Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 lapkričio 14d. 20:18

Purūs orkaitėje kepti varškėtukai

Deivydo Praspaliausko receptai
Luko Balandžio / 15min nuotr. / Deivydo Praspaliausko receptai
Pasipūtę, lengvi, tirpstantys burnoje. Tokius varškėčius galima valgyti tris kartus per dieną! Kas gi jiems suteikia purumo? Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas atskleidžia šio recepto paslaptį.

Varškėtukams reikės:

  • 200 g varškės,
  • 1 kiaušinio,
  • stiklinės miltų,
  • žiupsnelio cukraus,
  • žiupsnelio cinamono,
  • 50 g sviesto,
  • tarkuotos laimo žievelės,
  • mažas arbat. šaukštelio kepimo miltelių.

Gaminimas:

Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko receptai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko receptai

Į varškę beriame cukrų, cinamoną, kepimo miltelius, prasijotus miltus, tarkuotą laimo žievelę, įmušame kiaušinį. Viską išmaišome, tačiau nepermaišome, kad varškėčiai nebūtų kieti, supilame ištirpintą sviestą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko receptai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko receptai

Iš gautos masės šaukštu formuojame varškėčius, pavoliodami juos miltuose. Apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių ir dedame į kepimo skardą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko receptai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko receptai

Orkaitėje varškėčius kepame maždaug 10 minučių, kol jie sutvirtėja. Patiekiame su aviečių uogiene ir cukraus pudra.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko receptai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Deivydo Praspaliausko receptai

Skanaus!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

SEB verslo augimo programa

01:21:02

Video

01:12
15:32
08:09

15min metų knygų rinkimai

Ar žinai?

Esports namai

URBAN˙/

Tik prenumeratoriams

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką