Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 vasario 14d. 12:29

Vasara kvepiantys sveiki ir spalvoti Natalijos blyneliai

Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr. / Spalvoti Natalijos blyneliai

Garantuojame – tokių blynų dar nesate ragavę! Kai šis receptas įkrito į mūsų pašto dėžutę, redakcijoje pakvipo vasara! Dėkojame Natalijai, kad dalinasi ir kviečiame ragauti!

Reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 1 stiklinės pieno,
  • 1 stiklinės vandens (virinto),
  • 1 stiklinės kvietinių miltų,
  • 0,4 stiklinės ruginių miltų,
  • 100 g braškių (šaldytos),
  • 100 g mėlynių (šaldytos),
  • žiupsnelio druskos,
  • 15 g įvairių sėlenų (kad būtų sveikiau),
  • cukraus (aš nedėjau) ,
  • trupučio aliejaus sutepti keptuvei.

Gaminimas:

Uogas iš vakaro ištraukti iš šaldiklio ir palikti per naktį atitirpti.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Paruošti kitus ingredientus. Pageidautina, kad visi produktai būtų kambario temperatūros.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Suplakti kiaušinius kartu su pienu, druska. Suberti sėlenas.

Porcijomis įmaišyti miltus (galima miltus prasijoti). Tešla gausis gana tiršta.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Uogas sutrinti trintuvu.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Tešlą suskirstyti lygiai į du skirtingus dubenėlius.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Į vieną įmaišyti su trintas braškes.

Į kitą į maišyti sutrintas mėlynes.

Gerai išmaišyti abi porcijas (galima pakviesti mažus pagalbininkus).

Užvirinti vandenį.

Priklausomai nuo vandens kiekio uogose tešlą reikia „praskiesti“ vandeniu. Man reikėjo daugiau vandens į mėlynių tešlą (supyliau du trečdalius stiklinės), o braškių pareikalavo vos trečdalio stiklinės.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Reikia atsižvelgti į tai, kokius miltus naudojate ir kiek uogų įdėjote.

Silikoniniu teptuku arba vatos pagalvėle ištepame dvi keptuves aliejumi (aš tai darau tik prieš kepant pirmą blyną, kitiems jau neprireikia).

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Paskirstome tešlą i kepame kaip įprastus lietinius.

Abu iškepti blyneliai („mėlynių“ keptuvė mažesnė, todėl ir lietinis gaunasi mažesnis.)

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Patiekite su kitomis uogomis, jogurtu, grietine. Jeigu nedėjote cukraus, tuomet galite pabarstyti cukraus pudra.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Įmaišius mažiau vandens galima kepti ir mažo dydžio blynelius. Mano vaikui patiko labiau mažesni, o man labiau didesni.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Skanaus! Natalija.

Dėkojame Natalijai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkinį!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Video

01:00:04
01:26
01:59:13

Sodo ir daržo ekspertai

Mes turėsim kūdikį!

Esports namai

Puiki sveikata – mažiau išlaidų

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką