Reikės:
- 500 g riebios varškės,
- 1 valg. š. grietinės,
- 2 kiaušinių,
- 4 valg. š. cukraus,
- 1 valg. š. vanilinio cukraus,
- 1 arb. š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 7 valg. š. miltų,
- 500 ml aliejaus virimui,
- 1 valg. š. cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimas:
Varškę pertrinkite per sietelį. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, sudėkite grietinę. Gerai išmaišykite. Suberkite pusę kiekio miltų. Išmaišykite. Toliau miltus dėkite po šaukštą, stebėdami tešlos minkštumą. Ji turi būti dar minkšta, bet nelipti prie rankų ir tinkama kočiojimui.
Paruoštą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos maždaug 1 cm storio. Iškočiotą tešlą supjaustykite juostomis maždaug 3 cm pločio ir sprindžio ilgio juostomis. Kiekvienos juostos viduryje padarykite įpjovimą, juostelę perkiškite. Virkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Išvirusius žagarėlius sudėkite ant kepimo popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Perdėkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.
Žagarėliai skaniausi dar šilti.