Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarinis receptas – kepti fetos ar halumio sūriai ir salotos išgyvena aukso amžių

Galbūt keptas fetos sūris dabar ir išgyvena aukso amžių, bet jis nė iš tolo neprilygsta keptam halumiui – gerai apskrudintam iki auksinio geltonumo, traškiam ir šiek tiek aptirpusiam.
Salotos
Salotos / „The New York Times“/David Malosh nuotr.

Halumio („halloumi“) – švelnaus skonio, kieto iš Kipro kilusio sūrio, kuris tradiciškai gaminamas iš avių ir ožkų pieno mišinio ir laikomas sūryme – lydymosi temperatūra yra aukštesnė nei daugelio kitų sūrių.

Štai kodėl jis idealiai tinka bet kokiems „ugningiems“ receptams: jį galite tiesiog kepti keptuvėje arba ant grotelių, arba apskrudinti „saganaki“ – specialioje mažoje keptuvėlėje su dviem rankenomis, taip pat vadinamas ir joje gaminamas patiekalas iš gerai apskrudusio sūrio.

Didelis karštis „atrakina“ geriausias tąsaus, sūraus halumio prigimties savybes, o gumą primenančios tekstūros sūris virsta išorėje gražiai bronziniu, o viduje minkštu ir švelniu. Savo konsistencija jis kiek primena aptirpusį zefyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius