Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 8d. 11:11

Sveikesni cukinijų ir graikiško jogurto blyneliai

Cukinijų blyneliai
123RF.com nuotr. / Cukinijų blyneliai

Daržuose tarpstančios cukinijos glosto akį ir kviečia gėrybes nešti į virtuvę. Juk iš šių daržovių galima pagaminti šitiek patiekalų! Šiandien siūlome išmėginti sveikesnių blynelių receptą.

Reikės:

  • ¾ st. miltų,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • ½ arb. š. druskos,
  • ½ arb. š. cinamono,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • 1 st. natūralaus riebumo graikiško jogurto,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • 2 valg. š. rudojo cukraus,

1 valg. š. medaus,

  • 1 st. tarkuotos cukinijos,
  • lydyto sviesto blynelių kepimui.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.

Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, graikišką jogurtą, vanilinį bei rudąjį cukrų ir medų.

Į jogurto masę suberkite sausuosius ingredientus ir atsargiai išmaišykite.

Atskirai iki standumo išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

Galiausiai įmaišykite tarkuotą cukiniją,

Ant vidutinės kaitros keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite nedidelius blynelius maždaug po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Blynelius patiekite su medumi, šviežiomis uogomis, klevų sirupu, uogiene ar grietine – kas jums labiausiai patinka.

Skanaus!

Remiamas turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Atgal į mokyklą

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką