Taigi tobuliems lietiniams reikės:
- 4 kiaušinių,
- 1 ir 1/3 st. pieno,
- 2 valg. š. tirpinto sviesto,
- 1 st. miltų,
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius. Supilkite pieną, suberkite druską ir miltus, sudėkite sviestą ir gerai išplakite tešlą. Palikite ją bent pusvalandžiui pabręsti.
Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją aliejumi ir įpilkite tešlos, greitai sukdami keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.
Kepkite ant vidutinės ugnies. Kai blyno krašteliai ims raitytis ir taps sausi, blyną apverskite. Pakepkite kitą pusę mažadaug tiek pat laiko ir dėkite blyną lėkštę.
Lietinius galima valgyti tiesiog su uogiene. Tegul Užgavėnės būna sočios!