Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nuodėmingai gardus apšerkšnijęs Reginos šokoladinis kavos tortas

Šis į mūsų pašto dėžutę įkritęs receptas – tikrai aukštasis virtuvės pilotažas. Tokius tortus kurianti Regina paguodžia ir dar neįgudusius kepėjus: galima pasinaudoti tik biskvito receptu arba susitepti pyragą, be papuošimų, kas neturi laiko ar kantrybės. Bet atsilaikyti prieš jį tikrai neįmanoma!
Reginos apšerkšnijęs šokoladinis kavos tortas
Reginos apšerkšnijęs šokoladinis kavos tortas / Asmeninio arch. nuotr.

Tortui reikės:

Papuošimui:

  • 100 g juodojo šokolado (rožėms)
  • 1 pakelio baltojo šokolado skonio glajaus (lapeliams),
  • 1 pakelio juodojo šokolado skonio glajaus(lapeliams),
  • 1 valg. š. medaus (rožėms).

Įdarui:

  • 400 g juodojo šokolado,
  • 500 g grietinėlės 35% riebumo,
  • 200 g džiovintų slyvų arba tiek pat figų džemo,
  • 2 valg. š. romo, Mokos arba slyvų brendžio (jei galim ir norim).

Biskvitui:

  • 375 ml kavos (nesaldžios, karštos, perkoštos),
  • 340 g kvietinių miltų,
  • 225 g cukraus,
  • 187 g sviesto (minkšto),
  • 3 vnt. kiaušinių,
  • 150 g rudojo cukraus,
  • 75 g kakavos,
  • 1 valg. š. kepimo miltelių,
  • 1 valg. š. vanilės ekstrakto.

Glaistas išorei:

  • 120 g juodojo šokolado,
  • 100 gramų cukraus,
  • 50 ml vandens,
  • 66 g sutirštinto saldinto pieno,
  • 15 gramų kakavos,
  • 6 gramai želatinos.

Paruošimas:

Aš torto gamybą pradedu nuo papuošimų gaminimo. Pagal instrukciją sušildyti Dr. Oetker glajus, prakirpti kampučius. Ant sviestinio popieriaus reikia užlašinti juodo šokolado apvalią balutę, norimo dydžio, o ant jos viršaus, tik mažiau, balto šokolado. Tuomet peilio galu braukome ,,spindulius'' į visas puses. Gerai sušaldyti ir kiekvieną papuošimą perlaužti per pusę.

Rožių gaminimas. Tradicinį juodą šokoladą ištirpinti inde ant garų, sumaišyti gerai su medumi, supilti į celofaninį maišelį ir šaldytuve palaikyti kelias valandas. Po to per maišelį gerai išminkyti ir suformuoti pailgą formą. Vėl kiek pašaldyti, išimti iš celofano, labai švariomis rankytėmis, kiek pakočiojus, daržovių papuošimų pjovikliu aš išpjaunu šokoladines juosteles, iš kurių suformuoju rožes. To dalyko neturint, galima šokoladines juosteles išpjauti peiliu, arba po lapelį lipinti rožytes rankomis. Sušaldyti gėlytes.

Siųskite savo receptą ir laimėkite puikų prizą!

Pasigaminame įdarą. Grietinėlę reikia pakaitinti iki užvirimo ir supilti ją ant laužyto šokolado. Gerai išmaišyti ir padėti bent 4 valandoms į šaldytuvą ( ar nakčiai). Puiku, jei protarpiais pamaišome. Iki šiolei aprašytus darbelius geriausia atlikti iš vakaro, ar bent jau labai iš anksto.

Biskvito kepimas. Rudąjį cukrų sumaišyti su kava ir 75 g kakavos. Sviestą gerai išmaišyti su cukrumi 225 g iki purumo, kad nebūtų girgždesio. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kurie turi būti neseni, nes gali nekilti. Kad tikrai kiltų, galima imti šaukštelį kepimo miltelių ir pusę šaukštelio sodos. Maišant sviestą, mušti vieną kiaušinį, pamaišyti, pilti kelis šaukštus miltų, vėl kiaušinį, vėl miltų... Belieka sumaišyti abi turimas mases kartu, pagardinti vanilės ekstraktu. Išmaišyti. Bus skystoka, ruda masė.

Pilti į sviestuotą formą (24 cm.) pusę tešlos, dėti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 25 min. Galima patikrinti smeigtuku, ar iškepė. Biskvitas turi būti tolygiai kiek pakilęs, drėgnokas. Aš kepiau 2 biskvitus ir perpjoviau pusiau. Pjaustyti gerai atšaldytą!

Asmeninio arch. nuotr./Reginos apšerkšnijęs šokoladinis kavos tortas
Asmeninio arch. nuotr./Reginos apšerkšnijęs šokoladinis kavos tortas

Dabar gaminamas glaistas išorei. Jis bus labai skanus, blizgus, gerai tekantis. Želatiną reikia paruošti su 35 ml vandens, pagal instrukciją ant pakuotės. 100 g cukraus ištirpinti 50 ml vandens, į jį supilti sutirštintą pieną, sumaišytą su 15 g kakavos, išmaišyti ir viską užvirti. Nukelti nuo ugnies, kiek pravėsinus supilti želė, išmaišyti ir galiausiai supilti skystą masę ant trupinto šokolado, skirto glaistui. Maišant jį ištirpinti.

Gautas glaistas perkošiamas per tinklelį arbatai. Padedamas, kol pravės galutinai.

Torto surinkimas. Dedamas ant padėklo biskvito lakštas. Torto įdaras išimamas iš šaldytuvo, kuriame prabuvo bent 4 val. ir gerai išsukamas. Turi gautis kreminės konsistencijos, minkštas, purus, bet atrodo šiek tiek skystesnis tiktų tortui. Štai čia savo darbą atlieka slaptas ingredientas. Pilame romo, Mokos, kelis šaukštus, ar slyvinio brendžio ,,Gloria''. Jei valgys vaikai, o kremas tikrai per kietas, kremui praskiesti labai tiks klevų sirupas, jokio alkoholio tuomet nenaudojame.

Kremas gerai išmaišomas. Dalį jo reikia atsidėti torto viršui aptepti. Kremas tepamas ant lakšto, apiberiamas brendyje, Mokoje, ar rome mirkytomis slyvomis, vėl dedamas lakštas, vėl kremas, apibertas kiek pasmulkintomis slyvomis ir taip toliau... Jei darome su figų džemu, pirmiausia juo protarpiais aptepame biskvitą. Torto viršų ir kraštus glotniai aptepame pasiliktu kremu.

Belieka tortą aplieti skaniuoju, blizgiuoju glaistu. Jis turi būti ne šiltas, bet ir ne šaltas, skystokas. Jei per daug sutirštėja, galima atsargiai pašildyti karštame vandenyje, įdedant su dubeniu. Geriausia šią masę supilti į polietileninį maišelį, pilti ant torto, pradedant nuo jo vidurio. Labai praverčia sukamas torto padėklas šiame darbelyje.

Vėl tortas keliauja į šaldytuvą. Jau kad ir po valandos galima puošti taip, kaip patinka. Va čia tai koks malonumas laukia! Tortą aprašiau labai smulkiai ir kantriai. Sėkmės gaminantiems. Tegul būna šilta, jauku ir skanu kiekvienuose namuose! Regina.

Asmeninio arch. nuotr./Reginos apšerkšnijęs šokoladinis kavos tortas
Asmeninio arch. nuotr./Reginos apšerkšnijęs šokoladinis kavos tortas

Dėkojame Reginai už receptą! Kviečiame dalintis ir Jus! Nugalėtojų laukia prekybos tinklo NORFA prizas – gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkiniai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius