Užkandžiai
- Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus.
- Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius.
- Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
- Įkaitinkite aliejų ir apie 2–3 min. kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos.
- Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Mirkomasis padažas:
- Užvirkite vandenį su razinomis.
- Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2–3 min., kol razinos suminkštės.
- Sudėkite kitus produktus, išskyrus valgomąjį svogūnėlį, ir gerai juos sumaišykite.
- Puodą nukaiskite ir įdėkite svogūnų.
- Pagardinkite druska ir sumaišykite, kad konsistencija būtų vientisa. Šiek tiek palaukite.
- Tarkuotus sūrius sumaišykite su susmulkintais česnakais ir riešutais, įmaišykite majonezą ir gauta mase užpildykite slyvas.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Duoną įpjaukite, lyg norėtumėte padalinti riekelėmis, tačiau ne iki galo.
- Sūrius ir dešrą sutarkuokite, įmaišykite smulkintų krapų.
- Dėkite įdaro į kiekvieną duonos įpjovą. Viską apšlakstykite pienu.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių ir pašaukite kepti sumuštinius.
- Kai paviršius gražiai paruduoja, galite patiekti ant stalo.
Receptas iš: g-blogas.lt
Salotos
1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Žuvį supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir supjaustykite obuolį bei agurką.
2. Batono riekeles supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus bei traiškyta česnako skiltele.
3. Pasiruoškite padažą: į dubenį sudėkite visus padažui skirtus produktus ir gerai išmaišykite. Padažą galite užpilti ant salotų arba tiekti atskirame dubenėlyje. Ant salotų pabarstykite skrudintų batono gabalėlių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Į didelį puodą sudėkite pjaustytus kopūstus, supilkite balzaminį actą, suberkite cukrų, įtarkuokite česnako skiltelę bei imbierą. Užpilkite vandeniu ir virkite uždengę 25 minutes. Kartais pamaišykite, o jei išgaruos vanduo, įpilkite dar.
- Salotas galite tiekti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba kaip atskirą patiekalą.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Mocarelos rutuliukus sudėkite į lėkštę. Šalia dėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus.
2. Apibarstykite plautais ir nusausintais bazilikų lapeliais, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Apšlakstykite aliejumi, actu.
3. Pagardinkite stambiai maltais juodaisiais pipirais, pageidaujant - druska. Papuoškite – citrinos žievelėmis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Sriubos
1. Faršą sumaišykite su kiaušinio baltymu, džiūvėsėliais, prieskoniais, pipirais ir druska. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir 10–12 minučių virkite sūdytame vandenyje.
2. Keptuvėje apkepkite pjaustytą svogūną ir česnaką, sudėkite pjaustytus saliero lapkočius ir maišydami kepkite apie 10 minučių. Į puodą sudėkite keptas daržoves, konservuotus pomidorus, užpilkite puse stiklinės vandens, paskaninkite druska, pipirais, įmeskite kelis laurų lapelius, įdėkite pomidorų pastos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių.
3. Tuomet įlašinkite citrinų sulčių, įberkite cukraus (pagal skonį) ir virkite dar 10 minučių. Išvirtą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, supilkite į lėkštes ir įdėkite po kelis žuvų kukulius. Pagardinkite grietine arba natūraliu jogurtu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite dviejuose šaukštuose ištirpinto sviesto su trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Viską sukrėskite į puodą su sultiniu ir virkite 20 minučių.
2. Špinatus perrinkite, nuplaukite ir sumeskite į sriubą (kelis lapelius palikite papuošti).
3. Sriubą ištrinkite trintuvu. Virtus kiaušinius nulupkite ir susmulkinkite. Kumpį ir batoną supjaustykite kubeliais. Batoną apkepinkite likusiame svieste.
4. Į sriubą supilkite grietinėlę ir užvirininkite. Sriubą po lygiai išpilstykite į tris dubenis (arba tiesiai į sriubos lėkštes). Į vieną įberkite kumpio, į kitą – smulkintų kiaušinių, į trečią – skrudinto batono. Sriubą su kumpiu ir kiaušiniais prieš nešdami ant stalą pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Patiekite paskaninus grietine ir likusiais špinatais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Kaulus ir nuopjovas (odelė netinka, nes ji riebi) sudėkite į puodą, įpilkite vandens, užvirinkite ir pavirkite 5 min. Vandenį nupilkite, įpilkite švaraus, kad apsemtų, sudėkite nuluptas daržoves, uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite 2,5–3 val.
2. Gatavą sultinį nukoškite, ataušinkite iki kambario temperatūros, paskui palaikykite šaldytuve, kad sukietėtų riebalai. Visus juos nugriebkite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Karštieji patiekalai
1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite citrinų žieveles ir palaikykite uždengę 5 minutes. Kol kuskusas išbrinks, pasiruoškite mėtų padažą – dubenyje gerai sumaišykite jam skirtus produktus.
2. Į išbrinkusį kuskusą sudėkite smulkintus pomidorus, agurką, svogūną, petražoles ir konservuotus avinžirnius. Užpilkite mėtų padažu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies.
2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu. Gautą vienalytę masę supilkite į mėsą, suberkite likusius produktus ir gerai viską išmaišykite.
4. Faršą sudėkite į pateptas aliejumi formas, ant viršaus uždėkite ir prispauskite petražolių lapelius. (P. S. Viršų patepkite aliejumi arba galite padaryti mišinį iš šaukštelio garstyčių, sojų padažo, skysto medaus ir citrinos sulčių. Taip pat galima viršų patepti šaukšteliu majonezo ir pabarstyti saldžiųjų paprikų milteliais.)
5. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių.
6. Netikrą zuikį galite patiekti ir karštą ir šaltą.
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
1. Kuskusą paruoškite pagal instrukcijas ant dėžutės.
2. Citrinos žievelę sumaišykite su paprikos milteliais, druska ir pipirais.
3. Prieskonių mišiniu įtrinkite šamo filė.
4. Kitame dubenyje sumaišykite keptus atvėsintus svogūnus, pomidorus, alyvuogių aliejų ir pusės citrinos sultis.
5. Į keptuvę pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite.
6. Šamo filė kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
7. Paruoštą kuskusą šiek tiek pamaišykite šakute, tada sudėkite daržoves ir išmaišykite. Įmaišykite kapotus rozmarinus. Keletą lapelių palikite papuošti.
8. Kuskusą su daržovėmis berkite į lėkštę, šalia ar ant viršaus dėkite iškeptą šamo filė. Apibarstykite kapotais rozmarinais.
Skonis: 10/10. Šamas minkštutis, sultingas ir labai skanus. Tam, kad prisigertų prieskonių jam tikrai nereikia daug laiko. O kuskusas su šviežiais vyšniniais pomidoriukais puikiai su juo dera.
Skanaus!
Desertai
1. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite brendžiu ir palikite, kad pamirktų.
2. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite cinamoną, muskatus, tarkuotas apelsinų žieveles, cukrų ir išmaišykite.
3. Suberkite ryžius, puodą statykite ant silpnos ugnies ir maišydama virkite apie 20 minučių. Išgriebkite vanilės ankštį ir virkite pudingą dar apie 20 minučių (kol susidarys kremo tirštumo masė).
4. Sukrėskite į serviravimo dubenėlius ir palikite atvėsti. Tiekdama viršų apibarstykite brendyje mirkytomis razinomis.
Konditerio pasiūlymas: jei saldų ryžių pudingą ketinate tiekti ne desertui, o, tarkim, vakarienei, jį tiktų pagardinti bet kokia rūgštesne uogiene. Galite įmaišyti rūgštesnių kubeliais pjaustytų nuluptų obuolių – irgi labai gardu, be to, gaivu.
1. Greipfrutus 15 minučių pamirkykite vandenyje su šaukšteliu sodos. Išgriebkite, nusausinkite, nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, nuo kiekvienos pašalinkite baltąją odelę.
2. Vieno vaisiaus minkštimą susmulkinkite peiliu, kito sutrinkite elektriniu plakikliu.
3. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sukrėskite medų, trintus greipfrutus ir dar sykį masę atsargiai išsukite.
4. Toliau sukdama suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai įmaišykite likusius smulkintus greipfrutus.
5. Gautą masę sukrėskite į riebalais išteptą specialią apvalią kepimo formą (su kiauryme viduryje). Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
6. Atvėsusį keksą išimkite iš formos ir suraikykite. Tiekite su šviežių egzotiškų vaisių riekelėmis ar ledų rutuliukais.
- Pirmiausia išsikepkite lietinius. Visus produktus sudėkite į gilų indą ir iki vientisos masės suplakite elektriniu trintuvu (tuo, kuriuo triname sriubas).
- Kelias minutes tešlai leiskite pailsėti ir gerai įkaitinkite keptuvę. Temperatūrą sumažinkite iki vidutinės ir liekite po šaukštą tešlos.
- Paskirstykite ją po visą keptuvę ir po kelias minutes kepkite iš abiejų pusių.
- Jei keptuvė nepadengta teflonu ar šiaip labai lipni, tai retkarčiais ją patepkite aliejumi suvilgytu skudurėliu. Blynus atidėkite į šalį.
- Pieną pakaitinkite iki virimo ir nukelkite nuo kaitros.
- Trynius išplakite su vanile, cukrumi ir kukurūzų krakmolu, į mišinį po truputį pilkite ir plakite karštą pieną.
- Gautą masę vėl pastatykite ant viryklės ir maišydami kaitinkite, kol gausite tirštą kremą.
- Įsukite sviestą ir palikite kremą pravėsti.
- Pravėsusiu kremu pertepkite lietinius ir pastatykite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad tortas sutvirtėtų.
- Apibarstykite cinamonu ir šviežiomis uogomis.
Receptas iš: g-blogas.lt