-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasara kvepiantys sveiki ir spalvoti Natalijos blyneliai

Garantuojame – tokių blynų dar nesate ragavę! Kai šis receptas įkrito į mūsų pašto dėžutę, redakcijoje pakvipo vasara! Dėkojame Natalijai, kad dalinasi ir kviečiame ragauti!
Spalvoti Natalijos blyneliai
Spalvoti Natalijos blyneliai / Natalijos nuotr.

Reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 1 stiklinės pieno,
  • 1 stiklinės vandens (virinto),
  • 1 stiklinės kvietinių miltų,
  • 0,4 stiklinės ruginių miltų,
  • 100 g braškių (šaldytos),
  • 100 g mėlynių (šaldytos),
  • žiupsnelio druskos,
  • 15 g įvairių sėlenų (kad būtų sveikiau),
  • cukraus (aš nedėjau) ,
  • trupučio aliejaus sutepti keptuvei.

Gaminimas:

Uogas iš vakaro ištraukti iš šaldiklio ir palikti per naktį atitirpti.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Paruošti kitus ingredientus. Pageidautina, kad visi produktai būtų kambario temperatūros.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Suplakti kiaušinius kartu su pienu, druska. Suberti sėlenas.

Porcijomis įmaišyti miltus (galima miltus prasijoti). Tešla gausis gana tiršta.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Uogas sutrinti trintuvu.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Tešlą suskirstyti lygiai į du skirtingus dubenėlius.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Į vieną įmaišyti su trintas braškes.

Į kitą į maišyti sutrintas mėlynes.

Gerai išmaišyti abi porcijas (galima pakviesti mažus pagalbininkus).

Užvirinti vandenį.

Priklausomai nuo vandens kiekio uogose tešlą reikia „praskiesti“ vandeniu. Man reikėjo daugiau vandens į mėlynių tešlą (supyliau du trečdalius stiklinės), o braškių pareikalavo vos trečdalio stiklinės.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Reikia atsižvelgti į tai, kokius miltus naudojate ir kiek uogų įdėjote.

Silikoniniu teptuku arba vatos pagalvėle ištepame dvi keptuves aliejumi (aš tai darau tik prieš kepant pirmą blyną, kitiems jau neprireikia).

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Paskirstome tešlą i kepame kaip įprastus lietinius.

Abu iškepti blyneliai („mėlynių“ keptuvė mažesnė, todėl ir lietinis gaunasi mažesnis.)

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Patiekite su kitomis uogomis, jogurtu, grietine. Jeigu nedėjote cukraus, tuomet galite pabarstyti cukraus pudra.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Įmaišius mažiau vandens galima kepti ir mažo dydžio blynelius. Mano vaikui patiko labiau mažesni, o man labiau didesni.

Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai
Natalijos nuotr./Spalvoti Natalijos blyneliai

Skanaus! Natalija.

Dėkojame Natalijai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkinį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius