Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2017 spalio 19d. 14:00

Pirkti nebūtina: naminis žemės riešutų sviestas per keliolika minučių

Riešutų sviestas
Vida Press nuotr. / Riešutų sviestas

Riešutų sviestas – vienas paprasčiausiai pagaminamų dalykų. Tam nereikia nei specialių įgūdžių, nei brangių produktų, nei retų prieskonių. Tik keliolikos minučių ir virtuvės kombaino.

Nors Lietuva, ne Amerika, kur riešutų sviestas itin populiarus, parduotuvėse jo galima rasti įvairių rūšių už įvairią kainą.

Bent kartą pabandžius sviesto išsisukti namuose, pirktinio, net ir aukščiausios kokybės, vargu ar norėsis.

Pagal tekstūrą skiriamos dvi žemės riešutų sviesto rūšys: glotnus ir traškus, su stambesniais riešutų gabaliukais. Bet kuriuo atveju, perkant žemės riešutų sviesto indelį reiktų atkreipti dėmesį, koks procentas riešutų sudaro bendrą svorį ir kokiais priedais jis papildytas. Paprastai tai būna druska, aliejus ar cukrus.

Be abejo, ieškant galima rasti ir natūralaus, šimtaprocentinio sviesto, bet bent kartą pabandžius jo išsisukti namuose, pirktinio, net ir aukščiausios kokybės, vargu ar norėsis.

Žemės riešutus galima keisti migdolais ar anakardžių riešutais.

Ingredientai:

  • 300 g žemės riešutų be luobelės;
  • druskos (nebūtina);
  • aliejaus (nebūtina).

Gaminimas:

1. Riešutus vienu sluoksniu supilkite į kepimo skardą ir kiškite į 190 laipsnių kaitrumo orkaitę. Po 5 min. ištraukite ir pamaišykite. Kiškite atgal į orkaitę ir kepkite dar 3–5 minutes, kol riešutai švelniai paruduos.

Autorės nuotr. /Kepinami žemės riešutai
Autorės nuotr. /Kepinami žemės riešutai

2. Šiltus riešutus supilkite į virtuvės kombainą ir sukite S formos peiliu. Jei riešutai po peiliu lenda nenoriai, laikas retkarčiais nuo indo sienelių nustumkite juos mentele.

Autorės nuotr. /Riešutų sviesto gaminimas
Autorės nuotr. /Riešutų sviesto gaminimas

3. Po kelių minučių indo apačioje atsiras pirmieji sviesto požymiai, o dar po kelių riešutai virs vientisa mase. Įvertinkite, kokio glotnumo sviesto norite. Jei norisi skystesnio, švelnesnės tekstūros sviesto, įpilkite šaukštą aliejaus ir pasukite dar keletą minučių.

Autorės nuotr. /Riešutų sviesto gaminimas
Autorės nuotr. /Riešutų sviesto gaminimas

4. Sviestą galima palikti visiškai natūralų ar šiek tiek pasūdyti. Laikykite sandariame indelyje šaldytuve.

Su kuo valgyti

Riešutų sviestas – labai maistingas ir riebus produktas. Jį galima tepti ant duonos vieną arba maišyti su gaivesnio skonio džemu.

Žemės riešutų sviesto maišoma į sausainių ir kitų kepinių tešlą, energijos suteikiančius javainius, šaldytus skanėstus. Šaukštas riešutų sviesto papildys sočius glotnučius ar salotų padažą. Skamba keistai, bet verta išbandyti ir žemės riešutų sviesto ir skrudintos šoninės ar kumpio derinį.

Be to, tai vienas „žmogiškų“ skanėstų, kuriuo galima pavaišinti ir šunis.

Vida Press nuotr./Sumuštinis su riešutų sviestu
Vida Press nuotr./Sumuštinis su riešutų sviestu

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Temos: 2 Riešutai Maistas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką