Dabar populiaru
Publikuota: 2017 gegužės 31d. 15:00

Nuostabiai gardu ir paprasta: 2 desertai su ananasais

Desertas su ananasais
Vida Press nuotr. / Desertas su ananasais

Kol laukiame šviežių sodo ir daržo gėrybių, galime pasižvalgyti, kas „sunoko“ prekybos centrų lentynose. Šiuo metu nesunkiai galima rasti puikių ananasų, kuriuos, žinoma, galima valgyti be jokių priedų, o pabodus – paversti nuostabiu desertu. Šįkart siūlome porą receptų, kuriuos spėsite paruošti net darbo dienos vakarą – tokie jie paprasti.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais

Ingredientai (8 pyragėliai):

  • 1 prinokęs ananasas;
  • 4 stačiakampiai lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 4 arbat. šaukšt. minkšto sviesto;
  • 4 arbat. šaukšt. skysto medaus.

Gaminimas:

1. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palikite pastovėti apie 20 min, kol kiek atšils, kad taptų paslankesnė.

2. Paruoškite 8 apvalius ananaso gabalėlius: vaisių nulupkite, supjaustykite maždaug 5–7 mm storio griežinėliais, aštriu mažu peiliuku išpjaukite vidurį.

3. Tešlos stačiakampius pjaukite pusiau, kad gautumėte kvadratus ir išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kiekvieną jų švelniai patepkite sviestu – vienam kvadratui naudokite apie 1/2 arbat. šaukštelio. Tada ant sviestu patepto tešlos kvardato dėkite ananaso žiedą (jei norite, galite apipjaustyti tešlos kraštus, kad gautumėte apskritimą – tačiau tai estetikos reikalas, skonis nepakis).

4. Dėkite skardą į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol tešlos krašteliai taps auksiniai – apie 15–20 min.

5. Vos tik ištrauksite iš orkaitės, patepkite dar karštus ananasus medumi.

6. Jei norite, šiuos pyragėlius galite papuošti mėtomis ar dar šiltus patiekti su ledais. Valgykite tą pačią dieną, kitą jie nebebus tokie skanūs.

Vida Press nuotr./Pyragėliai su ananasais
Vida Press nuotr./Pyragėliai su ananasais

Jogurto ir ananasų desertas

Ingredientai (4 asm.):

  • 1/2 sunokusio ananaso;
  • 500 ml graikiško jogurto;
  • pakepintų migdolų plokštelių arba moliūgų sėklų.

Gaminimas:

1. Ananasą nulupkite, supjaustykite gabaliukais (vidurinės kietos šerdies nenaudokite), dėkite į elektrinį maisto kombainą ir sutrinkite iki piurė (gali likti nedidelių gabaliukų).

2. Jogurtą gerai išmaišykite, kad būtų vientisesnis, glotnesnis.

3. Į žemas stiklines ar indelius desertams dėkite po porą šaukštų jogurto, tada panašų kiekį ananasų piurė, ant viršaus ir vėl jogurto, o galiausiai papuoškite migdolų plokštelėmis ar moliūgų sėklomis.

4. Jei norite, šį desertą galite patiekti ir lėkštėse – skonis nenukentės.

Vida Press nuotr./Desertas su ananasais
Vida Press nuotr./Desertas su ananasais

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Mados infekcija

Euromaster

„Susitikime lauke“

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką