Ingredientai (4 nedidelėms porcijoms):
- 500 ml riebaus pieno (3,25 proc. riebumo);
- 130 g kuo kokybiškenio juodojo šokolado, susmulkinto;
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus.
Gaminimas:
1. Pakaitinkite pieną nedideliame puode.
2. Kai pienas bus pakankamai karštas, nuimkite puodą nuo ugnies, suberkite šokoladą ir maišykite, kol jis ištirps. Jei norite tirštesnio gėrimo, grąžinkite puodą ant ugnies ir ant labai mažo karščio pakaitinkite apie 2–3 minutes, tik nepamirškite maišyti!
3. Paragaukite ir jei trūksta saldumo, suberkite cukrų ir pamaišykite, kad ištirptų.
4. Šis skanėstas tampa dar geresnis kelias valandas pastovėjęs, o tada pakaitintas ir išpilstytas į nedidukus puodelius. Labai tinka ant kiekvienos porcijos viršaus užberti kelis kokybiškos druskos dribsnius.
Dar daugiau karšto šokolado receptų:
- Pieną užvirkite, jame ištirpinkite šokolado gabalėlius ir maišydamos dar pakaitinkite.
- Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstyta pipirais. Skanaus!
- Užvirkite pieną. Jei neturite mėtinio šokolado, jame keletą minučių pakaitinkite mėtos šakelę, kurią paskui ištraukite ir sudėkite šokolado gabaliukus.
- Išpilstykite gėrimą, papuoškite zefyro kubeliais ir mėtos lapeliais.
1. Į dubenėlį sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilkite pieną ir nuolat maišydami, kaitinkite ant mažos ugnies, kol ištirps šokoladas. Įpilkite konjako.
2. Į puodelius dėkite truputį razinų ir riešutų, pilkite šokoladą. Ant viršaus užpilkite plaktos grietinėlės ir patiekite.
Šaltinis: 15min.lt
1. Puode sumaišykite stiklinę grietinėlės, cukrų, smulkiai sutrupintą šokoladą ir cinamoną. Plakdama šluotele kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps šokolado gabalėliai.
2. Po truputį supilkite likusį pieną ir grietinėlę. Virkite, kol skystis ims garuoti, tik neužvirinkite.
3. Suplakite kiaušinius, įpilkite šaukštą šokoladinio pieno, išmaišykite. Plakdama šluotele arba elektriniu plakikliu plona srovele supilkite kiaušinius į šokoladinį pieną, toliau plakdama pakaitinkite mišinį dar porą minučių.
4. Nukaiskite puodą nuo ugnies, įmaišykite vanilinį cukrų. Išpilstykite karštą gėrimą į puodelius, papuoškite tarkuotu šokoladu ir iškart patiekite.
- Pieną užvirinkite, įdėkite susmulkintą šokoladą ir kaitindami maišykite, kol jis ištirps.
- Išpilstykite gėrimą į puodelius, užbarstykite supjaustyto zefyro kubelių ir šokolado drožlių.
- Užvirkite pieną, kaitindamos ištirpinkite jame šokoladą, sudėkite prieskonius.