-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtas potyris: vakarienė visiškoje tamsoje

Esatę išsiilgę naujų potyrių? Norite paskanauti gurmaniškų patiekalų, romantiškai pavakarieniauti dviese ar su bičiulių kompanija patirti smagų nuotykį? O kaip jums vakarienė aklinoje tamsoje?
Vakarienė tamsoje
Vakarienė tamsoje / Organizatorių nuotr.

Galimybę pajusti kitokio valgymo ypatumus suteikia Kauno restoranas „Daugirdas“. Nutarėme išmėginti...

Pirmosios vakarienės tamsoje pradėtos organizuoti 1999 m. Šveicarijoje, Ciuricho mieste. Tokių vakarienių idėja sparčiai populiarėjo visame pasaulyje: Paryžiuje, Maskvoje, Berlyne, Prahoje, Honkonge, Niujorke, Kalifornijoje... Dabar jos organizuojamos kone visuose didžiuosiuose Europos miestuose.

„Sulaukusi pasiūlymo mūsų restoranui organizuoti vakarienes tamsoje, iš karto susidomėjau. Nebuvo jokių abejonių: juk mums tai nauja patirtis ir be galo intriguojantis pasiūlymas restorano svečiams, ieškantiems gurmaniškų atradimų“, – su entuziazmu pasakoja restorano „Daugirdas“ vadovė ir bendraturtė Ingrida Gustienė.

Taigi neriame į tamsą... Intriguojantis vakaras prasideda tuomet, kai į visiškoje tamsoje paskendusią restorano salę jus atlydi padavėjas su naktinio matymo akiniais. Uždedate jam ant peties ranką ir pamažu sekate paskui vedlį. Iš pradžių apima keistas nesaugumo jausmas, kad eidamas už ko nors tuoj užkliūsi, susitrenksi galvą ar nugriūsi nepajutęs kokio laiptelio po kojomis. Todėl kelionė iki staliuko atrodo ilga ir kupina pavojų.

Organizatorių nuotr. /Naktinio matymo akiniai
Organizatorių nuotr. / Naktinio matymo akiniai

Tačiau kantriojo padavėjo dėka staliuką pasiekiame laimingai ir saugiai. Nuotaikingas vakaras tęsiasi, kai atnešami pirmieji patiekalai. Jei su gėrimais susitvarkyti dar įmanoma (svarbiausia nepamiršti, kurioje stalo vietoje ar pusėje pastatėte taurę, kad netyčia gestikuliuodami neišverstumėte jos), tai šaltojo patiekalo paieškos lėkštėje ir ragavimas pareikalauja daugiau kantrybės ir susikaupimo.

Iš pradžių atrodo, kad lėkštė milžiniška, o patiekalo gausa būtų galima pasidalyti su greta sėdinčiaisiais. Ne kartą iki burnos atkeliavusi tuščia šakutė (o atrodė, kad tikrai bent su mažu kąsneliu) tarsi primena, kad valgymo metu pirmiausia turime ne skubėti, kaip esame pratę, o mėgautis kvapais, garsais ir maloniais pokalbiais su stalo kompanija. Sunku patikėti, kad, atrodo, toks paprastas dalykas kaip valgymas šakute ir peiliu gali sukelti tokių įvairių emocijų – nuo mažo sumišimo iki juoko iš savęs. Tačiau dėl to vakaras tik įdomesnis!

Toliau skanauti karštąjį patiekalą ir desertą sekasi jau lengviau – galima labiau atsipalaiduoti ir pasinerti į likusius keturis pojūčius. Bendraujant su stalo pašnekovais (nors ir neįmanoma matyti jų veidų mimikos, išraiškos ar žvilgsnio), labiau įsiklausoma į balso tembrą, toną, pačius žodžius. Pokalbis atrodo atviresnis ir nuoširdesnis, galima išsakyti tai, ko galbūt nedrįstate žiūrėdami į akis. Jaukią vakaro atmosferą sustiprina visiškoje tamsoje galintis groti saksofonininkas Sergejus Vichrovas, kuriam nereikia nei natų, nei menkiausios švieselės.

Norintys išbandyti ir pasimėgauti vakariene aklinoje tamsoje kuponus gali įsigyti elektroninėje parduotuvėje LaisvalaikioDovanos.lt ir viešbutyje „Daugirdas“. Pasak restorano vadovės, ateityje vakarienė tamsoje bus tobulinama, planuojama pakviesti aklųjų ir silpnaregių, kurie padėtų vakarienės metu.

Smagių naujų potyrių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius