1. Makaronus virti pagal pakuotės instrukciją. Likus porai minučių iki virimo pabaigos į puodą sumeskite šparagines pupeles, kad sušiltų, po to nupilkite vandenį.
2. Smulkintuvu susmulkinkite kedro riešutus, sūrį, česnakus, bazilikus. Supilkite aliejų, pagardinkite pipirais ir, jei reikia, pasūdykite.
3. Spagečius sudėkite į lėkštę ir užpilkite paruoštu padažu.
Bazilikai tinka su aviena, paukštiena, žuvimi, kiaušinių patiekalais, sriubomis, salotomis (ypač pomidorų), vegetariniais patiekalais, daržovėmis ir makaronais. Nelabai dera su kitais stipraus aromato prieskoniais.
1. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnakus sugrūskite.
2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkite smulkintus špinatus (šaldytų atšildyti nereikia), kelias minutes patroškinkite (šaldytus – trumpiau, šviežius – ilgiau), pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatų riešutais.
3. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, sudėkite į keptuvę su špinatais ir gerai išmaišykite.
4. Kitoje keptuvėje ar nedideliame puode užvirkite sultinį, sudėkite sūrį ir kaitinkite, kol išsilydys.
5. Makaronus išdėliokite į lėkštes, užpilkite sūrio padažu ir apibarstykite riešutais.
- Spagečius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
- Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Svogūną ir česnaką susmulkinkite, apkepkite alyvuogių aliejuje ir svieste, sudėkite vištieną ir keletą minučių pakepkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
- Tada, sudėkite supjaustytus pomidorus ir viską dar porą minučių kepinkite (jei reikia galima įpilti šlakelį vandens, nes nereikia, kad mėsa skrustų, reikia, kad troškintųsi).
- Į keptuvę su vištiena supilkite grietinėlę ir viską kaitinkite ant mažos ugnies dar keletą minučių, kol grietinėlė sutirštės ir tuomet padažą pagardinkite tarkuotu parmezanu.
- Patiekite ant makaronų uždėję porą šaukštų vištienos su gautu grietinėlės padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
- Virtą morką supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite svogūną.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite morką ir svogūną, sukrėskite paukštienos faršą. Vis pamaišydami ištroškinkite. Pagardinkite pipirais, kariu, pagal skonį pasūdykite.
- Džiovintus pomidorus, alyvuoges, parmezaną ir česnaką dėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
- Išvirkite spagečius. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į lėkštę.
- Ant spagečių užkrėskite su morkomis keptą vištieną, o ant jos – džiovintų pomidorų padažą. Ant viršaus galite pabarstyti dar šiek tiek tarkuoto parmezano.
1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorą – kubeliais, alyvuoges – per pusę. Susmulkinkite ančiuvius ir aitriąją papriką.
2. Į dubenį sudėkite alyvuoges, pomidorus, ančiuvius, kaparėlius, papriką, supilkite aliejų ir vyno actą. Viską išmaišykite.
3. Išvirtus makaronus, kol karšti, dėkite į dubenį su produktais ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite bazilikų lapeliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Šoninę paskrudinkite keptuvėje. Išėmus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
3. Makaronus sudėkite į lėkštes, pabarstykite kapotomis petražolėmis, ant viršaus uždėkite po dvi juosteles skrudintos šoninės. Patiekite su šviežiais pomidorais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Išvirkite makaronus. Svogūną ir česnaką supjaustykite ir pakepinkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje.
2. Suberkite šaldytus žirnelius, supilkite sultinį, nepamirškite maltų juodųjų pipirų, sudėkite gabalėliais pjaustytą lašišą ir troškinkite apie 5 minutes.
3. Įdėkite grietinės, krienų ir luktelėkite, kol padažas užvirs. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite kiaušinio trynį.
4. Ant spagečių supilkite padažą ir įberkite žalumynų. Viską sumaišykite ir patiekite.
Šaltinis: 15min.lt
1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik į vandenį įpilkite šaukštelį alyvuogių aliejaus.
2. Susmulkinkite petražoles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nusunktą tuną, suberkite petražoles. Kepinkite 3 minutes.
3. Išvirusius spagečius nukoškite (pasilikite šiek tiek nuoviro), sudėkite į keptuvę ir išmaišykite. Kaitinkite ant nedidelės ugnies apie 2 minutes, įpilkite nuoviro, išmaišykite ir dar kaitinkite 4 minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašais alyvuogių aliejaus.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite.
- Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles
- Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o šoninės gabalėliai taps traškūs.
- Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinį. Išmaišykite. Karščio nuo svogūnų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus.
- Pagardinkite maltais pipirais, muskatu ir druska. Maišykite makaronus, kol jie visi pasidengs padažu.
- Paskirstykite makaronus į lėkštes. Apibarstykite dar žiupsniu tarkuoto kietojo sūrio ir petražolėmis. Skanaus!
- Aitriąją papriką išvalykite, sukapokite.
- Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus.
- Į keptuvę sukrėskite česnakus, kapotą aitriąją papriką ir suberkite kalendrų grūdelius.
- Viską kelias min. pakaitinkite. Suverskite krevetes. Į krevečių ir česnakų troškinį supilkite vyną, pakaitinkite, kol dalis nugaruos, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
- Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apkepkite ant vidutinės kaitros.
- Supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
- Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, išdėliokite į lėkštes ir ant viršaus uždėkite krevečių bei cukinijų griežinėlių.
- Viską gausiai apibarstykite kapotomis petražolėmis.
1. Išvirkite makaronus.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite pjaustytus pievagrybius ir kubeliais ar smulkiais šiaudeliais pjaustytą kalakutienos filė. Apkepkite kelias minutes.
3. Tada suberkite sūrį su mėlynuoju pelėsiu, supilkite vyną. Troškinkite apie 2 min.
4. Suberkite smulkintus džiovintus pomidorus ir supilkite grietinėlę. Įberkite „Gojaus“ sūrio. Pakaitinkite, kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies.
5. Išvirusius makaronus sukrėskite į dubenį ir užpilkite paruoštu padažu. Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.
1. Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Krevetes išlukštenkite, išdarinėkite (išimkite juodąsias „gyslas“), uodegėles palikite. Apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais, aitriąja paprika. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
3. Makaronus sudėkite į lėkštes, pabarstykite kapotomis petražolėmis, šalia padėkite po keturias krevetes. Ant viršaus uždėkite po konservuotą aitriąją papriką.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. Atminkite, makaronai ir druska beriami tik į verdantį vandenį, o verdant makaronus patartina kartkartėmis pamaišyti, kad jie nesuliptų ir nepriskrestų prie puodo dugno.
2. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste. Į svogūnų troškinį sukrėskite pomidorus, šakute maigytą faršą ir vis pamaišydama kaitinkite, kol faršas patamsės.
4. Supilkite pomidorų padažą, suberkite prieskonius, dar 5 min. pakaitinkite ir nukelkite keptuvę nuo ugnies. Paruoštu padažu apliekite lėkštėse išdėliotus spagečius.
5. Tiekite apibarsčiusi tarkuotu parmezanu ir papuošusi bazilikų lapeliais.
1. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai.
2. Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Suberkite pusę smulkintų svogūnų, česnakus, aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai suminkykite.
3. Iš gautos masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.
4. Į prikaistuvį sukrėskite pomidorų padažą, sumeskite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs.
5. Sudėkite jautienos kukulius, suberkite smulkintus bazilikus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
6. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, šalia dėkite po du tris jautienos kukulius. Apliekite karštu pomidorų padažu.
7. Tiekdama puoškite stambiomis parmezano drožlėmis.
- Svogūną ir česnaką gerai susmulkinkite.
- Pusė smulkinto česnako ir svogūno suberkite į mėsą, įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuoto sūrio, pagardinkite druska, pipirais, įberkite džiūvėsių ir viską gerai išmaišykite.
- Iš mėsos formuokite nedidelius kukuliukus.
- Makaronus virkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Kukuliukus dėkite į keptuvę su šlakeliu gerai įkaitusio aliejaus ir kepkite, kol gražiai apskrus, o tada išimkite iš keptuvės.
- Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė kukuliukai suberkite likusį smulkintą svogūną ir česnaką, šiek tiek pakepinkite, tada supilkite elektriniu trintuvu sutrintą pomidorų masę, pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis, jei atrodo tiršta, įpilkite šlakelį vandens ir viską pakaitinkite ant nedidelės ugnies ~5 min.
- Tuomet kukuliukus sudėkite atgal į keptuvę ir viską troškinkite ~15–20 min.
- Patiekite ant spagečių uždėjus keletą kukuliukų ir užpylus gauto padažo.