-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos ilgesiui raminti: dangiško skonio Dovilės pelėsinio sūrio, kriaušių ir gražgarsčių salotos

Nuvyko kadaise vilnietė Dovilė į Paryžių studentų mainų programai ir – ak, kaip netikėta – įsimylėjo. Tiesa, lietuvaitės širdį užkariavo ne koks rafinuotas prancūzas, bet pasaulio meilės sostine tituluojamas, ypatinga aura pulsuojantis miestas. Nuo to laiko Dovilė dega aistra Prancūzijai ir viskam, kas tik susiję su šia valstybe.
pelesinio surio ir kriausiu salotos
Mėlynųjų pelėsių sūrio salotos su kriaušėmis Dovilei primena Paryžių / 123RF.com ir skaitytojos Dovilės nuotr.

„Kinas, muzika, mados prekės, kosmetika, maistas, vynas – kūrinių, daiktų ir produktų aprašymuose vis ieškau Prancūzijos. Kol valstybių sienos buvo atviros, ilgiems savaitgaliams ir atostogoms širdis taip pat šaukdavosi Prancūzijos.

Svajoju, vos tik pasibaigs pandemija, apie rytą nuomotame „Airbnb“ bute su vaizdu į Eifelio bokštą ir tikrutėliais prancūziškais pusryčiais“, – pasakoja 15min skaitytoja Dovilė.

Kol kas vilnietė tenkinasi vaizdu į Vilniaus televizijos bokštą ir lietuvišku pusryčių stalu, ant kurio – kiek įmanoma daugiau prancūziškų maisto produktų.

„Sakoma, kad prancūziškas batonas yra garbės reikalas ant kiekvieno prancūzo stalo. Nors ir esu lietuvė, bet elgiuosi kaip save gerbianti prancūzaitė. Virtuvėje, duoninėje, visada yra prancūziško batono ir kruasanų, kuriuos perku sostinės kepyklėlėse, o šaldytuve – triufelių ir prancūziško mėlynųjų pelėsių sūrio. Pelėsinius sūrius atradau studijų laikais ir jaučiu jiems priklausomybę“, – teigia Dovilė.

Tiesa, pasak vilnietės, nors pelėsinis sūris gardus patiektas tiesiog supjaustytas gabaliukais, dangiškais skoniais jis atsiskleidžia greta kitų produktų. Vienas tokių – mėlynųjų pelėsių sūrio salotos su kriaušėmis, kurių receptu Dovilė šįkart dalijasi su 15min auditorija.

Skaitytojos Dovilės nuotr./Pelėsinio sūrio ir kriaušių salotos su gražgarstėmis
Skaitytojos Dovilės nuotr./Pelėsinio sūrio ir kriaušių salotos su gražgarstėmis

„Šios salotos nustebins kiekvieną. Ne tik dėl dangiško gardumo, bet dar ir sotumo. Be to, jos lengvai ir greitai paruošiamos. Priklauso asmeniškai nuo kiekvieno žmogaus „apsukų“, bet užtruksite daugiausia 15 minučių“, – tikina Dovilė.

4 porcijoms salotų reikės:

  • 300 g gražgarsčių
  • 2 tvirtesnių, bet sultingų kriaušių
  • 200 g mėlynųjų pelėsių sūrio (puikiai tinka „Memel Blue“)
  • 100 g graikinių riešutų
  • 1 skiltelės česnako
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 šaukšto skysto medaus
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1–2 šaukšto baltojo vyno acto

Gaminimas:

Kriaušes supjaustome skiltelėmis, apšlakstome citrinų sultimis. Graikinius riešutus pakepiname sausoje keptuvėje. Į lėkštę sudedame gražgarstes, apibarstome pelėsiniu sūriu, suberiame riešutus ir sudėliojame kriaušes.

Alyvuogių aliejų sumaišome su medumi, actu ir trintu česnaku. Gerai išmaišytu „padažu“ apšlakstome salotas.

SKANAUS!

Dovilės receptas dalyvauja 15min ir „Norfa“ organizuojamame konkurse, kurio pagrindinis prizas – trys gardžių „Rivona“ pieninės gaminamų sūrių rinkiniai.

Konkurse sudalyvauti galite ir jūs. Kepkite, gaminkite, aprašykite savo patiekalus ir būtinai nufotografuokite! Receptus siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki lapkričio 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius