-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pragaro virtuvės“ šefo patikėtinis atskleidė užkandžio su lašiša receptą

Toks jausmas, kad kąsnis – ir saldus, ir sūrus, ir aitrus – vienu metu pažadina, pasotina ir akimirksniu suteikia nemažai energijos. Bandai atspėti receptą. Atpažįsti ploną burokėlio griežinėlį, tačiau nesi tikras, ar tai būtent jis. Kur paslaptis?
Ruslano Puskepanio receptas
Ruslano Puskepanio receptas

Neseniai gimtinėje viešėjęs virtuvės šefas Ruslanas Puskepanis surengė savo brangiems Saločiams (Pasvalio raj.) tikrą šventę. Po koncerto visi ėjo paragauti įmantrių užkandžių, kuriuos galima rasti tik geriausiuose pasaulio restoranuose.

Priminsime, kad prieš penkerius metus Las Vegase vykusiuose mokymuose Ruslano darbštumą ir talentą pastebėjo pasaulinio kulinarinio šou „Pragaro virtuvė“ šefas Gordonas Ramsay. Nuo to laiko lietuvis lekia per pasaulio aukščiausio lygio restoranus – konsultuoja geriausius kulinarus ir pats daug išmoksta.

Vieną receptą Ruslanas išdavė su visomis smulkmenomis. Kieno šis receptas? Nėra tiksliai aišku. Tik tiek, kad jį naudoja nemažai profesionalų ir kiekvienas nuo savęs dar šį tą prideda.

Ruslanas šiame recepte sugalvojo panaudoti degtinės, nes ši prideda įmantraus aštresnio skonio ir žudo bakterijas.

Taigi.... Mums reikės – lašišos filė su oda – 1 kilogramo. Cukraus – 120 gramų. Druskos – 120 gramų. Vienos citrinos žievelės. 400 gramų tarkuoto žalio burokėlio. 100 gramų degtinės. 20 mililitrų sojos padažo ir citrinos sulčių.

Druską ir cukrų sumaišom, įtarkuojame citrinos žievelę. Tarkuotus burokėlius sumaišom su degtine ir sojos padažu. Tuomet nusausiname lašišą, beriame druskos citrinos ir cukraus mišinį ant lašišos.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Ruslano Puskepanio receptas
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Ruslano Puskepanio receptas

Vėliau spaudžiame vienos citrinos sultis į tarkuotus burokėlius ir dedame ant paruoštos lašišos. Viską stipriai uždengiame ir apvyniojame plėvele. Paliekame „gamintis“ bent 12 valandų.

Paprastai po jau minėtų valandų viską galima pjaustyti plonai ir patiekti su juoda duona ir kokiu sugalvotu mėgiamu garnyru. Šįkart šis užkandis buvo patiektas kiek įmantriau.

„Tik pateikimas kitoks. Tą pačią lašišą su burokėliais dėjau į lengvai marinuotų plonų burokėlių griežinėlius ir susegiau mažyčiu segtuku. Patiesi griežinėlį, dedi paruoštą lašišą ir užsegi. Taip gavome vieną gardų kąsnį“, – pasakojo virtuvės šefas.

Burokėlių griežinėlius taip pat reikia paruošti. Supjaustyti plonai su „mandolina“ ir pamerkti parai cukraus pudros, druskos, citrinos sulčių bei jos žievelių marinate. Žali burokėliai yra gana kieti, todėl toks ilgas marinavimo laikas.

Atskirai šalia buvo patiekta krienų, sumaišytų su graikišku jogurtu – labai tinka prie šio užkandžio. Paryškėja visi skoniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius