-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: ką skanausime šiandien?

Ruduo vis labiau įgauna pagreitį, todėl suskubkite pasimėgauti jo teikiamomis gėrybėmis. Jūsų skoniui ir dėmesiui dalinamės gardžiais patiekalais, kuriuos verta išbandyti. Į sveikatą!
Pikantiška lęšių sriuba
Pikantiška lęšių sriuba / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Receptai

Užkandžiai

Spring Roll
Receptas: „Spring Roll“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Sping Roll tešla: 2.00 vnt.
Aliejus: 500.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (plakinio)
Kopūstai: 1.00 vnt. (0,5 - įdarui)
Morkos: 2.00 vnt. (įdarui)
Pievagrybiai: 100.00 g (įdarui)
Grybai: 50.00 g (virtų, džiovintų - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (keptų konservuotų)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Juodgrūdė: (įdarui) 1.00 arbat. š.
Asafetida: (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Daržovės ir grybus supjaustykite, apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais, įberkite juodgrūdės ir asafetidos ir dar keletą minučių pakepkite. Įdarą atvėsinkite.
  2. Spring Roll tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 45 min kambario temperatūroje atšilti.
  3. Imkite atsargiai po vieną lapą tešlos, dėkite įdaro ir susukite į ritinėlį, kraštelį patepkite kiaušinio plakiniu. Taip susukite visus.
  4. Kepame roll'us įkaitintame aliejuje (aliejus turi apsemti), kol gražiai apskrus, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad nuvarvėtų nereikalingas aliejus. Tiekite su saldžiarūgščiu padažu.

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
Bri sūris su figomis
Receptas: Bri sūris su figomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Bri sūris: 2.00 vnt. (apvalūs)
Figos: 2.00 vnt. (šviežių arba džiovintų)
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šakelės)
Medus: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 arbat. š. (citrinų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pistacijas išlukštenkite, nuplaukite, kelias min. paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
  2. Čiobrelius sukapokite, kelias šakeles palikite papuošti.
  3. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis, balzaminiu padažu, kapotomis čiobrelių šakelėmis.
  4. Abu sūrio gabalėlius dėkite ant kepimo popieriaus ar folijos ir gausiai aptepkite paruoštu padažu.
  5. Ant viršaus užberkite riešutų.
  6. Figas nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, jei naudosite džiovintas, jas pamirkykite brendyje ir išdėliokite ant sūrio.
  7. Kepimo popieriaus arba folijos kraštelius užlankstykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  8. Tiekite su skrudinta duonos riekele.
Suskleisti
Sveikuoliški lęšiu „mėsainiai”
Receptas: Sveikuoliški lęšių „mėsainiai”
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 31
Receptas
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (nedidelės duonelės (čiabatos ar kitos mėgstamos))
Lęšiai: 1.00 st. (0,5)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal poreikį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Vanduo: 100.00 ml (virinto)
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. šviežių žaliosios citrinos sulčių)
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis Pekino)
Kaip gaminti
  1. Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius, galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius išskalaukite ir išvirkite.
  2. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite į elektrinį smulkintuvą ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite karį, pagal skonį druskos bei pipirų ir dar išmaišykite.
  3. Drėgna ranka formuokite nedidelius maltinukus ir dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
  4. Avokadą nulupkite, padalykite į kelias dalis, mėlynąjį svogūną supjaustykite. Suberkite į elektrinį trintuvą. Įpilkite žaliųjų citrinų sulčių, įberkite pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų ir sutrinkite.
  5. Duonelę per vidurį įpjaukite, užtepkite avokado užtepo, dėkite vieną ar du (priklausomai nuo dydžio) lęšių maltinukus, ant viršaus uždėkite saujelę smulkintų Pekino kopūstų ir... skanaus! Su šiais lęšių mėsainiais labai dera rauginti arba marinuoti agurkai. 
Suskleisti

Salotos

Karštosios avinžirnių salotos
Receptas: Karštosios avinžirnių salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 78
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 400.00 g
Avinžirniai: 200.00 g
Cukinijos: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji raudona)
Fetos sūris: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š. (susmulkintų petražolių, mėtų, svogūnų laiškų,krapų ir pan.)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.  Avinžirnius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės.

2 Paruoškite daržoves: svogūną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis, cukinijas – griežinėliais, papriką, išvalius sėklas, – dideliais kvadratėliais, pomidorus perpjaukite pusiau. Daržoves sudėkite į negilią skardą, apibarstykite pipirais, apšlakstykite dviem šaukštais aliejaus ir atsargiai pamaišykite. Kepkite 200 °C orkaitėje 30 min. (po 15 min. pamaišyti).

3. Likusį aliejų išplakite su citrinų sultimis ir prieskoniniais žalumynais.

4. Iš orkaitės išimtas daržoves 5 min. aušinkite, paskui sudėkite į dubenį, sumaišykite su išvirusiais avinžirniais ir fetos kubeliais. Apipilkite paruoštu padažu ir iš karto patiekite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Salotos su moliūgais ir sūriais
Receptas: Salotos su moliūgais ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Salotos: 6.00 vnt. (keli lapeliai)
Moliūgai: 500.00 g
Sūris: 100.00 g (baltųjų pelėsių)
Spanguolės: 1.00 valg. š. (saujelė džiovintų)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (abrikosų kauliukų - užpilui)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į saikingai riebalais pateptą kepimo formą.
  2. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su raudonėliais ir aitriąja paprika, užberkite ant moliūgų. Ant viršaus pašlakstykite aliejaus ir 20 min. pašaukite į karštą orkaitę.
  3. Sūrius supjaustykite kubeliais ir užberkite ant moliūgų iki kepimo pabaigos likus 5 min.
  4. Moliūgus ištraukite ir atvėsinkite. Į lėkštes dėkite nuplautų ir nusausintų salotų lapelių, ant viršaus – keptų moliūgų.
  5. Salotas apšlakstykite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų. Ant viršaus berkite apie pusvalandį vandenyje mirkytų džiovintų spanguolių. Skanu valgyti su skrudintos itališkos duonos riekele.
Suskleisti
Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos
Receptas: Pomidorų ir aitriųjų paprikų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 22
Receptas
Ingredientai
Džiovinti pomidorai: 250.00 g (stiklinė saulėje džiovintų)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (nedidelės ankštys)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Apelsinai: 1.00 vnt. (2 valg.š. - sulčių)
Rudasis cukrus: 3.00 g (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šviežių, kelios šakelės)
Kaip gaminti
  1. Saulėje džiovintus pomidorus užpilkite karštu vandeniu, trumpai pamirkykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį dubenį.
  2. Aitriųjų paprikų ankštis nuplaukite, perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes, jei nemėgstate labai aštriai, paprikų ankštis perplaukite šaltu vandeniu, susmulkinkite ir sumeskite į indą su pomidorais.
  3. Česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite, įmaišykite į paprikų ir pomidorų salotas.
  4. Aliejų sumaišykite su apelsinų ir citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir labai gausiai užberkite kapotų čiobrelių.  Salotas gerai išmaišykite ir per naktį marinuokite.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).   

 

Suskleisti

Sriubos

Pikantiška lęšių sriuba
Receptas: Pikantiška lęšių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 169
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st. (1,5 st. raudonųjų lęšių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Mairūnas: 4.00 g (džiovintų mairūnų arba raudonėlių)
Daržovių sultinys: 2.00 st. (arba vištienos)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lęšius perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite.

2. Puode storu dugnu arba gilioje keptuv4je įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, trumpai pakepinkite, kol svogūno gabalėliai taps perregimi.

3. Išspauskite česnaką, sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas, dar truputėlį pakepinkite, sudėkite lęšius, supilkite sultinį, įmeskite laurų lapą, pagardinkite mairūnais arba raudonėliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol suminkštės lęšiai.

4. Baigiant virti pasūdykite sriubą, pagardinkite pipirais ir citrinos sultimis. Jei sriuba per tiršta, įpilkite dar sultinio arba vandens.

5. Kmynų sėklas trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, ant viršaus užberkite kmynų sėklų. Pagardinkite šaukštu liesos grietinės.

Kulinaro patarimas. Kad lęšiai greičiau išvirtų, 2–3 valandas palaikykite juos vandenyje. Raudonieji lęšiai greičiausiai suminkštėja, todėl labiausiai tinka sriuboms ir košėms gaminti. Troškiniams ir mišrainėms derėtų rinktis žaliuosius arba ruduosius lęšius.  

Suskleisti
Pievagrybių sriuba su kalakutiena
Receptas: Pievagrybių sriuba su kalakutiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 600.00 g
Kalakutiena: 500.00 g (filė)
Sultinys: 1500.00 ml (grybų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (pusė šaknies)
Pomidorai: 250.00 g (1 stiklinė savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuotas)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos šviežios)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Saliero šaknį supjaustykite  kubeliais, morką – plonais šiaudeliais.

2.Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių. Mėsą išimkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite atgal į sriubą.

3.Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis ir su svogūnais apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

4.Sukrėskite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, dėkite į puodą ir virkite dar 10 minučių.

5.Sriubą tiekite pabarstytą parmezanu ir kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Rudeninė sriuba
Receptas: Rudeninė sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
2.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 110.00 g (rupių miltų "Fettuccine")
Sultinys: 1200.00 ml (tirpaus)
Grybai: 275.00 g (250 - šviežių miško ir 25 - džiovintų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 sauja (pluoštelis šviežių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūdelių)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (juodųjų šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Džiovintus grybus užpilkite 300 ml verdančio vandens ir palikite mirkti.

.2 Makaronus suberkite į sausą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 °C orkaitėje 10 min. (turi įgauti gražią auksinę spalvą).

3. Storasienio puodo dugną patepkite aliejumi, suberkite čiobrelius, grūstus česnakus, smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami truputį pakepinkite (svogūnai neturi paruduoti).

.4 Sudėkite džiovintus grybus, supilkite skystį, kuriame jie mirko, sumeskite petražolių stiebelius (lapelius palikite), sudėkite pipirų grūdelius, supilkite sultinį, užvirinkite ir virti 30 min.

5. Šviežius grybus nuvalykite ir sumeskite į verdamą sriubą.

6. Šiek tiek pravėsusią sriubą nukoškite, skystį vėl užvirinkite, sudėkite paskrudintus makaronus, grybus ir virkite dar 10 min. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, nukelkite nuo ugnies ir iš karto patiekite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

Karštieji patiekalai

Spagečiai su ančiuviais ir kaparėliais
Receptas: Spagečiai su ančiuviais ir kaparėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 8
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 200.00 g (spagečiai)
Alyvuogės: 12.00 vnt. (žalios be kauliukų)
Raudonasis svogūnas: 15.00 g (pusė galvutės)
Pomidorai: 2.00 vnt. (arba 6 vyšniniai)
Kaparėliai: 2.00 arbat. š.
Ančiuviai: 6.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Actas: 1.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Bazilikai: 4.00 vnt. (lapeliai)
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorą – kubeliais, alyvuoges – per pusę. Susmulkinkite ančiuvius ir aitriąją papriką.

2. Į dubenį sudėkite alyvuoges, pomidorus, ančiuvius, kaparėlius, papriką, supilkite aliejų ir vyno actą. Viską išmaišykite.

3. Išvirtus makaronus, kol karšti, dėkite į dubenį su produktais ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite bazilikų lapeliais.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Kiaulienos nugarinės kepsnys
Receptas: Kiaulienos nugarinės kepsnys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 44
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (nugarinė)
Obuoliai: 3.00 vnt. (rūgštūs)
Pievagrybiai: 200.00 g
Sultinys: 1.00 st. (tirpaus)
Taukai: 4.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja - šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų.

2. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir 10 min. patroškinkite.

3. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir tuoj pat apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais ir kartu su obuolių skiltelėmis pakepinkite su likusiais taukais.

4. Į džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą įtieskite tešlos lakštą, ant jos dėkite mėsą, patepkite kiaušinio baltymu, sudėkite obuolių ir pievagrybių mišinį. Tešlos kraštais uždenkite visą kepsnį ir gerai užspaudykite, kad neliktų tarpų. Viršų patepkite kiaušinio tryniu.

5. Kepkite kepsnį  200`C karštumo orkaitėje apie 50 min. Beje, kepsnys skanus ir karštas, ir šaltas. Prie jo labai tinka krienų padažas.

 

Suskleisti
Saldžiarūgštė paukštiena
Receptas: Saldžiarūgštė paukštiena
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 3.00 vnt. (2 - vištienai ir 1 - padažui)
Obuolių sidras: (sauso) 200.00 ml
Sultys: 100.00 ml (svarainių)
Medus: 2.00 valg. š. (skysto - vištienai ir padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - vištienai ir padažui)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios raudonos - padažui)
Actas: 3.00 valg. š. (raudonojo vyno - padažui)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š. (padažui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (sunokę - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį - padažui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą supjaustykite gabalais, svogūnus – griežinėliais, česnakus ir žoleles susmulkinkite.
  2. Į svarainių sultis sukrėskite medų, išsukite. Mėsos gabalėlius sumaišykite su svogūnų griežinėliais. Apšlakstykite saldintomis svarainių sultimis.  Suberkite česnakus, supilkite sidrą, viską sumaigykite ir parą marinuokite.
  3. Paruoškite padažą: aliejumi apšlakstytas paprikų puseles iškepkite orkaitėje. Supjaustykite, sudėkite į plakimo indą. Sumeskite nuluptus smulkintus pomidorus, supilkite vyno actą, suberkite svogūnus, sukrėskite medų.
  4. Suplakite tyrę. Įmaišykite aliejų, pagardinkite pipirais, pasūdykite. Paukštienos gabalėlius pabarstykite druska.
  5. Į kiekvieną įsmeikite po šaltame vandenyje išmirkytą medinį konditerinį pagaliuką, iškepkite ant grotelių.

Pagaminsite per 1 val. 30 min. (neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko). 

Suskleisti

Desertai

Varškės ir spanguolių pudingas
Receptas: Varškės ir spanguolių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Varškė: 400.00 g (liesa)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Manai: 4.00 valg. š. (ryžių)
Pienas: 1.00 st.
Miltelinis cukrus: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kėlimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Spanguolės: 1.00 st. (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Spanguoles nuplaukite, suberkite į sietelį, palikite nuvarvėti ir nudžiūti.
  2. Ryžių manus užpilkite pienu, palikite išbrinkti. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išsukite su milteliniu cukrumi.
  3. Varškę sudėkite į gilų dubenį, ištrinkite šakute. Sudėkite saldintus kiaušinių trynius, maišykite, kol masė taps gelsva. Sukrėskite ryžių manus, gerai išsukite. Įmaišykite kėlimo miltelius, vanilinį cukrų.
  4. Kiaušinių baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į varškės ir manų masę.
  5. Sukrėskite į sviestu išteptą kepimo indą. Viršų apibarstykite spanguolėmis, apšlakstykite lydytu sviestu. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių. 
  6. Tiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi.

 

Suskleisti
Tinginių tortas „Napoleonas“
Receptas: Tinginių tortas „Napoleonas“
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 335
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (200 - 300 g kambario temperatūros, 82 proc riebumo)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (naminis ekstraktas (gaminamas iš vanilės ankščių ir romo))
Sutirštintas pienas: 380.00 g (saldintas)
Kaip gaminti

Tešlos juostelių paruošimas:

  1. Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200-220 laipsnių karščio iki dailiai apskrus. Atvėsinkite.
  2. Saujelę iškeptų juostelių atidėkite į šoną papuošimui.

Kremui:

  1. Inde išsukite iki purumo minkštą sviestą, supilkite sutirštintą pieną - vėl išsukite iki vientisos masės, įpilkite vanilės ekstrakto (arba konjako) - išmaišykite.

Vyniotinio lipdymas:

  1. Kremo šiek tiek paskleiskite ant maistinės plėvelės (plėvelės turi būti nemažai, kad būtų galima laisvai suglausti į vieną kupstą visas suteptas kremu tešlos juosteles), per juostelių ilgį ir plotį tiek kiek juostelių sudėsite.
  2. Tada sudėkite juosteles ant paskleisto kremo viršaus, vėl užtepkite kremą, ant viršaus dar vieną sluoksnį juostelių, vėl kremą, ir vėl juosteles – viską užbaikite kremo sluoksniu.
  3. Dabar belieka visą tą juostelių/kremo krūvą plėvelės pagalba susukti į ritinį. Būtinai tvirtai suspauskite, tik ne per stipriai, kad neliktų košė (jei reikia daugiau tvirtumo, galima papildomai apvynioti maistine plėvele).
  4. Palikite šaldytuve pernakt, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti.
  5. Po nakties (ar kelių parų laikymo šaldytuve) išvyniokite iš maistinės plėvelės, ir aplipinkite likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispausdamos delnu.  

Receptas iš tinklaraščio IRRI STYLE

Suskleisti
Šokoladiniai pyragaičiai
Receptas: Šokoladiniai pyragaičiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 250.00 g (200 - „Dansukker“ cukraus „Farinas“ ir 1 valg. š. - „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“)
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (4 - kiaušiniai, 4 - trynių ir 1 - baltymo)
Miltai: 200.00 g
Miltelinis cukrus: 150.00 arbat. š. („Dansukker“)
Avietės: 1.00 valg. š. (1 - 2 sunkos, tinka ir vyšnių)
Žiedlapiai:(rožių arba hortenzijų žiedų) 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Labai gerai išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi „Farinu“. Įsijokite miltus. Išplakite dar sykį.
  2. Ištirpinkite šokoladą su sviestu dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, ir įmaišykite į kiaušinių masę.
  3. Formeles patepkite sviestu ir pabarstykite kakava. Tešlą supilkite į formeles. 
  4. Kepkite apie 15 min. 200 °C orkaitėje. Ištrauktus iš orkaitės atvėsinkite, tada apverskite ir iškratykite iš formelių.
  5. Cukraus miltelius sumaišykite su uogų sunka ir, jeigu dar reikia, – trupučiu vandens, kad gautųsi tirštas glaistas.
  6. Apliekite juo atvėsusius pyragaičius. Pyragui papuošti kiaušinio baltymą išplakite iki putų, jame pamirkykite gėlių žiedlapius, tada – cukruje.
  7. Kai nudžius, dekoruokite jais kepinius.

Receptas DANSUKKER

 

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius