-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangūs virtuvės daikčiukai. Pasidomėkime!

Norai neretai būna ribojami finansinių aplinkybių. Tačiau niekas nedraudžia paganyti akių į prabangią virtuvės įrangą ir pasvajoti, ką įsigytume, jei leistų galimybės.
Virtuvės interjeras
Virtuvės interjeras / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Virtuvė Krosnis
► Kavos baras namuose

Taip išaugus kavos populiarumui, jau nebeatrodo madinga turėti namie paprastą kavos aparatą. Norintieji išsiskirti arba didžiausi kavos gerbėjai namuose įsirengia beveik baruose tinkamą naudoti įrangą. Jei trokštate būti rimtai pasiruošę kavos pertraukėlei, jums jau nebepakaks tik kavos malūnėlio ir kavos aparato. Didžiausi entuziastai kavą namuose ne tik šviežiai mala, bet ir skrudina. Norint patogiai užsiimti kavos ruošimu, reikėtų įsirengti visą kavos „oazę“ su nedideliu šaldytuvu šalia pienui laikyti ir atskiru šiukšlių konteineriu espreso kavos tirščiams iškratyti. Na, o prabangiausia detalė – šildomas stalčius kavos puodeliams laikyti. Pašildytuose puodeliuose kava ilgiau išliks karšta, jos skonis geriau atsiskleis, o vėsų rytą bus itin malonu į rankas paimti jau šiltą puoduką. Jei stalčių įsirengsite didesnį, jame galėsite šildyti ir lėkštes. Ak, tiesa, dar reikalinga ir pieno putos plakimo įranga. Bet verta stengtis tam, kad rytais jus pažadintų kavos malūnėlio garsas.

Kavos baras namuose
blog.styleestate.com nuotr. / Kavos baras namuose
Kavos ruošimo įranga su puodukų šildymo stalčiumi
european-kitchen-design.com nuotr. / Kavos ruošimo įranga su puodukų šildymo stalčiumi
Kavos ruošimo įranga taip pat gali būti įmontuojama
blog.harmonyinteriorsllc.com nuotr. / Kavos ruošimo įranga taip pat gali būti įmontuojama

► Ledukų gaminimo aparatas

Norėdami pasigaminti skaidrių ledukų, turite naudoti gerą filtruotą vandenį. Ledukų gaminimo aparatai patys filtruoja vandenį ir užtikrina, kad gaminimo procese nebūtų oro, kuris sudarytų burbuliukus ledukuose. Tai tikrai nėra gyvybiškai svarbus prietaisas, tačiau kodėl gi nepasidžiaugus itin dailiais ir taisyklingos formos ledukais?! Jie, be kita ko, nesulimpa, nes dažniausiai aparate būna įdiegta ledukų maišymo sistema. Būna ir sistemų, smulkinančių ir tiekiančių grūstą ledą. Na, o vakarėlio metu ištraukti plastikiniai ledukų maišai iš prekybos centro, pripažinkite, tikrai atrodo prastai. Rinkdamiesi ledukų gaminimo aparatą, atkreipkite dėmesį, kad jame, kaip ir šaldytuve, būtų automatinio atitirpinimo funkcija. Šie aparatai taip pat gali būti savarankiški aba įmontuojami į kitą virtuvinę įrangą. Šiuolaikiniai šaldytuvai dažnai taip pat turi ledukų gaminimo funkciją. Šaldikliai būna prijungti prie vandentiekio, tad ledukai šaldiklyje nesibaigia. O specialūs dozatoriai beria juos tiesiai į stiklinę. Jau yra šaldytuvų, galinčių aprūpinti atvėsintu ir filtruotu, gazuotu ar negazuotu vandeniu. Filtravimo sistema išvalo vandenį, pagerina jo skonį. Be to, mažiau kenkiate aplinkai, nes neperkate vandens plastikinėje taroje.

Ledukų gaminimo aparatas
brilliantstore.com nuotr. / Ledukų gaminimo aparatas

► Maisto šildymo įranga

Šildomi stalčiai gali būti įrengiami ne tik lėkštėms ar puodeliams kaitinti, bet ir pagamintam maistui laikyti, kad jis taip neatšaltų greitai. Tokia įranga (marmitai) dažniausiai naudojama valgyklose ar kitose viešojo maitinimo įstaigose, tačiau įsivaizduokite, kaip toks dalykas praverstų šeimoje, kurioje sunkiai suderinami darbo ir mokymosi grafikai. Tiek vyras, tiek vaikai, grįžę po darbų ar mokslų, rastų šilto maisto. Arba įsivaizduokite: kepate blynus, prikepate jų daugybę ir, nė vienam dar nespėjus ataušti, vienu metu pakviečiate visus šeimos narius prie stalo. Jei bandote apsispręsti, ar jums šio daikto reikia, galite sugalvoti ir daugiau jo panaudojimo būdų, pavyzdžiui, užminkyta mielinė tešla puikiai pakils šiltoje vietoje. O jei baiminatės dėl estetikos, įmontuota įranga gali niekuo nesiskirti nuo kitų virtuvinių stalčių.

Maisto šildymo įranga
askthedesigndiva.com nuotr. / Maisto šildymo įranga

► Picos krosnis

Madingas ir prabangus, bet nemažai investicijų reikalaujantis įrenginys – malkomis kūrenama picos krosnis. Patikėkite, joje iškepta pica tikrai skirsis nuo keptos orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje. Tik nesugalvokite jos mūryti patys, nes gerą krosnį, kaip ir židinį, sumūrys tik specialistas. Žinoma, kepti joje galite ne tik picą, o ką tik panorėsite: nuo duonos iki kepto viščiuko. Atvira ugnis – puikus traukos centras, kviečiantis susiburti  šeimą vėsų vakarą, ar puiki pramoga kepti picą su draugų kompanija. Kiek kliūva, kad tokia krosnis ilgai kaista, tačiau jau įkaitusioje maistas iškepa tikrai greitai. Be to, šiluma nenueina veltui, o šildo visą virtuvę. Jei ruošiatės kepti krosnyje dažnai ir ne tik picą, siūlytume jos angą daryti keturkampę, mat taip bus daugiau erdvės kepimo skardoms. Reikės įrengti ir groteles ar dureles, kuriomis uždarytumėte krosnies angą, kad kepant būtų palaikoma pastovi temperatūra. Žinoma, teks pagalvoti ir apie vietą malkoms laikyti. Na ir galiausiai liks įsigyti kepimo ližę!

Picos kepimo krosnis virtuvėje
inspirationgreen.com nuotr. / Picos kepimo krosnis virtuvėje

Jei vis dėlto galimybės neleidžia įsirengti krosnies virtuvėje, pasimėgaukite ja sode ar lauko terasoje.

Picos kepimo krosnis
houzz.com nuotr. / Picos kepimo krosnis

► Vyno šaldytuvas

Nebūtinai turite būti vyno žinovu ir kolekcininku, kad leistumėte sau turėti namuose specialų vyno šaldytuvą. Tokiu prietaisu vyną visada galėsite patiekti tinkamos temperatūros. Paprastai tokiuose šaldytuvuose būna kelios zonos, kuriose palaikoma skirtinga temperatūra, tinkama skirtingiems vynams laikyti. Geras šaldytuvas netgi atskirose zonose turėtų leisti palaikyti tam tikrus temperatūrų intervalus. Tačiau jei dėl vietos stygiaus ar finansinių galimybių galite įsigyti tik vienos temperatūros zonos šaldytuvą, baltuosius vynus laikykite apačioje, kur vėsiau, o raudonuosius – viršutinėse lentynose. Kaip ir kita buitinė technika, šie šaldytuvai gali būti įmontuojami arba statomi atskirai kaip savarankiškas baldas. Toks daiktas namuose pravers neilgam vyno saugojimui. Vyno ekspertai netgi pataria šaldytuvuose laikomą vyną suvartoti per metus. Na, o jei norite kolekcionuoti vyną ir saugoti dar ilgiau, prireiks įsigyti specialią (žinoma, ir dar brangesnę) vyno spintą.

Įmontuojamas vyno šaldytuvas
houzz.com nuotr. / Įmontuojamas vyno šaldytuvas
Atskiras šaldytuvas vynui
futureshop.ca nuotr. / Atskiras šaldytuvas vynui

Paprastesnis, tačiau taip pat prabangus variantas – šaldytuvas su vynui skirta sekcija.

šaldytuvas, su vynui skirta sekcija
elitechoice.org nuotr. / Šaldytuvas su vynui skirta sekcija
 

Tekstas – Linos Tuskėnaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius