Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas fotogeniškas hitas – plakta kava: kaip jos pasiruošti namuose?

Juodi ledai, japoniški blynai, „matcha latte“ – ir kokių tik maisto hitų nematėme pastaraisiais metais! Visiems jiems bendra viena – efektinga išvaizda, kuri tokia svarbi socialiniuose tinkluose, ypač instagrame. Panašu, jog per pastaruosius porą mėnesių iškilo nauja žvaigždė – viliojančiai ir gardžiai skaidraus stiklo inde atrodanti plakta kava. Žinoma, tikri kavos gurmanai vargiai ją įvertins, tačiau kodėl nors sykį nepažaidus ir neišbandžius?
Plakta kava
Plakta kava / Vida Press nuotr.

Kas tai yra? Paruošti plaktai kavai ypatingų ingredientų ir įrankių nereikia – užteks tirpios kavos, cukraus, vandens ir pieno. Įdomu, jog nors panašių kavos gėrimų egzistuoja jau seniai ir įvairiose šalyse – nuo Indijos iki Graikijos, nauja banga kilo ir pati sąvoka „plakta kava“ (whipped coffee arba dalgona coffee) bei jos receptas išpopuliarėjo prieš kelis mėnesius – pirmiausiai Pietų Korėjoje, o neilgai trukus visame pasaulyje. Tokiose vaizdų platformose, kaip Instagram ir TikTok gausu plaktos kavos nuotraukų, ruošimo instrukcijų ir variacijų.

Matyt, tokia kava neatsitiktinai išpopuliarėjo karantino metu – namų sąlygomis galima paruošti kavos gėrimą, kuris kiek primena baristos kavinėje paruoštą kavos stebuklą!

  • Ingredientai (1 porcijai):
  • 2 šaukštai tirpios kavos granulių;
  • nuo 0,5 iki 2 šaukštų (priklausomai nuo norimo saldumo) cukraus;
  • 2 šaukštai karšto vandens;
  • šalto arba karšto pieno (priklausomai nuo to, kokį gėrimą gersite).

Gaminimas:

1. Kavos granules ir cukrų suberkite į vidutinio dydžio dubenį ar elektrinio plaktuvo indą, supilkite vandenį ir plakimo šluotele ar įjungę elektrinį plaktuvą plakite, kol gausite labai standžią, kreminę putą.

2. Į stiklinį indą gėrimui supilkite pieną, o ant viršaus šaukštu atsargiai išdėkite gautą kavos kremą. Jei gersite šaltą gėrimą, galite jį dar labiau atvėsinti ledo kubeliais. Viskas – galite fotografuoti, o tada ragauti!

Vida Press nuotr./Plakta kava
Vida Press nuotr./Plakta kava

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius