Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Skonių eksperimentai: šokoladiniai keksiukai su burokėliais

Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Astos Černės nuotr. / Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Šaltinis: 15min
0
A A

Galbūt revoliucijos virtuvėje šis derinys ir nesukels, tačiau išmėginti tikrai verta. Netradiciška, įdomu, intriguoja. Čiumpam burokėlius, kakavą, plytelę šokolado. Kodėl gi ne?

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Lygiai kaip ir šokoladiniuose kepiniuose su cukinijomis, taip ir čia burokėliai nesijaučia; jei nežinotumėte – tikrai neatspėtumėte. Nebent pauostytumėte tešlą prieš kepimą, kuri burokėliais kvepia netgi labai intensyviai. O keksiukams iškepus, jų skonis susilieja ir išnyksta.

Nors burokėliai specifinio skonio nesuteikia, dėl jų keksiukai tampa drėgni ir sunkūs, o minkšti jie išlieka net dvi ar tris dienas! Kad būtų dar dailesni ir skanesni, keksiukus galite papuošti mėgstamo kremo kepurėle. Kakavinis kremas čia puikiai dera – yra ne tik skanus, tačiau ir tvirtas, todėl keksiukų nereikia laikyti šaldytuve, juos drąsiai galite transportuoti į kitą vietą, šventę ar iškylą. Taip pat galite rinktis ir kitą mėgstamą kremą: vanilinį, kavos skonio ar paprasčiausią kreminio sūrio ir grietinėlės kremą.

Jei esate šokoladinių kepinių mėgėjas, būtinai išsikepkite ir šių keksiukų. Tikime, kad jie nustebins savo sodriu skoniu, intensyviu šokoladiniu aromatu. Skanaus!

Receptas: Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Burokėliai: 300.00 g (virtų - keksiukams)
Sviestas: 205.00 g (125 - minkšto - keksiukams ir 80 - papuošimui)
Miltelinis cukrus: 2.00 puodelis (1 - keksiukams ir 1 - papuošimui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli arba 4 maži - keksiukams)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Miltai: 210.00 g (keksiukams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Kakava: 75.00 g (75 - keksiukams ir 1 ½ valg. š. - papuošimui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - keksiukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (keksiukams)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (keksiukams)
Pienas: 3.00 valg. š. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių.
  2. Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės.
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami iki vientisos masės.
  5. Sudėkite trintus burokėlius, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  6. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, cinamoną ir druską.
  7. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  8. Įmaišykite nedideliais gabalėliais smulkintą juodąjį šokoladą.
  9. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  11. Atvėsinkite keksiukus ant grotelių.
  12. Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą papuošimui. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną. Išplakite iki vientisos purios masės.
  13. Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą išplakite, kol kakava įsimaišys į kremą.
  14. Jei matote, kad kremas per tirštas, įpilkite dar šaukštą pieno. Jei jis per skystas, įberkite daugiau miltelinio cukraus (tokiu atveju kremas bus saldesnis) arba kakavos (kremas bus kartesnis).
  15. Paruoštą kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus. Jei norite, galite kremą apibarstyti dar šaukšteliu cinamono ar kakavos.

 

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką