Dabar populiaru

Naujausios

Publikuota: 2018 kovo 12d. 11:51

Su nostalgija iš vaikystės: trapūs močiutės žagarėliai

Žagarėliai
Fotolia nuotr. / Žagarėliai

Tikriausiai prisimenate žagarėlius, kokius gamindavo močiutė per šventes ar laukdama jūsų atvažiuojant. Savo prisiminimus galite prikelti ir pakviesti šeimą pavartyti senus albumus bei paskanauti žagarėlių.

Reikės:

  • 500 g riebios varškės,
  • 1 valg. š. grietinės,
  • 2 kiaušinių,
  • 4 valg. š. cukraus,
  • 1 valg. š. vanilinio cukraus,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 7 valg. š. miltų,
  • 500 ml aliejaus virimui,
  • 1 valg. š. cukraus pudros pabarstymui.

Gaminimas:

Varškę pertrinkite per sietelį. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius, sudėkite grietinę. Gerai išmaišykite. Suberkite pusę kiekio miltų. Išmaišykite. Toliau miltus dėkite po šaukštą, stebėdami tešlos minkštumą. Ji turi būti dar minkšta, bet nelipti prie rankų ir tinkama kočiojimui.

Paruoštą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos maždaug 1 cm storio. Iškočiotą tešlą supjaustykite juostomis maždaug 3 cm pločio ir sprindžio ilgio juostomis. Kiekvienos juostos viduryje padarykite įpjovimą, juostelę perkiškite. Virkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Išvirusius žagarėlius sudėkite ant kepimo popieriaus, kad susigertų riebalų perteklius. Perdėkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.

Žagarėliai skaniausi dar šilti.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Metas rinktis

Maistas

Laikas griliui

Išlaikyk atostogų ritmą

Sveikata

Automobilių švaros centras AINAVA

Ryškiems įvarčiams

Pasaulis kišenėje

Sulčių nauda

Daugiau skonio

Unicef vaikų bėgimas „Už kiekvieną vaiką“

Renginių gidas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką