Dabar populiaru
Publikuota: 2016 balandžio 2d. 13:00

Savaitgalio valgiaraštis: šviežumo metas

Lazanija su špinatais
Fotolia nuotr. / Lazanija su špinatais

Pavasaris vis labiau įsibėgėja! Kokius patiekalus norite matyti ant savo stalo? Kviečiame pasižvalgyti po Ji24 receptus.

Užkandžiai

Receptai
Receptas: Baklažanų ir kukuliukų užkandėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite prieskoniais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus (aliejaus nepadauginkite!)

2. Sūrį sutarkuokite.

3. Paruoškite faršą -  kokį įprastai ruošiate maltinukams. Mėsos kukuliukus apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.

4. Ant baklažano dėkite mėsos kukulį, užberkite žiupsnelį sūrio, supjaustykite mažus pomidoriukus ir patiekite su salotomis.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (2-3 maži pomidoriukai)
Sūris: 100.00 g (kietojo)
Kukuliai (iš maltos mėsos) 10.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vitamininga užkandėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 11
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su pomidorų gabalėliais, aliejumi, pagal skonį pasūdykite, įberkite šviežiai maltų pipirų ir padalykite į keturias taures.

3. Rikotą iki vientisos masės išsukite su varške ir grietinėle, pasūdykite, krėskite ant pomidorų. Ant rikotos masės šaukštu plonai paskirstykite „Pesto“ padažo.

4. Kiaulpienių ir gražgarsčių lapelius perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį ir apliekite vitaminingu užpilu, paruoštu iš aliejaus, citrinos sulčių, išspaustų česnakų ir česnako traiškytuvu išspaustų dilgėlių lapelių.

5. Paruoštus lapelius krėskite ant viršaus. Valgykite su baltos duonos riekele.

Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt. (gerai prinokę)
Rikotos sūris: 200.00 g
Varškė: 100.00 g (liesa)
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Dilgėlės: 100.00 g
Kiaulpienės: 100.00 g
Salotos: 200.00 g (gražgarstės)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 4.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotų užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 12
Kaip gaminti

1. Visus išvardytus produktus susmulkinti, sumaišyti su smulkiai supjaustytu kumpiu, žalumynais. 

2. Pagal skonį pasūdyti, pagardinti pipirais ir apšlakstyti apelsinų sultimis.

Kulinaro patarimas. Labiau tinka šviežiai spaustos, o ne konservuotos sultys.  

Ingredientai
Salotos: 500.00 g (įvairių mišinys)
Agurkai: 200.00 g
Pomidorai: 200.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona arba geltona)
Kumpis: 70.00 g (rūkytas)
Sultys: 2.00 valg. š. (apelsinų)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti krapai, pipirnės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Salotos

Receptai
Receptas: Salotos su pavasario žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 14
Kaip gaminti
  1. Salotų, špinatų ir kiaulpienių lapus švariai nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei reikia, suplėšykite smulkesniais gabalėliais.
  2. Avokadą nulupkite, pomidorus nuplaukite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  3. Sūrį ir nuluptą obuolį sutarakuokite šiaudeliais.
  4. Paruoškite padažą. Išspauskite citrinų sultis. Į jas supilkite aliejų, sukrėskite garstyčias ir medų, suberkite sutrintą česnaką, pasūdykite. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Padažu apšlakstykite salotas ir patiekite. Jos puikiai tinka valgyti vienos, su skrebučiu ar trapučiu, su bulvėmis, taip pat kaip garnyras su kiaušinių, mėsos patiekalais.
Ingredientai
Špinatai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaulpienės: 1.00 sauja (jaunų lapelių)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų žalialapių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (pagal skonį - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Spalvingos morkų, apelsinų ir avinžirnių salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 21
Kaip gaminti
  1. Apelsinus arba mandarinus, papriką supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite arba taip pat supjaustykite kubeliais, susmulkinkite petražoles, sudėkite virtus arba konservuotus avinžirnius.
  2. Aitriąją papriką susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis, medumi, augaliniu aliejumi, prieskoniais ir gautu padažu apliekite salotas.
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (½ - raudona, saldžioji)
Morkos: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt. (tinka ir mandarinai)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Avinžirniai: 1.00 st. (½)
Medus: 1.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (2 - 3 - apelsinų)
Aliejus: 1.00 valg. š. (augalinis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (½)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.

Rekomenduojame kokosų pieno ir žaliųjų citrinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Ingredientai
Obuoliai: 70.00 g (kubeliais)
Mangas: 40.00 g (kubeliais)
Burokėliai: 30.00 g (lapai)
Graikiniai riešutai: 16.00 g
Kalendros: 10.00 g
Aitrioji paprika: 4.00 g (griežinėliais)
Aguonos: 2.00 g (arba ½ arbat. š.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Sriubos

Receptai
Receptas: Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.0 / 8
Kaip gaminti

1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedeliais. Ryžius nuplaukite.

2. Į storasienį puodą supilkite aliejų, pavartykite puodą, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios ugnies.

3. Sudėkite svogūnus, kopūstus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol daržovės suminkštės.

4. Supilkite sultinį, suberkite ryžius, pagardinkite pipirais, muskatų riešutais, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 min.

Ingredientai
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kopūstai: 500.00 g (baltagūžių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 l
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldi sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti
  1. Nuvalytus rabarbarus supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais ir sudėkite į puodą.
  2. Nutarkuokite oranžinį apelsinų žievelės sluoksnį, išspauskite sultis.
  3. Į puodą su paruoštais rabarbarais suberkite cukrų, apelsinų žieveles, supilkite sultis, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 10 min.
  4. Šiek tiek ataušusią masę išpilstykite į dubenėlius. Patiekalas skanus ir karštas, ir ataušęs.

Patarimas. Jei sriuba atrodo per tiršta, galima įpilti vandens ir dar truputį pavirti.

Ingredientai
Rabarbarai: 1.00 kg
Apelsinai: 4.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Moliūgų sriuba su sūrio kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.5 / 6
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite.

2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir jame pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite moliūgus (nedidelį dubenėlį moliūgų kubelių palikite), pasūdykite, pagardinkite pipirais, kario milteliais ir truputį pakepinkite.

3. Į verdantį sultinį supilkite vyną, sudėkite pakepintus moliūgus, uždenkite ir virkite 20 min. Paskui sutrinkite maišikliu, sudėkite likusius moliūgų kubelius, porus ir dar pavirkite 8 min.

4. Pieną su likusiu šaukštu sviesto užvirinkite, suberkite kruopas, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią košę suberkite sūrį, sudėkite trynius, pagardinkite mairūnais ir gerai išmaišykite. Nedideliu šaukštu suformuotus košės kukuliukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 5 min. Išvirusius iš karto išgriebkite.

5. Prieš patiekiant sriubą pagardinkite grietine, į kiekvieną lėkštę įdėkite po kelis kukulius.

Ingredientai
Moliūgai: 1.00 vnt. (apie 1,5 kg)
Porai: 400.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Karis: 3.00 arbat. š.
Vištienos sultinys: 1.00 l (arba tirpus daržovių)
Vynas: 200.00 ml (sauso balto)
Pienas: 400.00 ml
Manai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Grietinė: 6.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Karštieji patiekalai

Receptai
Receptas: Šašlykai su granatų sulčių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 24
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite į 16 vienodo dydžio gabaliukų. Sudėkite į dubenį.

2. Sumaišykite sojų, granatų, aitriųjų paprikų padažus, supilkite į mėsą ir išmaišykite mėsa. Užpilkite alyvuogių aliejaus, bet nebemaišykite. Aliejus apsaugos, kad iš mėsos neišsiskirtų sultys.

3. Dubenį su mėsa porai valandų dėkite į šaldytuvą, tada mėsą su aliejumi sumaišykite ir dar valandą palaikykite.

4. Svogūno roputę supjaustykite į keturias dalis. Kiekvieną išskirstykite dar į keturias dalis.

5. Ant iešmo verkite po keturis gabaliukus mėsos, atskirkite svogūnais. Kepkite reguliariai vartydami, pagardindami jūros druska.

Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (išpjovos)
Sojų padažas: 50.00 ml
Aitriųjų pipirų padažas 1.00 arbat. š.
Granatų sulčių padažas (arba truputis granatų sulčių) 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Jūros druska (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Maltiniai su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti

1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį.

2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus.

3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų persikų. Dar kelias minutes pakepkite, kol sūris išsilydys.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Faršas: 500.00 g (gali būti paukštienos, kiaulienos, jautienos – rinkitės pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Persikai: 2.00 vnt. (konservuotų persikų puselės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lazanija su špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.2 / 11
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite špinatų ir rikotos įdarą. Nuplaukite ir gerai nusausinkite špinatus. Susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės, sudėkite stambiai plėšytus špinatų lapus, uždenkite dangčiu ir leiskite trumpai pasitroškinti. Atvėsinkite špinatus ir sugrūskite elektriniu grūstuvu, įmaišykite rikotą, pasūdykite.

2. Keptuvėje labai trumpai pakepinkite miltus, įmaišykite sviestą, maišydama šluotele plona srovele supilkite pieną, įberkite žiupsnelį tarkuoto muskato, nuolat maišydama kaitinkite padažą, kol ims tirštėti, nukelkite nuo ugnies, pasūdykite.

3. Kepimo indo dugną padenkite plonu padažo sluoksniu, išdėliokite lazanijos lakštus, dėkite sluoksnį špinatų įdaro, sluoksnį makaronų lakštų, vėl sluoksnį padažo ir t. t. Ant viršaus turėtų būti lakštinių sluoksnis. Supilkite ant jo likusį padažą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į 200 ºC temperatūros orkaitę. Kepkite apie 30 min.

Ingredientai
Lazanijos lakštai: 500.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Špinatai: 300.00 g (Špinatų ir rikotos padažui; šviežių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Špinatų ir rikotos padažui; 1/2 svogūno)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (Špinatų ir rikotos padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Špinatų ir rikotos padažui)
Rikotos sūris: 300.00 g (Špinatų ir rikotos padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Bešamelio padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (Bešamelio padažui)
Pienas: 400.00 ml (Bešamelio padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Špinatų ir rikotos padažui ir bešamelio padažui; žiupsnelis)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (Bešamelio padažui; žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Desertai

Receptai
Receptas: Įvairių uogų želė
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.0 / 11
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite 100 ml vandens. Iš likusio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, ataušinkite.

2. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ir sumaišykite su sirupu ir vynu. Įpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite.

3. Į desertinius indelius pridėkite uogų, įpilkite tirpalo, sustingdykite. Prieš patiekdama, puoškite plakta grietinėle, mėtų lapeliais.  

Ingredientai
Įvairios uogos (avietės, vyšnios, serbentai): 400.00 g
Vynas: 100.00 ml (saldus raudonas)
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 400.00 ml
Sultys: 50.00 ml (citrinų)
Želatina: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės desertas su uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 6
Kaip gaminti

1. Varškę ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Želatiną ištirpinkite su 5–6 šaukštais karšto vandens ir plota srovele supilkite į varškę. Labai gerai išplakite.

2. Paruoštą varškės masę supilkite į šaltu vandeniu apšlakstytas stiklines ir per naktį laikykite šaldytuve.

3. Išimtas iš šaldytuvo stiklines kelioms sekundėms panardinkite į karštą vandenį ir apverskite – varškės kremas turėtų pats iškristi. Į puodelį suberkite uogas, rudąjį cukrų, cinamoną ir kelias minutes kaitinkite, kol cukrus ištirps. Varškės desertą tiekite su uogų padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Varškė: 2.00 vnt. (2 pakeliai riebios varškės)
Želatina: 2.00 valg. š. (brinkinta)
Cukrus: 4.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 200.00 ml (natūralus)
uogos įvairios (tinka šaldytos) 400.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Citrininis pyragas su imbieru
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 7
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: sumaišykite minkštą sviestą su miltais, imbieru ir tryniu. Jeigu reikia, įpilkite vandens, kad tešlos masė būtų vienalytė.

2. Gautą tešlą padėkite į šaldytuvą 30–40 minučių. Paskui ją gerai iškočiokite, dėkite į 27–30 cm kepimo formą, uždenkite aliuminio folija ir kepkite 220°C orkaitėje 7–8 minutes. Tada nuimkite foliją ir dar 5 min. kepkite, kol pyrago pagrindas įgaus auksinę spalvą.

3. Iš dviejų citrinų išspauskite sultis ir sutarkuokite žievelę. Cukrų, miltus, kiaušinius, sviestą ir iš dviejų citrinų gautus 4 arb. š. žievelės bei 5 arb. š. sulčių sumaišykite maišytuvu.

4. Gautą masę pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite mažesnėje temperatūroje dar 20 minučių. Papuoškite apkeptais citrinos griežinėliais.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Ingredientai
Citrinos: 3.00 vnt. (2 įdarui ir 1 užkepta orkaitėje (supjaustyti griežinėliais ir apkepti apie 15 min. vidutinio kaitrumo orkaitėje))
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Miltai: 1.00 valg. š. (įdarui ir 300 g - tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kiaušiniai - įdarui ir 1 trynys, sumaišytas su 1 arbat. š. vandens - tešlai)
Sviestas: 3.00 valg. š. (įdarui ir 100 g minkšto - tešlai)
Imbieras: 1.00 valg. š. (trinto - tešlai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Temos: 1 Receptai
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką