Dabar populiaru
Publikuota: 2018 vasario 8d. 10:53

Tobulų lietinių receptas

Lietiniai
123RF.com nuotr. / Lietiniai

Užgavėnės jau ant nosies ir reikia skubiai gardžių blynų receptų. Ar bent jau išmokti kepti tobulus lietinius, kuriuos galima patiekti ne tik su įvairiais įdarais, bet ir pasirinkti lengvesnį variantą - tiesiog pagardinti grietine ar kvapnia uogiene.

Taigi tobuliems lietiniams reikės:

  • 4 kiaušinių,
  • 1 ir 1/3 st. pieno,
  • 2 valg. š. tirpinto sviesto,
  • 1 st. miltų,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius. Supilkite pieną, suberkite druską ir miltus, sudėkite sviestą ir gerai išplakite tešlą. Palikite ją bent pusvalandžiui pabręsti.

Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją aliejumi ir įpilkite tešlos, greitai sukdami keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.

Kepkite ant vidutinės ugnies. Kai blyno krašteliai ims raitytis ir taps sausi, blyną apverskite. Pakepkite kitą pusę mažadaug tiek pat laiko ir dėkite blyną lėkštę.

Lietinius galima valgyti tiesiog su uogiene. Pačios įvairiausios šiuo metu su akcija galite įsigyti prekybos centruose „Norfa“ – kaip ir miltų, pieno bei aliejaus. Tegul Užgavėnės būna sočios!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Idėjos savaitgaliui

Išmanus kaimas

Festivalis „Galapagai”

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką