Dabar populiaru
Publikuota: 2014 spalio 19d. 09:00

Tingiam sekmadieniui – sočios ir gardžios bandelės

Bandelės su grybais ir sūriu
Shutterstock nuotr. / Bandelės su grybais ir sūriu

Šiltos, minkštos, ką tik iš orkaitės ištrauktos bandelės patiks kiekvienam. Toks patiekalas sušildys net ir labai šaltą popietę, o jei prie jų dar paruošite arbatos, tuomet jokie vėjai ir audros už lango bus visiškai nebaisūs.

Todėl šią popietę portalas Ji24.lt ir siūlo pasigaminti pačių įvairiausių ir gardžiausių bandelių: ir ruginių, ir mielinių, su pačiais įvairiausiais įdarais ar išbandyti škotiškų bandelių receptą...

O galbūt eksperimentuodami virtuvėje, sugalvosite begalę naujų receptų, kuriais galėsite pradžiuginti savo mylimus šeimos narius. Remkitės savo fantazija ir nebijokite demonstruoti kulinarinių įgūdžių.

Gardaus ir šilto jums likusio savaitgalio!

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.

2. Paruoškite tešlą. Iš pradžių į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai ir neliks sausų miltų.

3. Suberkite į dubenį smulkiai kapotą česnaką, džiovintus raudonėlius, bazilikus, juoduosius pipirus ir tarkuotą fermentinį sūrį. Viską gerai sumaišykite.

4. Į dubenį supilkite pasukas ir išmaišykite masę. Išmaišę, lengvai paminkykite tešlą rankomis – ji turi būti minkšta, tačiau ne pernelyg lipni. Jeigu matote, kad masė per sausa, įpilkite dar šiek tiek pasukų. Pilkite po šaukštą, kol gausite reikiamą konsistenciją. Neperminkykite tešlos, nes iškeptos pusryčių bandelės nebus purios ir kietos. Iš išminkytos tešlos suformuokite apvalų minkštą rutulį.

5. Švarų lygų paviršių lengvai pabarstykite miltais. Perkelkite išminkytos tešlos rutulį ant šio paviršiaus. Iškočiokite tešlą į 2–2,5 cm počio apskritimą. Nekočiokite tešlos ploniau, nes bandelės neiškils ir nebus purios.

6. Pasiruoškite metalinę apvalią sausainių formelę. Beje,  galite naudoti ir stiklinę ar puodelį, tačiau kepant scones, labai svarbus jų išpjovimas iš iškočiotos tešlos: geriausia tai daryti aštria formele. Išpjaudami bandelę iš tešlos, nesukiokite formelės – tiesiog išspauskite vienu tiksliu judesiu.

7. Išpjautas bandeles perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarp jų maždaug 5 cm tarpus. Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį su šaukštu pienu ir aptepkite šiuo plakiniu visų bandelių viršų. Apibarstykite džiovintais raudonėliais.

8. Skardą su paruoštomis bandelėmis dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 minučių, kol bandelės įgaus aukso atspalvį. Iškepus, išimkite ant grotelių ir palaukite kelias minutes. Tuomet dar šiltas tiekite į pusryčių stalą. Valgykite su sviestu, kumpiu, daržovėmis ar tiesiog be jokių priedų su puodeliu arbatos.

Bandeles kepė, ragavo ir aprašė Asta Černė.

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: pusryčių bandelės „scones“ (Škotija)

Ingredientai
Miltai: 140.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Soda: 6.00 g (1/2 arbat. š.)
Druska: 5.00 g
Sviestas: 35.00 g (šaltas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 didelės arba 3 mažesnės smulkiai sukapotos skiltelės)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (į tešlą ir viršui pabarstyti)
Bazilikai: 5.00 g (1/2 arbat. š. džiovintų)
Juodieji pipirai: 3.00 g (1/4 arbat. š. maltų)
Sūris: 90.00 g (tarkuotas fermentinis)
Pasukos: 70.00 ml (šaltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Pienas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Filo“ tešlos bandelės su špinatais ir feta
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti

1. „Filo“ tešlą atšildykite ne iki galo. Imkite vieną tešlos lakštą, dėkite ant kiek didesnio kepimo popieriaus lakšto, aptepkite lydytu sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą, taip pat aptepkite lydytu sviestu. Taip suporuokite likusius tešlos lakštus.

2. Fetą dubenyje sutrinkite šakute, sumaišykite su konditeriniu šluotele ar šakute paplaktu kiaušiniu.

3. Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, susmulkinkite.

4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sviesto, suberkite smulkintus svogūnus, porą minučių pakepinkite. Sudėkite smulkintus špinatus ir kepkite dar porą minučių. Sumaišykite su fetos ir kiaušinių mase, pagal skonį krėskite ant dviejų susluoksniuotų tešlos lakštų, susukite nestorą ilgą ritinėlį, likusią tešlos dalį nurėžkite peiliu. Ritinėlį susukite, t. y. suformuokite apvalią bandelę. Tokias pačias bandeles pagaminkite iš likusios tešlos.

5. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 25–30 minučių.

Ingredientai
„Filo“ tešla: pakuotė šaldytos 1.00 vnt.
Fetos sūris: 250.00 g
Špinatai: 300.00 g (švieži)
Parmezano sūris: 50.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bandelės su puria kiaušiniene
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 10
Kaip gaminti

1. Nuo bandelių nupjaukite viršūnėles, iš vidaus išskobkite po šaukštą minkštimo.

2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, pagal skonį įberkite maltų pipirų, druskos ir gerai išplakite konditerine šluotele.

3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštelį sviesto, supilkite plaktus kiaušinius. Maišydama kaitinkite, kol sukrekės. Ugnį sumažinkite, keptuvę uždenkite ir kaitinkite 3–4 minutes.

3. Kiaušinienę išgriebkite į dubenį, sumaišykite su smulkintu griujeriu.

4. Į bandeles įdėkite po 2–3 šaukštus kiaušinių ir sūrio masės, ant viršaus uždėkite po ploną sūdytos lašišos riekelę. Tiekite pabarstytas smulkintais šviežiais česnakų laiškais.  

Ingredientai
Prancūziškos bandelės: (apvalios) 4.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Griujeris: 80.00 g
Pienas: 6.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Lašiša: 80.00 g (sūdytos filė)
Česnakai: 6.00 vnt. (šviežių laiškų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bandelės su faršo ir daržovių įdaru
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.4 / 5
Kaip gaminti

1. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iškepkite faršą, smulkintą svogūną ir tarkuotą morką, paskaninkite pipirais, druska ir prieskoniais. Baigdami kepti suberkite kubeliais smulkintą papriką. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, smulkintas petražoles ir viską sumaišykite.

2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite. Kiaušinį išplakite ir aptepkite visą tešlos lakštą. Ant tešlos paskleiskite faršo įdarą ir susukite.

3. Vyniotinį supjaustykite 2 centimetrų pločio ritinėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai parus. Pyragėlius tiekite tiek karštus, tiek šaltus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (1 pakelis, tinka ir mielinė)
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė arba 2 mažos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 4.00 valg. š. (4 -5 valg. š. tarkuoto fermentinio)
Paprikos: 1.00 vnt. (pusės raudonos)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Viduržemio regiono žolelių mišinys: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bandelės su žalumynų įdaru
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 11
Kaip gaminti
  1. Smulkiai kapotas česnako skilteles ir išvalytas kapotas aitriąsias paprikas pakepinkite žemės riešutų aliejuje, sumeskite stambiai supjaustytą kopūstą.
  2. Kai jis suminkštės, supilkite sojų ir austrių padažus, suberkite cukrų ir pipirus.
  3. Viską pagal skonį pasūdykite, įmaišykite tarkuotą sojų sūrį.  

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.

Ingredientai
Kopūstai: 400.00 g (pekininis)
Sojų varškės sūris: 200.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š. (žemės riešutų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 20.00 g (pusė raudonos aitriosios paprikos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, baltieji)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bandelės su grybais ir sūriu
10 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 37
Kaip gaminti
  1. Pievagrybius nuvalykite, susmulkinkite, saliero gumbą supjaustykite, pakepinkite svieste.
  2. Į masę sukrėskite pievagrybius ir dar šiek tiek pakepinkite.
  3. Dubenėlyje sumaišykite trupintus sūrius, riešutus, atvėsintus pievagrybius.
  4. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir čiobreliais.

BANDELIŲ TEŠLOS RECEPTĄ RASITE ČIA.

Ingredientai
Pievagrybiai: 500.00 g (maži)
Salierai: 200.00 g (gumbas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 50.00 g
Varškės sūris: 200.00 g
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. (smulkinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, baltieji)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, smulkinti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 36
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą (bet ne karštą!) pieną ir sumaišykite.
  2. Pamiltuokite rankas ir apie 3–5 min. minkykite tešlą, kol taps vientisa, elastinga. Jeigu matote, kad trūksta miltų, įberkite jų šiek tiek, kad išminkytumėte reikiamą tešlą.
  3. Sudėkite mažais kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir toliau minkykite, kol jis tolygiai pasiskirstys tešloje. Kai įdėsite sviestą ir pradėsite minkyti, pamatysite, kad jis ims veltis aplink dubens sieneles, ant rankų ir neįsiminkys į tešlą iš karto. Neišsigąskite, viskas yra gerai – tiesiog nenustokite minkyti ir jau po kelių minučių tešla bus lygi, elastinga ir vientisa.
  4. Perdėkite tešlą į švarų, šlakeliu aliejaus išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir leiskite tešlai pakilti: palikite ją 1 val. 30 min. šiltoje kambario temperatūroje. Tešlos tūris po šio laiko turi padvigubėti.
  5. Pakilusią tešlą kelis kartus paminkykite. Padalykite į 16 lygių dalių šešiolikai bandelių. Iš kiekvienos suformuokite po ritinėlį (maždaug 20–25 cm ilgio) ir 5 min. palikite ritinėlius pakilti. Po šio laiko juos dar šiek tiek „pratempkite“ ir „pakočiokite“ tarp delnų, kad būtų kiek ilgesni ir vienodo storio. Ritinėlio ilgis priklauso nuo jūsų naudojamų pieninių dešrelių ilgio – jis turi būti pakankamas, kad apvyniotumėte ją visą. Apvyniokite tešlą aplink dešrelę ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Stenkitės, kad tešlos galai būtų apačioje. O kad bandelės gražiai iškeptų, tešlos ritinėlio galus stenkitės kuo labiau prilipinti prie bandelės, antraip kepdami jie atšoks ir bandelės praras savo dailią formą.
  6. Uždenkite kepimo skardą šiek tiek drėgnu rankšluostėliu ir vėl palikite pastovėti, kol tešla pakils dvigubai.
  7. Per šį laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  8. Pakilusių bandelių paviršių aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir apie 8 min. kepkite. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 ºC ir dar apie 5 min. kepkite, kol bandelės bus gražios aukso spalvos.
  9. Išimkite iš orkaitės. Galite jas valgyti dar šiltas arba atvėsusias. Laikykite sandariame inde.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Gardžios iškylos užkandžių idėjos

Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Mielės: 5.00 g (sausos)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po 60 g svorio)
Pienas: 165.00 ml (šiltas (tiek, kad bendras kiaušinio ir pieno svoris būtų 220–230 g))
Sviestas: 2.00 valg. š. (minkštas)
Pieninės dešrelės (8 cm ilgio): 16.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mielinės bandelės
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.2 / 5
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, sviestą supjaustykite.
  3. Sviestą ir šokoladą sumeskite į karščiui atsparų indą ir maišydama pakaitinkite vonelėje virš garų.
  4. Atšildytą tešlą klokite į riebalais išteptą kepimo skardą ir plačiu šepetėliu tolygiai aptepkite šokolado mase.
  5. Ant viršaus berkite aguonų, tešlą perlenkite pusiau, pakočiokite ir supjaustykite stačiakampiais. Juos susukite.
  6. Paruoštas bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu, dėkite į formą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15–20 min., kol parus.
Ingredientai
Mielinė tešla: (pakuotė) 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Juodasis šokoladas: 1.00 vnt. (plytelė)
Aguonos: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kąsnelio bandelės su sūriu
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 6
Kaip gaminti

1. Dubenyje gerai sumaišykite visus biriuosius produktus, tada supilkite pieną, sviestą, įmuškite kiaušinį ir kiek galima per trumpesnį laiką išmaišykite.

2. Tešlą dar paminkykite ir suvoliokite labai mažas bandeles.

3. Bandeles sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, paspauskite iš viršaus, kad „kąsneliai“ būtų maždaug 1 cm storio.

4. Apibarstykite juos tarkuotu sūriu ir ant vidurinių grotelių 12–13 minučių kepkite 225 laipsnių orkaitėje. Patiekite su sviestu.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Miltai: 250.00 g (kvietiniai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (Kajeno - malta)
Pienas: 150.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (tirpintas)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bandelės su saulėje džiovintais pomidorais
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sirupą, tirpintą sviestą ir druską.

2. Kitame inde šiltame vandenyje ištirpinkite mieles.

3. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus, geriausia sukarpykite.

4. Mielių ir avižinių dribsnių mišinius bei džiovintus pomidorus supilkite į vieną dubenį ir gerai išmaišykite.

5. Įmaišykite pusę miltų ir valandai padėkite šiltai, kad pakiltų.

6. Į pakilusią minklę suberkite likusius miltus, džiovintus raudonėlius ir linų sėmenis (truputį pasilikite).

7. Suminkykite tešlą (jei bus per skysta, pridėkite dar miltų). Tarp delnų suvoliokite aštuonis tešlos kamuoliukus, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

8. Bandeles aptepkite vandeniu ar kiaušinio plakiniu, apibarstykite sėmenimis ir 15–20 minučių pakildykite. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 10–12 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (įvairių javų)
Avižiniai dribsniai: 100.00 ml
Cukraus sirupas: 25.00 ml
Sviestas: 25.00 g
Druska: 2.00 g (0,5 arbat. š.)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Mielės: 15.00 g (šviežios)
Džiovinti pomidorai: 5.00 vnt. (4-5)
Linų sėmenys: 20.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mielinės bandelės su faršo ir kiaušinių įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 10 min.
4.0 / 32
Kaip gaminti

1. Sviestą ištirpinkite. Pieną šiek tiek pašildykite, sumaišykite su trintomis mielėmis, cukrumi ir leiskite pakilti. Į didesnį dubenį suberkite miltus, padarykite duobutę ir supilkite pakilusias mieles, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite sviestą ir užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite lininiu ar drobiniu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti 30–40 minučių, kad pakiltų.Tešlą perminkykite ir vėl uždenkite, kad pakiltų.

2. Keptuvėje apkepinkite smulkintus svogūnus, tuomet sudėkite faršą, paskaninkite prieskoniais ir nuolat maišydami iškepkite. Į pravėsusią masę sudėkite kubeliais pjaustytus kiaušinius ir gerai išmaišykite.

3. Iš tešlos formuokite nedideles bandeles, į vidų įdėkite faršo. Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir leiskite 15–20 minučių pakilti. Tada aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (trynys - tešlai ir 3 kietai virti - įdarui, 1 - aptepimui)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Mielės: 30.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis arba 2 maži - įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti, pagal skonį - įdarui)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietinių pyragėliai-bandelės
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 10
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 -230 laipsnių karščio.
  2. Kiaušinius lengvai išplakite šluotele, įberkite druskos, cukraus (nebūtinai), miltus ir išmaišykite, kad neliktų jokių gumulėlių.
  3. Po truputį pilkite pieną ir palengva plakite iki vientisos gan skystos lietinių tešlos konsistencijos.
  4. Paruoštą lietinių tešlą išpilstykite į keksiukų kepimo formą, nepilnai pripildydami, nes tešla kepant labai labai pakyla.
  5. Pastatykite kepti 15 minučių, vėliau temperatūrą sumažinkite iki 180-150 laipsnių ir palikite kepti dar 15-18 minučių.    

Receptas iš tinklaraščio „IRRI style“

Ingredientai
Miltai: 120.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 230.00 ml
Cukrus: 1.00 arbat. š. (nebūtinai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Banda iš bandelių
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.6 / 5
Kaip gaminti

1. Verdantį vandenį sumaišykite su šaltu pienu ir alyvuogių aliejumi, atvėsinkite iki 37 °C temperatūros.

2. Mieles sutrupinkite į dubenį, įpilkite nedidelį kiekį pasiruošto mišinio ir gerai išmaišykite.

3. Supilkite likusį vandens mišinį, suberkite tarkuotą parmezaną, druską, raudonėlius ir maišykite.

4. Supilkite miltus ir užminkykite vientisą tešlą.

5. Palaikykite ją šiltai, kad dvigubai pakiltų (apie 30 min.).

6. Maždaug 24 cm skersmens skardą išklokite kepimo popieriumi arba pabarstykite miltais.

7. Pakilusią tešlą perkelkite ant miltuoto stalo, perminkykite ir padalykite į 15 lygių gabalėlių.

8. Padarykite iš jų kamuoliukus ir sudėkite į skardą, palikdami tarpus.

9. Tegul bandelės dvigubai pakyla (laikykite 20–45 min.).

10. Prieš kišdami skardą į orkaitę, bandeles apšlakstykite vandeniu ir apibarstykite tarkuoto sūrio bei riešutų mišiniu. 200 °C orkaitėje kepkite apie 25–35 minutes. Palikite atvėsti po rankšluosčiu.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Miltai: 430.00 g (430–450 g; kvietiniai)
Mielės: 25.00 g (šviežios)
Vanduo: 150.00 ml
Pienas: 50.00 ml
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuotas; pasilikite pabarstyti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Lazdynų riešutai: 60.00 g (kapoti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nesaldžios pusryčių bandelės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Dubenyje gerai sumaišykite visus miltus. Žinoma, jei Jums skaniau, galite vartoti tik kvietinius.

2. Šviežias mieles kitame dubenyje ištirpinkite kūno temperatūros vandenyje arba piene.

3. Į šį tirpalą, jį nuolat sukdami, įmaišykite druską, maždaug pusę miltų mišinio, dribsnius, cukrų ir aliejų (bei sausas mieles, jei pasirinkote vartoti jas).

4. Įminkykite reikiamą kiekį miltų, įvertindami tai, kad ši tešla turėtų būti dar minkštesnė už įprastą bandelių tešlą. Dubenyje, uždengtame rankšluosčiu, tešlą kildykite 15–30 minučių – tiek, kad jos apimtis padvigubėtų.

5. Išverskite minklę ant stalo, sykį perminkykite ir suvoliokite ilgoką ritinį. Supjaustykite jį į 12–13 dalių, tarp delnų suformuokite kamuoliukus, sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir palaukite, kol gerai pakils.

6. Pakilusių bandelių viršų aptepkite vandeniu ar kiaušinio plakiniu. Orkaitės vidurinėje dalyje 225 laipsnių temperatūroje jas kepkite 15–20  minučių. Jei norite, prieš kepdami bandeles galite apibarstyti dribsniais, sėklomis ar tarkuotu sūriu.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 20.00 g (šviežių arba 11 g sausų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (arba sirupo)
Ruginiai miltai: 30.00 g
Avižiniai miltai: arba miežiniai 50.00 ml
Avižiniai dribsniai: 50.00 ml (arba miežiniai)
Miltai: 300.00 g (kvietiniai)
Aliejus: 40.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ruginės bandelės
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Dubenyje į išsijotus abiejų rūšių miltus supilkite šiltame vandenyje ištirpintas mieles, sirupą arba cukrų, pasūdykite ir išminkykite tešlą.

2. Baigdami minkyti supilkite tirpintą margariną ir šiek tiek pašildytą pieną su grietine.

3. Minkykite, kol tešla atšoks nuo indo sienelių.

4. Tuomet uždenkite rankšluosčiu ir palikite valandai, kad pakiltų.

5. Pakilusią tešlą išminkykite, iš jos iškočiokite bandeles ir pusvalandį leiskite kilti.

6. Bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite aguonomis ir sezamais.

7. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Ruginiai miltai: 250.00 g
Miltai: 500.00 g (kvietiniai)
Mielės: 40.00 g (šviežios)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 valg. š. (arba klevų sirupo)
Margarinas: 50.00 g
Pienas: 150.00 ml
Grietinė: 250.00 ml (12 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aguonos: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

 

Temos: 2 Bandelės Receptai
Pažymėkite klaidą tekste pele, paspaudę kairįjį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

Neramumus oficialų pavadinimą keičiančioje Makedonijoje finansuoja milijardierius iš Rusijos

Vardai

Žuvusios manekenės D.Didžiūnaitytės artimuosius nuvylė Generalinės prokuratūros atsakymas

Aktualu

Palanga aklavietėje: dėl pavojingų nutrūktgalvių su paspirtukais gali nukentėti ir dviratininkai

Aktualu

S.Skripalio apnuodijimą tiriantys britai žvilgsnius meta į Rusijos karinę žvalgybą – GRU

Sportas

Sensacija: APOEL išmetusi „Sūduva“ – kitame Čempionų lygos atrankos etape

Pasaulis kišenėje

2 savaičių maršrutas Kambodžoje – tikrasis šalies veidas

Gyvenimas

Mes lygūs. Vandenlentininkė iš BOBų A.Čepliejūtė: „Moteris priverčiam raukytis, o vyrus – juoktis“

Aktualu

Donaldas Trumpas: susitikimas su Vladimiru Putinu buvo dar geresnis nei su NATO

Kultūra

Aukščiausiais balais vertinamas muziejus, kuriame lankytojai supranta esą svarbūs

Išrinkti geriausi šių metų šunų fotografijos kadrai

Vardai

M.Kavaliausko sužadėtinės Rusnės mergvakaris: vyrų choro serenada ir uždaras SPA vakarėlis Sopote

Gazas

Vilniečiai pasipiktino: išklotas naujas asfaltas, o gatvė tuoj dings po smėlio sąnašom

Verslas

Naujovė apkarto: Nidos gyventojai nebeapsikenčia „tuktukų“ skleidžiamo triukšmo

Vardai

Netikėtas posūkis Žilvino Grigaičio ir jo žmonos Elle santykiuose: „Jokių skyrybų nebuvo“

Mokslas.IT

Ką byloja priklausomybė nuo socialinių tinklų arba jų atsisakymas

Gyvenimas

Psichoterapeutas E.Laurinaitis: Antikos komedijų ir šiandienos žmonės beveik nesiskiria

15min recenzija Kultūra

Knygų recenzija. Trupantys dvasios ir kūno kaulai

Sportas

Paaiškėjo „Sūduvos“ varžovas kitame Čempionų lygos atrankos etape

Kultūra

Menotyrininkė: „Laisvės karys“ bus nepastebimas, nes tokia estetika nebeveikia

Deuce

Naujas rekordas – „US Open“ paskelbė įspūdingą prizinį fondą

Naujienos

Aktualu

Neramumus oficialų pavadinimą keičiančioje Makedonijoje finansuoja milijardierius iš Rusijos

Vardai

Žuvusios manekenės D.Didžiūnaitytės artimuosius nuvylė Generalinės prokuratūros atsakymas

Aktualu

Palanga aklavietėje: dėl pavojingų nutrūktgalvių su paspirtukais gali nukentėti ir dviratininkai

Aktualu

S.Skripalio apnuodijimą tiriantys britai žvilgsnius meta į Rusijos karinę žvalgybą – GRU

Sportas

Sensacija: APOEL išmetusi „Sūduva“ – kitame Čempionų lygos atrankos etape

Pasaulis kišenėje

2 savaičių maršrutas Kambodžoje – tikrasis šalies veidas

Gyvenimas

Mes lygūs. Vandenlentininkė iš BOBų A.Čepliejūtė: „Moteris priverčiam raukytis, o vyrus – juoktis“

Aktualu

Donaldas Trumpas: susitikimas su Vladimiru Putinu buvo dar geresnis nei su NATO

Kultūra

Aukščiausiais balais vertinamas muziejus, kuriame lankytojai supranta esą svarbūs

Išrinkti geriausi šių metų šunų fotografijos kadrai

Vardai

M.Kavaliausko sužadėtinės Rusnės mergvakaris: vyrų choro serenada ir uždaras SPA vakarėlis Sopote

Gazas

Vilniečiai pasipiktino: išklotas naujas asfaltas, o gatvė tuoj dings po smėlio sąnašom

Verslas

Naujovė apkarto: Nidos gyventojai nebeapsikenčia „tuktukų“ skleidžiamo triukšmo

Vardai

Netikėtas posūkis Žilvino Grigaičio ir jo žmonos Elle santykiuose: „Jokių skyrybų nebuvo“

Mokslas.IT

Ką byloja priklausomybė nuo socialinių tinklų arba jų atsisakymas

Gyvenimas

Psichoterapeutas E.Laurinaitis: Antikos komedijų ir šiandienos žmonės beveik nesiskiria

15min recenzija Kultūra

Knygų recenzija. Trupantys dvasios ir kūno kaulai

Sportas

Paaiškėjo „Sūduvos“ varžovas kitame Čempionų lygos atrankos etape

Kultūra

Menotyrininkė: „Laisvės karys“ bus nepastebimas, nes tokia estetika nebeveikia

Deuce

Naujas rekordas – „US Open“ paskelbė įspūdingą prizinį fondą

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką