite sausainius. Dėkite likusius produktus ir išsukite lipnią masę. Jei masė dar nepakankamai lipni, galite įpilti dar vieną arbatinį šaukštelį vandens ar citrinų sulčių.

3. Sausainių masę tolygiai paskirstykite kepimo formoje ir gerai suspauskite. Laikykite šaldytuve, kol prireiks.

4. Serbentus suberkite į puodą ir kaitinkite ant mažos kaitros, kol šiek tiek sukris. Sutrinkite juos į tyrę. Jei norite tolygesnių putėsių, tyrę galite perkošti per tankų sietelį. Į dar šiltą tyrę įmaišykite medų.

Miskozverys.lt nuotr. /Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas
Miskozverys.lt nuotr. /Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

5. Dubenėlyje ištirpinkite želatiną 60 ml verdančio vandens ir įmaišykite ją į šiltą juodųjų serbentų tyrę bei palikite šiek tiek atvėsti. Įmaišykite šaltą jogurtą.

6. Šaltame dubenyje standžiai išplakite šaltą grietinėlę. Dėkite ją dalimis į juodųjų serbentų masę ir lengvai pamaišykite. Nepermaišykite!

7. Putėsius supilkite ant torto pagrindo. Tortą palikite sustingti šaldytuve per naktį.

8. Sustingusį tortą išimkite iš formos ir dekoruokite, kaip tik širdis geidžia. Nuotraukose tortas dekoruotas šaltyje džiovintų juodųjų serbentų ir braškių milteliais bei triufeliais. Tortą laikykite šaldytuve ir suvartokite per porą dienų.

Miskozverys.lt nuotr. /Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas
Miskozverys.lt nuotr. /Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Mano namas

Gaminkite protingai

Kelionė „The Coldest Ride“

Sveikata

Gyvenimas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką